Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το λάθος που κάνεις με τα φυτά σου και ξεραίνονται

Η καλή υγεία των φυτών εσωτερικού χώρου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το πότισμα, η ποιότητα του χώματος που θα επιλέξεις και το σημείο που θα το τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι, παίζουν καταλυτικό ρόλο.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε είδους και τις συνθήκες του περιβάλλοντος που βρίσκονται, λοιπόν, τα φυτά αντιδρούν διαφορετικά. Άλλα μαραζώνουν, άλλα ακμάζουν και ευδοκιμούν φουλ. Και μπορεί, για παράδειγμα, να μην έχουν όλα τις ίδιες ανάγκες σε πότισμα και ήλιο, αλλά ένα πράγμα δεν τους αρέσει σίγουρα: Να τους αλλάζεις συνεχώς τοποθεσία μέσα στο σπίτι.

Το λάθος που κάνεις με τα φυτά σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Η θέση τους, λοιπόν, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση και την ανάπτυξή τους. Και τώρα θα αναρωτιέσαι γιατί. Ο λόγος είναι πολύ απλός (και λογικός αν τα βάλεις κάτω). Τα φυτά είναι κατά κύριο λόγο προσαρμοστικά. Επομένως, αν βλέπεις ότι το φυτό σου είναι ακμαίο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αυτό σημαίνει ότι έχει βρει «τη θέση του» και δεν είναι σκόπιμο να το μετακινήσεις κάπου αλλού μέσα στο σπίτι.

Σίγουρα έχεις κάνει το λάθος (άθελά σου) στο παρελθόν και έχεις μετακινήσει τη γλάστρα του φυτoύ σε άλλο σημείο ή σε άλλο δωμάτιο μέσα στο σπίτι. Μετά από λίγο καιρό, βέβαια, θα παρατήρησες ότι ξεκίνησε να ξεραίνεται και να μην αναπτύσσεται τόσο πολύ όσο προηγουμένως. Ε, τώρα ξέρεις το γιατί. Το πάθημα θα γίνει μάθημα από εδώ και στο εξής!

Ηθικό δίδαγμα: Αν θέλεις να κάνεις μια μικρή διακοσμητική αλλαγή στο σπίτι σου, καλύτερα να αγοράσεις καινούργιο φυτό για εκείνο το σημείο που σκέφτηκες πως χρειάζεται μια πρασινάδα. Μην αλλάζεις άσκοπα την τοποθεσία της γλάστρας με το φυτό που ήδη έχει «βρει» τη μεριά του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ