Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, ανακοινώνεται ότι, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιανουαρίου 2024 και μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών, ισχύει ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των οχημάτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα στο σύνολο του οδικού δικτύου της Ημαθίας.
Η απόφαση της Α.Δ. Ημαθίας:
Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, εξαιτίας εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, αποφασίζουμε:
Τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, προδιαγραφών σύμφωνων με το άρθρο 2 της ανωτέρω α/α (2) Υπουργικής Απόφασης, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, από ώρα 14:00΄ της σήμερον (Τρίτη 09-01-2024) και μέχρι νεοτέρας, για το οδικό δίκτυο της Δ.Τ.Υ./Δήμου Βέροιας, της Δ.Τ.Υ./Δήμου Η.Π. Νάουσας, Δ.Τ.Υ./Δήμου Αλεξάνδρειας, της Εγνατίας Οδού και της Υ.Τ.Ε./Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας εντός των προαναφερόμενων Δήμων.
Α. Ως «αντιολισθητικά» νοούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικάνμέσα.
Β. Ως ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα) νοούνται τα ελαστικά για χρήση σε συνθήκες χιονόπτωσης δηλαδή εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου όπως υφίσταται στο Προσάρτημα 1 του Παραρτήματος 7 του Κανονισμού 117 της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη(ΟΕΕ/ΗΕ) και χαρακτηριστικό M+S.
Γ. Ο έλεγχος ύπαρξης κατάλληλων αντιολισθητικών μέσων διενεργείται με οπτικό έλεγχο από τις ελεγκτικές Αρχές.
Δ. Η τοποθέτηση των αντιολισθητικών μέσων πραγματοποιείται σε κατάλληλο και ασφαλές σημείο του οδικού δικτύου που δε δημιουργεί εμπόδια στην οδική κυκλοφορία, λαμβανομένων από τους οδηγούς όλων των απαραίτητων μέτρων σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (π.χ. προειδοποιητικό τρίγωνο σε ικανή απόσταση).
Οι παραβάτες της παρούσης Απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 26 και 27 του άρθρου 81 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 2696/1999), ως ισχύει.
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Συγκίνηση και βαθιά συναισθηματική φόρτιση προκάλεσε η επίσκεψη του Ματθαίου Τσαχουρίδη στο πατρικό του σπίτι που βρίσκεται στο
-
Ξεκίνησαν τα πρώτα κομβόι για Αθήνα - Το ραντεβού δόθηκε στον Περιφερειακό - Θα διανύσουν 1.040 χλμ για να δούνε το
-
Καταδίκη μεσάζοντα που παρίστανε τον εκπρόσωπο ολλανδικής εταιρίας - Αθώοι άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι
-
Μίλτος Πασχαλίδης, Ελεονώρα Ζουγανέλη και άλλα 11 υπαίθρια μουσικά δρώμενα με σπουδαίους καλλιτέχνες
-
Μια διαφορετική και αρκετά χιουμοριστική ιστορία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Live You» του ΣΚΑΪ, με πρωταγωνιστή έναν επιχειρηματία της
-
Η θρυλική Generation X επιστρέφει για ένα βράδυ αναμνήσεων και διασκέδασης
-
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανακοίνωσε προσωρινές
-
«Τον μετέφερα στα Επείγοντα σε ημιαναίσθητη κατάσταση και υπέγραψα εγώ για να γίνει η αιμοκάθαρση, ώστε να του σώσουν
-
Ξυλοκοπήθηκε με απίστευτη βιαιότητα, αλλά δεν υπάρχουν ίχνη αίματος, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό
-
Nothing Else Matters... εκτός από το συγκεκριμένο live, που θα παρακολουθήσουν πάνω από 120.000 άτομα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.