Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ντύθηκαν με παραδοσιακές στολές οι μικροί μαθητές του Μακροχωρίου

Στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης του, το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας έντυσε με παραδοσιακές φορεσιές το 3ο Νηπιαγωγείο Μακροχωρίου.

Ένα καλαίσθητο περιβάλλον με φιλόξενες και δραστήριες δασκάλες, με ευγενικούς μαθητές που περίμεναν τα μέλη του συλλόγου με λαχτάρα να τους ντύσουνε με παραδοσιακές φορεσιές.

«Ενημερώσαμε όλα τα παιδιά για τα επί μέρους κομμάτια της κάθε φορεσιάς καθώς και τον τόπο προέλευσης της κι αυτά χόρεψαν ντυμένα με τις φορεσιές παραδοσιακούς χορούς.

Τα ακούραστα μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου μας με βιωματικές δημιουργικές δράσεις, αναδεικνύουν τα στοιχεία του πολιτισμού μας και συμβάλλουν ώστε τα παιδιά μας να αποκτούν συνείδηση της πολιτιστικής τους ταυτότητας , να αναγνωρίζουν το παρελθόν τους και να αποκτούν εφόδια για το μέλλον.

Ευχαριστούμε την προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Μακροχωρίου κ. Μίμα Τσαλέρα - Γκαμπέση και την νηπιαγωγό κ. Κωνσταντίνου Αθήνα για την πρόσκληση, συνεργασία και θερμή φιλοξενία» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

5 σχόλια:

  1. Όνειρο, ομορφιά, τι χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στους συντελεστές του δρώμενου αυτού!
    Χρήστος Λουκέρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε έγινε το 3ο Νηπιαγωγείο. Επί θητείας ποιου Δημάρχου.Σε αποθήκη λειτουργούσε. Για ποια δρώμενα θα μιλούσατε σήμερα.Λιγο φιλότιμο αγαπητοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τα καρναβάλια έγινε το δρώμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ