Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκίνησαν όλη την Ελλάδα, τα αλάνια που ξαναέφτιαξαν τον «κρυφό παράδεισο» της Καλλίπετρας

Μετά το χωριό της Ραχιάς βρίσκεται η Καλλίπετρα. Εκεί υπάρχει ένα ονειρικό μέρος, ένας κρυφός παράδεισος για λίγους. Με θέα τον Αλιάκμονα και τα βουνά, η γαλήνη που προσφέρει η τοποθεσία είναι απίστευτη. Ένα κρυφό μονοπάτι 15-20 μέτρων οδηγεί σε ένα παγκάκι με την απόλυτη θέα. Ιδίως τις ημέρες με ήλιο και καθαρό ουρανό, η θέα κόβει την ανάσα. Το υπέροχο αυτό παγκάκι έπεσε στα χέρια ασυνείδητων που το βανδάλισαν, προκαλώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Μία παρέα φίλων από τη Βέροια, κινητοποιήθηκε και αντικατέστησε το κατεστραμμένο παγκάκι, κατασκευάζοντας και τοποθετώντας ένα καινούριο. Ο Παύλος, ο Αντώνης, ο Τόλης, ο Νίκος και ο Ντάνιελ, πήγαν άμεσα στο σημείο και, με δικά τους μέσα, υλικά και εργασία, αντικατέστησαν το πιο όμορφο παγκάκι της Βέροιας και καθάρισαν και το μέρος από κάθε λογής σκουπίδια.

Οι πέντε φίλοι, με περίσσιο μεράκι και αγάπη και αφιερώνοντας αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο, προχώρησαν σε μία πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον και μία καλύτερη κοινωνία, δίνοντας μία αχτίδα φωτός και ελπίδας, μέσα στη σωρεία δυσάρεστων ειδήσεων που μας κατακλύζουν καθημερινά.

Δείτε το video της ΕΡΤ:

14 σχόλια:

  1. Που είναι τώρα οι περιβαλλοντολόγοι,οι κρατιστες,αυτοί που μιλούσαν για αυθαιρεσια εεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυθαιρεσία με τις ευλογίες των media.
    Περνάει λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος ,αποκατάσταση με ίδια έξοδα,επιβράβευση από την κοινωνία, και από τον δήμο,και κατεπεκταση από τα media,το μήνυμα είναι ,οτι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που δεν έχουν το σκεπτικό σου και ίσως αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα μια ακτίδα ελπίδας.

      Διαγραφή
    2. Επιβράβευση γιατί; Γιατί κάποιος πήγε και έβαλε αυθαίρετα ένα παγκάκι σε δασική έκταση για να πηγαίνει να αγναντεύει;
      Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την επιτήρηση ;

      Διαγραφή
    3. Εάν αυτές ήταν οι αυθαιρεσίες τότε μακάρι όλοι να τις έκαναν. Θα ήταν όμως εάν καταλάμβαναν αυθαίρετα το μέρος για τον εαυτό τους. Αυτό λοιπόν ονομάζεται προσφορά προς τους υπόλοιπους και το ότι έγινε από παιδιά αυτής της ηλικίας δίνει μια ελπίδα αισιοδοξίας για το μέλλον.

      Διαγραφή
    4. 5:16 και 11:14 είσαι ο ίδιος και είσαι εγωισταρος.

      Διαγραφή
  3. Και ποιος.ου λέει ότι δεν το κατέστρεψαν οι ίδιοι για να το φτιάξουν από την αρχή και να γίνουν διάσημοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να έχουν το δικό σου σκεπτικό τα παιδιά;

      Διαγραφή
    2. Εσυ μάλλον αδελφέ με τα δυο και την βρίσκεις γουστάρεις σα αρέσει Ε

      Διαγραφή
    3. Αυτός ο ανάποδος μάλλον θέλει μια σφαλιάρα.

      Διαγραφή
  4. Με την κακεντρέχεια δεν πήγε κανείς μπροστά. Σε μια εποχή που οι ανιδιοτελείς πράξεις σπανίζουν, ας εκτιμήσουμε την αγνότητα των προθέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πιο τραγικό όλον είναι ότι αντί να χαιρόμαστε για τέτοια που έχουν ήθος τα κατηγορούν γιατί διόρθωσαν την ζημιά που κάναν κάποιοι ανήθικοι προφανώς μεγαλύτερης ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως ξεκίνησε άραγε κ έγινε τόσο γνωστή αυτή η ειδηση;
    Μπράβο μεν στα παιδιά φυσικά,αλλά κ άλλοι φτιάχνουν κ διορθώνουν ότι διαλύουν άλλοι,η κάνουν κάποια άλλη αξιέπαινη πραξη,κανένας όμως δεν τους επενει. Κ πιστέψτε με είναι αρκετοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ