Τετραμελή αντιπροσωπεία βουλευτών της Επιτροπής Ασφαλείας του Κοινοβουλίου της Τσεχίας, υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με τις συναδέλφους του – μέλη της Επιτροπής – κυρίες Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα από τη ΝΔ, Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ και Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι νέες προκλήσεις και οι πολιτικές που καλείται να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα μετανάστευσης και ασύλου.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Τσαβδαρίδης επισήμανε ότι η Ελλάδα, στις ταραγμένες εποχές που ζούμε σε διεθνές επίπεδο, με δύο πολέμους να εξελίσσονται στην ευρύτερη γεωγραφική γειτονιά μας και τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης των μεταναστευτικών ροών να είναι ορατός, υποστηρίζει ότι είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η υιοθέτηση αποτελεσματικών πολιτικών σε ευρωπαϊκό που θα οδηγήσουν σε ένα δίκαιο, ολοκληρωμένο και ολιστικό σύστημα ασύλου και μετανάστευσης.
Ένα σύστημα, που όπως ανέφερε, θα βασίζεται στην απαιτούμενη συμμετρία μεταξύ της αλληλεγγύης και της συνευθύνης, ώστε να μην επωμίζονται δυσανάλογο βάρος τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής, όπως η χώρα μας.
Τόνισε επιπροσθέτως ότι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που συζητείται, θα πρέπει να εγγυάται την αυστηρή αλλά αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, και να διασφαλίζει ότι όσοι αιτούντες δεν δικαιούνται το Άσυλο, θα πρέπει να επιστρέφονται χωρίς καθυστερήσεις, μέσα από έναν κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό, αφού βεβαίως εξαντληθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τον ευρωπαϊκό, τον εθνικό και τον διεθνή νόμο.
Κατέληξε δε λέγοντας ότι η Ευρώπη οφείλει να κατασταλάξει σε συγκεκριμένες λύσεις για το μεταναστευτικό, που αφενός θα σέβονται τις ανθρωπιστικές αξίες της, αφετέρου θα προστατεύουν έμπρακτα, χωρίς στερεότυπα, χωρίς αφέλεια και χωρίς ενοχές την ευρωπαϊκή κοινωνία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Σε τραγωδία εξελίχθηκε γλέντι γάμου στο Νησί Ημαθίας, όταν ένας άνδρας που βρισκόταν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους κατέρρευσε
-
Τίτλοι τέλους πέφτουν για ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα ένδυσης στη Βέροια, το οποίο έπειτα από χρόνια παρουσίας στην τοπική αγορά
-
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Οδό της Βέροιας, στο ύψος των Σούπερ Μάρκετ
-
Και με Drive-Thru για καφέ χωρίς να κατέβεις από το αυτοκίνητο και με άνετο parking χωρίς ψάξιμο για καφέ στο σαλόνι
-
Έπεσε από την σκαλωσιά σε ύψος 4 μέτρων Το τελευταίο αντίο θα πουν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 συγγενείς
-
Το κόστος ζωής στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.
-
Δεν θα είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, θα έχουν την ευθύνη του συντονισμού του προεκλογικού αγώνα
-
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2026 οι
-
Με πολύ κόσμο, χαμόγελα και εκλεκτούς καλεσμένους πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Coffeebrands» στη Βέροια, που
-
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη Σαουδική Αραβία επέλεξε για να γιορτάσει τα γενέθλιά της η Βεροιώτισσα Αθηνά Βαφείδου, γνωστή ως Vafita, έχοντας




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.