Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

1ος χρόνος λειτουργίας για το Διαιτολογικό γραφείο του Βασιλειάδη Ιωάννη

Τον 1ο χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Διαιτολογικό γραφείο του εξειδικευμένου Διατροφολόγου σε Αθλητικά και Κλινικά περιστατικά, Βασιλειάδη Ιωάννη. 

Κατά τον 1ο χρόνο λειτουργίας αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς απώλεια ή αύξηση βάρους και αθλητική διατροφή, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολα περιστατικά όπως αυτοάνοσα, νεφρικές παθήσεις, παθήσεις του εντέρου, διατροφικές διαταραχές, καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδης διαβήτης και πολλές άλλες παθήσεις. 


Το αυξημένο ποσοστό επιτυχίας στην αντιμετώπιση διάφορων νοσημάτων οφείλεται στη συνεργασία του διαιτολογικού γραφείου με διάφορες ειδικότητες γιατρών, εντός και εκτός νομού, γυμναστές και φυσιοθεραπευτές, με σκοπό την αύξηση της εξειδίκευσης. Μάλιστα, το διαιτολογικό γραφείο, μέσω της ιστοσελίδας
nutrigoal.gr, έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει δύσκολα περιστατικά, όχι μόνο εκτός νομού αλλά και εκτός συνόρων (Ντουμπάι, Αγγλία, Γερμανία) μέσω των online ραντεβού.

Λίγα Λόγια για το Διαιτολογικό μας γραφείο
Ο Βασιλειάδης Ιωάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σταυρό Ημαθίας. Είναι απόφοιτος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας.

Έχει μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διατροφή με έπαινο από το Oxford Brookes University ενώ παράλληλα συμμετείχε στην σχολή της Real Madrid Fc στον τομέα της Αθλητικής Διατροφής.

Κατέχει πιστοποίηση στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία από το British Psychological Society.

Συμμετέχει διαρκώς σε σεμινάρια κυρίως του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας με σκοπό την εκμάθηση σύγχρονων μεθόδων αντιμετώπισης σοβαρών κλινικών περιστατικών.

Γνώστης Αγγλικής και Ισπανικής γλώσσας.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει δυνατότητα διατροφικής αντιμετώπισης (online και δια ζώσης) για:

• Αθλητική Διατροφή (αύξηση μυϊκού ιστού, μείωση λίπους, μυϊκή αποκατάσταση, βελτίωση απόδοσης)
• Αύξηση και απώλεια βάρους
• Νευρική Ανορεξία και Βουλιμία
• Καρδιαγγειακές παθήσεις, Υπέρταση, Αναιμία
• Γυναικείος κύκλος ζωής (κύηση, θηλασμός, εμμηνόπαυση, PCOS)
• Οστικές και Νεφρικές παθήσεις, Σαρκοπενία
• Σακχαρώδης Διαβήτης, Διαβήτης κύησης
• Καρκίνος (καρκινική καχεξία)
• Θυρεοειδής (Υποθυρεοειδισμός, Hashimoto)
• Βαριατρική
• Λιπώδες Ήπαρ
• Αυτοάνοσα
• Γαστρεντερικές παθήσεις (Crohn, Ελκώδης κολίτιδα, ΓΟΠ, κοιλιοκάκη, δυσανεξίες, διάρροια, δυσκοιλιότητα)
• Παιδική και Εφηβική Παχυσαρκία
• Vegan & Vegeterian
• Διατροφική εκπαίδευση ενηλίκων και ανηλίκων (συμβουλές σε γονείς)

Ωστόσο, τι είναι διατροφή;
Η λέξη διατροφή έχει ταυτιστεί στο μυαλό μας με την απώλεια βάρους, τη στέρηση, τα άνοστα τρόφιμα και πολλές άλλες αρνητικές σκέψεις. Αυτό συμβαίνει διότι τις τελευταίες 5-6 δεκαετίες γίνεται αναζήτηση μίας εύκολης και γρήγορης μεθόδου για απώλεια βάρους. 

Στερητικές δίαιτες, διατροφές δίχως επιστημονική βάση, ινστιτούτα αδυνατίσματος με «έτοιμα γεύματα», διάφορα «εξειδικευμένα» τεστ (DNA, δυσανεξίας, τρόφιμα που παχαίνουν και αδυνατίζουν), μαγικά σκευάσματα, χάπια και τώρα τελευταία ενέσεις έρχονται και φεύγουν από τη μόδα, υποσχόμενα γρήγορη απώλεια βάρους. 

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι που επιτυγχάνουν βραχυπρόθεσμα απώλεια βάρους, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε επαναπρόσληψη βάρους, διότι τους λείπει το πιο σημαντικό στοιχείο, η διατροφική εκπαίδευση.

Η διατροφική εκπαίδευση, δηλαδή η εκμάθηση φροντίδας του σώματός μας είναι η μοναδική επιτυχημένη μέθοδος, καθώς μέσω αυτής θα μπορέσει ο εγκέφαλος (το κέντρο ελέγχου του σώματος) να υιοθετήσει σταδιακά τις καινούριες υγιεινές συνήθειες, δίχως να υποστεί στέρηση και δίχως να επιθυμήσει να επιστρέψει στις παλιές συνήθειες.
Είναι η διατροφική εκπαίδευση ίδια για όλους;

Όχι, φυσικά. Η διατροφική εκπαίδευση βασίζεται στην εξατομίκευση, δηλαδή στην καθημερινότητα και τις τυχόν παθήσεις του εκάστοτε ατόμου.

Άλλωστε, η απουσία διατροφικής εκπαίδευσης και συνεπώς η διαταραγμένη σχέση που έχουμε με τα τρόφιμα φαίνεται και από τις πρωτιές που έχουμε σε παιδική και κυρίως εφηβική παχυσαρκία σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, υποδηλώνοντας την όλο και χειρότερη μετάδοση διατροφικών συνηθειών από γενιά σε γενιά.

Συνεπώς, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η διατροφική εκπαίδευση, η οποία θα είναι εξατομικευμένη ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου, αποτελεί την μοναδική λύση όχι μόνο για την επίτευξη μίας μακροχρόνιας απώλειας και διατήρησης του βάρους και την αποφυγή επαναπρόσληψης αλλά παράλληλα για την διατήρηση ή βελτίωση της υγείας, που αποτελεί τον κύριο στόχο της διατροφής, καθώς απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο στους ανθρώπους με υπερβάλλον βάρος, όπως έχουμε μέχρι σήμερα στο νου μας.

Τελειώνοντας, υπάρχει μία παροιμία όπου μου θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν όλες οι παραπάνω μέθοδοι, πλην σαφώς της διατροφικής εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα:

«Κοιτάμε το δέντρο, δηλαδή μόνο την απώλεια βάρους, και χάνουμε το δάσος, δηλαδή την διατήρηση ή βελτίωση της υγείας, η οποία περιλαμβάνει και την απώλεια βάρους»
Πού θα μας βρείτε;

Βενιζέλου, 32, 3ος όροφος, στο κέντρο της Βέροιας
Τηλ: 2331076544 ή 6970218023

email: johnvasileiadis95@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ