Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπαρτζώκας: «Εμβληματική η μεταρρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης»

Με τη χθεσινή του τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Τάσος Μπαρτζώκας

χαρακτήρισε τις νέες διατάξεις «αληθινή μεταρρύθμιση στην ποινική μεταχείριση των καταδικασθέντων».

Μάλιστα, τόνισε, πως στόχος είναι να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες, και να μεταδοθεί με σαφήνεια το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε δράστες επικίνδυνων και βίαιων εγκλημάτων.

Έτσι, γίνεται πιο ορθή αντιμετώπιση των πλημμελημάτων με βάση τη βαρύτητά τους, ανήλικοι είναι συχνά θύματα σε περιστατικά βίας, ενώ αυστηροποιούνται οι ποινές για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και να λάβουμε νέα, πιο σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα για την ασφάλειά τους.

Ο Βουλευτής έκανε ξεχωριστή αναφορά και στις ρυθμίσεις που έρχονται να βοηθήσουν την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης, χωρίς, όμως, οι αλλαγές αυτές να λειτουργούν σε βάρος των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου με βάση και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 

Φυσικά, απολύτως θετική είναι και η θέσπιση της υποχρεωτικής παράστασης Δικηγόρου στα πλημμελήματα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που συνιστούσε και αίτημα του Δικηγορικού σώματος, ώστε να εκπροσωπείται καλύτερα ο κατηγορούμενος.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας, ότι η Κυβέρνηση δεν δείχνει καμία απολύτως ανοχή στη βία και στην εγκληματικότητα. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Για την Κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία στο επίκεντρο είναι ο πολίτης, είναι η κοινωνική ηρεμία και ειρήνη και είναι η καλύτερη δυνατή απονομή της Δικαιοσύνης».

6 σχόλια:

  1. Σας εκτιμόυσαμε κ. Μπαρτζώκα αλλά ΄΄εμβληματική΄΄ θα είναι και η πτώση σας εξαιτίας της στάσης σας στο αισχρό νομοσχέδιο... Λυπούμαστε γιατί είμαστε σίγουροι πως και εσείς μέσα σας στεναχωρεθήκατε αλλά θελήσατε να κάνετε τα γλυκά μάτια στον Μητσοτάκη και να μην ακούσετε ούτε τη φωνή του Επισκόπου , ούτε την συντριπτική φωνή των ανθρώπων αυτών που έδωσαν ΄΄μάχες΄΄ για εσάς...και κυρίως τη φωνή της συνειδήσεώς σας...Χάσατε την ευκαιρία να γράψετε ιστορία . Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πολιτικά εγκλήματα, πού πράττει η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ψηφίσματα των 175 ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο !! Βάλτε μια τάξη με την εγκληματικότητα. Έχει ξεφύγει η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίος ο Μπαρτζώκας, τρέχει παντού και προσπαθεί για το νομό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα εκεί στην εξεταστική για τα Τέμπη ,μην καλύψεις τον Καραμανλή και εσύ γιατί ο λαός δεν ξεχνάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λαός ξεχνάει όταν πρόκειται να βολέψει τα παιδιά του..

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ