Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα - Την περνάει μόνο η Βουλγαρία

Στον πάτο της ΕΕ όσον αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών βρέθηκε η Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Οι Έλληνες είναι οι φτωχότεροι στην ΕΕ – πλην των Βούλγαρων – καθώς στη χώρα καταγράφονται από τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών στην Ευρώπη και οι μέσες ετήσιες απολαβές είναι οι χαμηλότερες.

Με το κύμα ακρίβειας να σαρώνει την αγορά και τους μισθούς καθηλωμένους, οι πολίτες της Ελλάδας υπολείπονται σε αγοραστική δύναμη όλων των πολιτών των χωρών που αντιμετώπισαν οικονομική κρίση τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και όλων των χωρών, πλην Βουλγαρίας, του πρώην ανατολικού μπλοκ (Τσεχία, Λιθουανία, Ρουμανία, Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Λετονία) που παραδοσιακά κατατάσσονται στις χαμηλότερες θέσεις της σχετικής λίστας.

Το 2023 το κατά κεφαλή ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία κατέγραψαν τα υψηλότερα επίπεδα (140% και 112% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, αντίστοιχα). Οι δύο πρώτες χώρες είχαν τεράστια διαφορά από τις υπόλοιπες τρεις χώρες της πρώτης πεντάδας, την Ολλανδία (+30%), τη Δανία (+28%) και την Αυστρία (+23%).

Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ελλάδα (-33%) και η Βουλγαρία (-36%). Τη χειρότερη πεντάδα συμπληρώνουν η Λετονία (-29%), η Σλοβακία (-27%) και η Κροατία (-23%).

9 σχόλια:

  1. Στον κατάσκοπο πες τα που τον χαλάει που αποκλείστηκε από την Γεωργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε ρε παιδιά ;
    Ο κουλης και οι ¨άριστοι¨ μαζί με τα (βοθροκάναλα) άλλα μας λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακολουθώ ΣΚΑΙ καθημερνά.

    Ολα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστά πράττεις, σε λίγο ούτε ο Αρλαφουτζος θα το βλέπει

      Διαγραφή
  4. Και ο Κούλης πανηγυρίζει , ότι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα. 20 οικογένειες με διπλά σαγόνια τρώνε πάλι. Οι άλλοι ότι ψίχουλα πεσει από το τραπέζι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την Eurostat θα πιστέψουμε ή τον Πορδοσαλτε. Κούλη αυτοί στην Ευρώπη σου την σπάνε ,πρέπει ο επικοινωνιολόγος σου (αληθεύει ότι πληρώνεται από τον κρατικό κορμπανα;) κάτι πρέπει να κάνει,το ότι σε έστειλε στον Καναδά για να γλιτώσεις το βρισιδι,ήταν σωστή επιλογή,κάτσε κάνα δυο βδομάδες εκεί και μετά πάρε το αεροπλάνο του 41% και πάνε Μαλδίβες για ΕΙΣΑΓΩΓΗ ψαριών δουλειά κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι έγινε στη Βαλτιμόρη ;
      Μιά ανάσα είναι από τον Καναδά και ήταν εκεί ο γκ@ντέμης

      Διαγραφή
  6. Αχ, Ελλάδα μου. Μας έφαγαν οι κυβερνώντες, αυτοίς της χώρας όλων των εποχών και χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλελευθερουλης που θέλει την πίκρα του να την μοιράσει για να πονέσει λιγότερο.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ