Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τύφλα να 'χει το «House of Cards» - Τέλος οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Γεροβασίλη και Κασσελάκη - Μεγάλος χαμένος ο Τσίπρας που είδε την πρότασή του να την καταψηφίζουν οι σύνεδροι


Απίστευτες καταστάσεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόταση για εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου να μην περνάει από τους συνέδρους, μετά από τέσσερις ημέρες γεμάτες ένταση, αντεγκλήσεις και σκληρές τοποθετήσεις.

Η πρόταση που τέθηκε προς ψηφοφορία δια ανάταση χειρός ήταν η λεγόμενη συμβιβαστική πρόταση την οποία προωθούσαν στελέχη όπως οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και άλλοι και ζητούσε να μην προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές, αλλά να επιβεβαιώσει το συνέδριο την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο και να δώσει εντολή για ενωμένη μάχη με το βλέμμα στις ευρωεκλογές.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ««Παιδιά, αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά».

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από την παρέμβαση Φάμελλου και τη σύγκρουση με τη Γεροβασίλη, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης απέσυρε τη δική του πρόταση για εκλογές στις 10 Μαρτίου, υπερψηφίζοντας τη μοναδική που είχε μείνει στο τραπέζι.


Τι προηγήθηκε

Λίγο πριν την παρέμβαση Γεροβασίλη και την έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη, παρενέβη ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος δηλώνοντας «σήμερα είμαστε εδώ με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ η βάση με δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους και έχουμε τη λαμπρή δυνατότητα να λύσουμε τα μεγάλα θέματα, με τα μέλη του κόμματος και τη δημοκρατική εκπροσώπηση τους που είναι εδώ».

Ανέφερε ότι ανέλαβαν την ευθύνη με τον Νίκο Παππά και του Γιώργο Τσίπρα να καταθέσουν μια «πολύ απλή πρόταση αλλά πολύ σημαντική πολιτική πρόταση».

«Προτείνουμε να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο στη συνέχεια, το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να πεις ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δε χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου.

Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών. Με νέα πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξη μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα, συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του τέταρτου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το εκτελεστικό γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε και να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος μας». «Είναι μία πρόταση που πάει μπροστά το κόμμα. Πάει μπροστά την αριστερά και την κοινωνία και κρατάει όλους μας ενωμένους», τόνισε.


Η on air αντιπαράθεση Γεροβασίλη - Κασσελάκη

Είχε προηγηθεί μια πολύ έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και τον Στέφανο Κασσελάκη και μάλιστα από το βήμα του συνεδρίου.

Η κα Γεροβασίλη απαντώντας στην ομιλία του προέδρου κι ενώ είχε μεσολαβήσει η πρόταση Φάμελλου – Παππά – Τσίπρα και άλλων να μην διεξαχθούν εκλογές, είπε «Στέφανε εάν ανακαλέσεις το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε” σταματάμε εδώ, αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό. Περιμένω».

Η κα Γεροβασίλη σημείωσε «στην Αριστερά, δεν ξέρω εάν εννοούμε όλοι το ίδιο και δεν εννοώ τον πρόεδρο, λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό κάτι δεν καταλαβαίνει».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε «Αγαπητέ Στέφανε εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες. Εάν θες εκλογές σε δέκα ημέρες κάνε τις μόνος σου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «επιτέλους να το συνειδητοποιήσουμε, δεν είστε σκάκι». Ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε για να δηλώσει «εάν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω κανέναν λόγο να πάω σε εκλογές», με την Όλγα Γεροβασίλη να υπογραμμίζει «συντρόφοι, συντρόφισσες το σώμα είναι κυρίαρχο, σε δέκα μέρες προφανώς είναι αστείο να μιλάμε για εκλογές. Επομένως εάν θες εκλογές κάνε τις μόνος σου πρόεδρε. Δεν υπάρχει λευκή επιταγή».


Πώς να προχωρήσουμε έτσι;

«Όλα ή τίποτα» είχε δηλώσει νωρίτερα στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας στη διεξαγωγή των εκλογών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά «πώς γίνεται να ζητά εκλογές ο τέως πρόεδρος, ο νυν πρόεδρος και να υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα και να προχωρήσουμε έτσι;»

Κάνοντας επίκληση για ακόμη μια φορά προς τα μέλη ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε «δεν θα σας προδώσω ποτέ» για να υπογραμμίσει «τώρα ήρθε η ώρα, τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα».

Έκανε λόγο για «συνέδρους που νοιάζονται και με ανιδιοτέλεια μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέας εκλογής προέδρου» και μίλησε για την ιστορία μιας συνέδρου με το όνομα Αθηνά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι του ζήτησε δακρύζοντας να μην πάμε σε νέες εκλογές. «Μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και συνέχισε «σας ευχαριστώ μέσω από την ραγισμένη μου καρδιά, σας ευχαριστώ με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, όμως επιτρέψτε μου με ταπεινοφροσύνη να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές στις 10 Μαρτίου αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη ν Όλγα Γεροβασίλη και όσους τη στηρίζουν επισημαίνοντας «κάποιοι έχουν στο μυαλό τους χρονοδιάγραμμα, ενώ γνωρίζουν ότι το συνέδριο μπορεί να αποφανθεί ως ανώτερο όργανο του κόμματος και το καταστατικό επιτρέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών εφόσον επίκειται η διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας».

Στην ομιλία του ήταν ξεκάθαρο πως η προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε πολλές φορές αναφορά στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, αποκαλώντας τον ιστορικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόεδρος ενώ το ζήτησε με επιχειρήματα ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει προσωποποιημένη εσωκομματική αντιπολίτευση δεν μπορώ να γίνω» είπε ο κ. Κασσελάκης.


Συνεχίζοντας την κριτική του ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ανάμεσα σε άλλα:

Τι ζητούν όμως όσοι θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο για εκλογές; Πάνω από έναν μήνα η χώρα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση;

Και ύστερα Πάσχα και στο καπάκι προεκλογική περίοδος ευρωεκλογών για σίγουρη αποτυχία.

Έχουν σχέδιο να πάμε σε ευρωεκλογές με εμένα να λιώνω τα παπούτσια μου σε όλη την Ελλάδα και εκείνοι να βγαίνουν στα κανάλια και να μειώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σηκωθείτε όρθιοι, πάρτε το κόμμα στα χέρια σας, δικό σας είναι. Δείτε ποιοι χειροκροτούν. Τι κάνουμε εμείς σύντροφοι και συντρόφισσες απέναντι σε αυτούς τους λίγους; Που κάθονται σε μερικές από τις πρώτες σειρές και μέσα σε ένα στάδιο που χειροκροτεί έχουν σταυρώσει τα χέρια; Τι κάνουμε που θεωρούν τους εαυτούς τους καθοδηγητές και εξεγείρονται όταν ο πρόεδρος ακούει αυτούς που κάθονται στις κερκίδες; Εσάς δεν σας ρώτησαν ποτέ για τίποτα.

Παίζουν επί μήνες στην πλάτη μας σκάκι επίδοιξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;

Με τη θέλησή σας, με ξεκάθαρη εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κόμμα με μηχανισμό ακριβώς για να τραντάξει τα οφίτσια.

31 σχόλια:

 1. Παιδική χαρά ,ολοταχώς προς το 3%.
  Το θέμα είναι ότι δεν τραβάει και η παιδική χαρά της επάνω γειτονιάς ,εκεί που παίζει μπάλα ο Νικολάκης.
  Ούτε φωνή ούτε ακρόαση ,γιατί ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωπα ρε χαιρεκακε ...σε ποια δημοσκοπικη εργαζεσαι σε αυτη της γαλαζιας στανης;;;

   Διαγραφή
  2. να σε δω τωρα που θα παει ο τσιπρας στην Νεα αριστερα... Ερε γλεντιααα

   Διαγραφή
  3. Προσεξε μην σου φυγει η μασελα απο τα γελια

   Διαγραφή
  4. 3:05. χεσμενο σε έχει εσένα και την νέα αριστερά ο Τσιπρας,και σας γλενταει και σένα που χαίρεσαι ενώ έχεις ένα ματσούκι μητσοτακικο

   Διαγραφή
  5. εγώ να δεις που έχω χεσμενο και την νέα αριστερά και τον Τσίπρα και τον συριζα

   Διαγραφή
 2. Τι House of Cards καλέ. Του Κουτρούλη ο γάμος είναι αυτό. This is (t)SYRIZA! Και μετά πώς να ελπίσεις ότι κάποια στιγμή θα μπει φρένο στα λιγούρια που μας κυβερνάνε τώρα. Άντε κάψτε το μαγαζάκι Ζαιοι, είστε γελοίοι, φτάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αναγνώρισαν οι σύνεδροι την δυναμική του ανδρός προ ευρωεκλογών και θέλησαν να την εκμετάλλευτουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φρόνιμα,μην ταράζεται τους συντρόφους!! Πάλι θα πουν ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ ακόμη και ο μπιμπιλας εκτός από τα χάλια τους. Ελπίζω όταν δήλωναν περήφανοι για την ονοματοθεσία άλλο τόσο περήφανοι να δηλώνουν και για τους ιδεολογισμους της αριστεράς,τι;αυτή δεν είναι η αριστερά η σύγχρονη;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το οτι για το καταντημα της χρεωκοπιας της χωρας φταινε η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ειναι σιγουρο, απλα εσυ δεν θελεις να το καταλαβεις γιατι ταιστηκες ως γαλαζιος η πρασινος

   Διαγραφή
  2. Το ότι είσαι το ίδιο πρόσωπο που απαντάς σε όλους είναι σίγουρο. Επίσης φενεται ότι μάλλον πιο παλιά εισουν ΚΝΕ (μη Ευρωπαίος)και άλλαξες σε ΣΥΡΙΖΑ (πιο Ευρωπαίος ) και σου φταίει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ?? Ψαξτο λίγο. Επίσης με αυτά που απαντάς σε όλους θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή, δεν εισουν ποτέ καλός σαν κυβέρνηση,τα ίδια σαν αντιπολίτευση, ίσως σου πάει πιο πολύ το 3 ή το 4, σκέψου το,θα γλυτώσεις από συνταγές και φαρμακεία,εντάξει είμαστε συμπολίτη από την νότια Μακεδονία;

   Διαγραφή
  3. Πολιτη του 10¨03....Τις συμβουλες κρατα τες για την οικογενεια σου...μην τα κανεις ομως σαν και εσενα, διοτι αυτοι θα σε λοιδορουν καημενε με παρωπιδες ...δες τα κοινωνικα χαλια σου

   Διαγραφή
  4. Είσαι έξυπνος αλλά και λυπητερος. Μην στεναχωριέσαι πάντως,θα έχω παράδειγμα την δική σου οικογένεια και θα προσπαθήσω να την κάνω πρώτα από όλα να έχουν ψυχή και να νοιάζονται όταν κάποιοι έχουν ως μόνο επειχηρημα με λόγια να λερώνουν μικρές ψυχές,θα βάλω τα δυνατά μου στο υπόσχομαι.

   Διαγραφή
  5. Πυραβλακατε 10:03 πολύ καραγκιόζη έβλεπες μικρός,τώρα που μεγάλωσες το να ταυτιστείς με τον ήρωα σου δεν σε τιμά, από έναν Μακεδόνα της Μακεδονίας.

   Διαγραφή
  6. Πυραβλακατε;;εκεί στα σαλόνια του ΣΥΡΙΖΑ σας μαθαίνουν τέτοιες λέξεις;ντροπή ρε σύντροφε,πριν λίγο καιρό παρακαλαγες τώρα σηκώνεις μπόι;; Και οκ ξέρω πονάς,και θα πονέσεις περισσότερο,απλά θα σε τσούζει που εγώ για ήρωα έχω τον καραγκιόζη και εσύ τρέχεις και σε κάνει ότι θέλει η μικρού Λουλού. Αλήθεια εσύ είχες κάποιον ήρωα μικρός; Γιατί είσαι πολύ βάρβατος,πολύ αντριλα.περιμενω σχόλιο σού πως και πως.

   Διαγραφή
 5. ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ.....ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΠΑΛΕΥΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 5%.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και πολύ είναι ,και θα αναπολούμε τον Αλέξη που τον φάγαμε,άλλοι πουλώντας τον,άλλοι υπονομεύοντας τον.Αντε τώρα αριστεροί επικριτές του να βρείτε πολιτικό που σαυτη την ευρωπαϊκή συγκυρία,να βρείτε ηγέτη διαφορετικό ιδεολογικά από τον Κούλη.

   Διαγραφή
 6. Ο Αλέξης έπαθε τελικά ότι έκανε ο ίδιος οταν έδιωξε τον Αλαβάνο.
  Απομονώθηκε απο τους συνέδρους και δεν πέρασε η πρότασή του για διώξιμο του Κασσελάκη.
  Για αλλη μια φορά είναι ο χαμένος της όλης υπόθεσης.
  Το μόνο κέρδος του είναι ότι μεθοδικά μπόρεσε τελικά να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ.
  Αυτό άλλωστε φαίνεται να ηταν το σχέδιό του, μετά την ήττα των Βουλευτικών εκλογών.
  Σύντροφοι τώρα ξέρουμε ποιος μας εξαπάτησε τόσα χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάτι τέτοιους " συντρόφους " ο Τσίπρας τους έχει χεσμενους γι'αυτό και την έκανε και δεν κοιτάει πίσω. Όντως σας εξαπάτησε γιατί νομίσατε ότι θα γίνεται χαλιφιδες στη θέση του χαλίφη κατρουγκαλοι εεε κατρουγκαλοι.

   Διαγραφή
 7. Χ Α Ο Σ !
  Πρώτος υπεύθυνος ο Αλέξης, ο κασελ , και όλοι οι υπόλοιποι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Αλέξης γιατί ,τι σχέση έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ των δελφινων,αυτός έκανε κόμμα του 37% αυτοί τον φάγανε,και τώρα αυτός τους δίνει να φάνε τα @ρ@@@δι@ του, κατρουγκαλε εεε κατρουγκαλε.

   Διαγραφή
 8. και στο τέλος για...ΠΟΤΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τι είπε ο Στέφανος την Όλγα , όταν ανέβηκε στην εξέδρα ενώ μιλούσε και κατέβασε το μικρόφωνο ? Μάλλον της είπε , με επιφύλαξη ....."δεν μπορείς να με πηδήξεις , διότι είσαι γυναίκα " !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σύντροφε που απαντάς σε κάθε κακή κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ μην αγχώνεσαι και προσπαθείς να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Αυτό που πάθατε δεν μαζεύεται ότι και να πεις. Το πικρό ποτήρι θα το πιείτε όλο μέχρι σταγόνας. Είδατε εξουσία και τρελαθήκατε. Μόνο πού όλα ήταν στημένα εναντίων σας και εναντίων της χώρας, χωρίς ουσία, μόνο πρόσκαιρη εξουσία. Σας έφεραν κάνατε τις εξυπηρετήσεις των Αμερικάνων και των Γερμανών και τώρα στα σκουπίδια.
  Από σήμερα Δευτέρα στο κόμμα σας (ή ότι έμεινε από αυτό) είστε όλοι μα όλοι χαμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Είδατε εξουσία και τρελαθήκατε. Μόνο πού όλα ήταν στημένα εναντίων σας και εναντίων της χώρας, χωρίς ουσία, μόνο πρόσκαιρη εξουσία."
   Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις ...τι καθεσαι κανε το συγχρονο Μαντειο των Δελφων....Σοβαρεψου και μην χανεις και την λιγη φαια ουσια που σου εμεινε

   Διαγραφή
  2. Καλό από μ@λ@κιες καλά πας.

   Διαγραφή
  3. στον Ανώνυμος26 Φεβρουαρίου 2024 στις 10:16 μ.μ.
   όπως ακριβώς σου τα λέω (Είδατε εξουσία και τρελαθήκατε) σε τέτοιο βαθμό που συνεργαστήκατε (αριστερό) κόμμα με το ακροδεξιό των ΑΝΕΛ ! ! ! μόνο και μόνο για να κυβερνήσετε και μάλιστα 4 χρόνια. Ακόμα όμως δεν κατάλαβες ότι έβαλαν του ΑΝΕΛ να συνεργαστούν μαζί σας για να σας έχουν στο χέρι σε περίπτωση που δεν κάνατε τα χατίρια των Αμερικάνων και της Γερμανίας (στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και το μεταναστευτικό κλπ) ώστε να σας ανατρέψουν με την αποχώριση των ΑΝΕΛ.
   Όμως συνεχίσατε να έχετε το ίδιο πάθος για την εξουσία σε τέτοιο βαθμό που ποτέ δεν ψάξατε γιατί χάσατε τις εκλογές το 2019 με αποτέλεσμα το 2023 να ξεφτιλιστείτε.
   Οδηγήσατε τη χώρα στην καταστροφή και παρά λίγο έξω από την ΕΕ, κλείσατε τις τράπεζες, παίρναμε 60 ευρώ την εβδομάδα, κοροϊδέψατε τον κόσμο με το δημοψήφισμα της ντροπής, (γ@μισ@τε) τη μεσαία τάξη, ο Πολάκης σας το είπε, πουλήσατε τη Μακεδονία, γεμίσατε τη χώρα λαθρομετανάστες, να συνεχίσω ;
   Κατάλαβες γιατί είσαστε επικίνδυνοι ερασιτέχνες που πλήξατε τη χώρα ; Και τώρα ήρθε η πρώτη διάσπαση και ακολουθεί και άλλη μέχρι τη διάλυση.
   Κοίτα να Σοβαρευτείς λοιπόν και άσε τις αριστερίστικες εξυπνάδες. Όπως δεν κατάλαβες οι μόνοι που δεν έχουν σοβαρευτεί, για αυτό και διαλύονται είσαι εσύ και οι σύντροφοί σου. Όλοι οι άλλοι σας ανεχόμασταν, αλλά και αυτό μέχρι εδώ.

   Διαγραφή
  4. στον Ανώνυμος27 Φεβρουαρίου 2024 στις 12:55 π.μ.
   Εγώ μπορεί και να λέω μ@λ...ες, κατά τη γνώμη σου, για κάποιον άλλον όμως δεν τις λέω.
   Εσείς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ όμως κατά κοινή ομολογία και παραδοχή τις κάνετε τις μ@λ...ες εδώ και χρόνια και μάλιστα όπως διαπίστωσες στην κωμωδία - συνέδριο συνεχίζετε χωρίς σταματημό. Ο δικό σας Γιώργος Τσίπρας το είπε (μας έφτυναν δεν βρέχει).
   Λοιπόν Σύντροφε δεν είναι είναι μ@λ..ες σας (φτύνουμε). Για να το καταλάβεις.

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ