Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Γιάννης Ναζλίδης για τον Γιώργο Νταλάρα

Στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από δημοσιογράφους και social media βρίσκεται ο Γιάννης Ναζλίδης. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Χρειάζεται κανείς να θυμάται την Αλφαβήτα του ήθους και του δίκαιου όταν ακούει τις παραφωνίες της πραγματικότητας.

Ένας τρόπος είναι να λυπηθείς, ένας άλλος να αγνοήσεις, ένας τρίτος να συμπαρασταθείς στην άγνοια που ψάχνει εναγωνίως ένα βήμα για να ΥΠΑΡΞΕΙ.

Τι σημαίνει μια επίθεση στον ευεργέτη και την γενναιοδωρία του; Σ` έναν υπηρέτη της ουσίας και της σεμνότητας;

Ο Νταλάρας είναι φωνή ΜΗΤΡΙΚΗ. Μακρυγιάννικη πίστη και ορμή που υπερασπίζεται τα ουσιώδη. Τι μένει να πει κανείς για αυτές τις παραφωνίες της επικαιρότητας των ανθρώπων που σφηνώνουν την ζήλεια στα μικρόφωνα;

Όλοι το ξέρουν πως ο Νταλάρας φυλάγει τις λέξεις σαν παιδιά του. Θέλω να πω πριν το στόμα διαλέξει ανοησίες ας κοιτάξει στα μάτια την ευθύνη για μια Πατρίδα λαμπερή, δημιουργική της αγάπης.

Σε γεμάτα γήπεδα, πλημμυρισμένα  από τρυφερά αισθήματα σε γιορτές μνήμης των ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ τραγουδά ο Νταλάρας.

Τραγουδά, ή, μήπως σηκώνει το βάρος μιας παραπαίουσας πατριδοπραγματικότητας;  

Πως μπορείς να μιλήσεις, να δανείσεις λέξεις σ` αυτούς που δεν έχουν ΠΟΥ να κρατηθούν που δεν πρόλαβαν να παρηγορηθούν.

Πώς να πιστέψουν πως τους Αγαπάς, πως τους νοιάζεσαι, πως θέλεις να τους αγκαλιάσεις, πως τα ΑΧ του λαρυγγισμού του δεν είναι παρά μια έκκληση συναδελφικότητας, μια έκκληση να χαρούν την συγγένειά τους με τον Μακρυγιάννη, τον Ελύτη, την Κάλλας, τον Τσιτάνη, τους καημούς, την λαμπρότητα και την σεμνότητα  του Ελληνισμού.

Θέλω να πω πως ο Νταλάρας είναι περι-ΟΥΣΙΑ του Ελληνισμού που πλουτίζει την ταυτότητα του κάθε Έλληνα.

Πόσο χάρηκα που μίλησε τόσο καθαρά τόσο σταράτα μα και με τόσο φιλική διάθεση στους δημοσιογράφους;  Με την δύναμη της αγαθότητας, μα και με την «μαγκιά των αρματολών και των κλεφτών».

Πρωτεύουσα μιας ακριβής προσφυγιάς είναι ο Νταλάρας. Ένας πατέρας για τις Λέξεις που τιμά την φιλία και την αγνότητα των αισθημάτων.

Δεν ξέρω αν φθάνουν όσα γράφω για να σας πω πόσο λυπήθηκα για την «άστεγη» γκρίνια, και την επιθετικότητα των δημοσιογράφων του ΤΙΠΟΤΑ, που αυτοεξοντώνονταν  για να υπάρξουν επιτιθέμενοι σ` έναν που αγαπά και νοιάζεται τον «ΑΣΩΤΟ ΥΙΟ». 

Πρωτεύουσα μιας ακριβής Προσφυγιάς είναι ο Νταλάρας. Πατέρας για τις λέξεις που τραγουδά. Πατέρας! Αυτουνού η φωνή της ψυχής του κάνει προξενιό στην ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ.

Ένας ακέραιος αριθμός είναι ο Νταλάρας που ξέρει τις αντοχές των κλασμάτων των ρημάτων, των ουσιαστικών και των επιθέτων της ΑΝΟΙΞΗΣ.

Σκέφτομαι πως Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ είναι για όλους, μας στηρίζει όλους, μα ευτυχώς διαφέρει απ` τις πολυκατοικίες!

10 σχόλια:

  1. Το πόσο μεγάλος ....τραγουδιστής ήταν αυτή η αντιπαθητική φυσιογνωμία, φαίνεται από το γεγονός ότι όταν σταμάτησαν οι επιχορηγούμενες συναυλίες και η προώθηση από το σύστημα και τα κανάλια τα οποία τώρα βρίζει, δεν ακόγεται ούτε ένα τραγούδι του όπως αλλων μεγάλων παλιών καλλιτεχνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1973 είχε ερμηνεύσει βυζαντινή μουσική και ενεπνευσε έναν άλλο μεγάλο καλλιτέχνη τον Σάκη Τόλη στο τραγούδι Grandis Spiritus Diavolos απο το δίσκο που κυκλοφόρησε απο την Season of Mist ΄Κατά τον δαίμονα εαυτού'..αυτο και μόνο αποδεικνύει το ταλέντο του μεγάλου αυτού τραγοδοποιού!

      Διαγραφή

  2. Νταλάρας είναι αυτός που απο την αρχη στηριζεται στους εκαστοτε ισχυρους: γλυφτης του Ματσα, κκε το 70, Πασοκ το 80, προσβαση στο Λαμπρακη και το Μεγαρο απο τη γυναικα του, καπηλευεται ολο το ποιοτικο τραγουδι με επανεκτελεσεις... επισης, γιατι αναφερεται στον Τσιτσανη; εχει καμια αποκλειστικοτητα να μιλαει μονο αυτος; Διαβοητος φιλοτομαριστης, αφιλος, φιλοχρηματος.... Δεν ξεγελαει παρα ελαχιστους πια...Α ρε Τζιμη Πόσο δικαιο είχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος ο Νταλάρας οσες συνεργασίες έχει κάνει τα τελευταία 25+ χρόνια κανένας δέν ήταν του επιπέδου του! Αδικήθηκε και δεν είχε την τύχη που του άξιζε... Ξεκίνησε απο τις μικρές κακόφημες μπουάτ (γιατί ήταν και μπερμπάντης!) να αναδιπλώνει το ταλέντο του αλλα ποτέ δεν έφτασε στο σημείο που τον θέλαμε εμεις οι πιστοί ακόλουθοι του! Κάποτε με τα λεφτά που δανείστηκε, σύμφωνα με τον Τζίμη Πανούση, έκανε και μια πισίνα στο σχήμα της Κύπρου, ετσι για να διατυμπανίσει την αντίθεση του στο ψευδοκράτος. Είχε τρεις μεγάλες συνεργασίες με πρωτοκλασάτους συνθέτες, ο ένας βέβαια μέσα στα χρόνια εξέφρασε Πολάκης την αντίθεση του με τις συνθέσεις του αλλα ποτε μπροστά του, πάντα στο πιο πιστό του συνεργάτη....το διακύβευμα βέβαια ήταν μεγάλο... ήταν και η Κύπρος στη μέση..
      Vivere Pericolosamente!

      Διαγραφή
  3. Μιλαει αυτος που πλούτισε πουλώντας αριστεροσυνη κ με Κρατικό χρήμα...που εισαι ρε Πανουση να τον ξεμπροστιασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΛΛΑ 10.30 , 10.42 ΚΑΙ 10.52 ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΟΜΟΡΦΑ , ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΥΝΟΠΑΔΟΥΣ...ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
      ΚΑΛΥΤΕΡΑ Μ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ...

      Διαγραφή
    2. γνώριζες ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχουν πατατάκια με ρίγανη?

      Διαγραφή
  4. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε οτι ο Νταλάρας έχει αλλάξει και το όνομά του, καθώς είναι γιός γνωστού ρεμπέτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος χτυπάει το πανβρωμικο σύστημα είναι ευεργέτης της ανθρωπότητας!!! Εύγε στο Γιωργαρο Νταλάρα. !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'ΠΕΙΡΑΖΟΝΤΑΣΣ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ΄ η καλυτερη κυκλοφορία μέσα στο 2024, δισκάρα!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ