Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Hong Kong String Orchestra μάγεψε τη Νάουσα

Μια μοναδική μουσική βραδιά χάρισε στο μουσικόφιλο κοινό της Ημαθίας το διεθνές μουσικό σύνολο, της Hong Kong String Orchestra, το βράδυ του Σαββάτου (11.11.2023) στη Νάουσα. 

Στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της Νάουσας το κοινό παρακολούθησε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι και καταχειροκρότησε τους κορυφαίους μουσικούς του Χονγκ Κονγκ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της καταξιωμένης βιολονίστριας Γιάο Τζου, που χάρισε με το βιολί της, Στραντιβάριους του 1713, και την διακεκριμένη διεθνώς Ορχήστρα, μοναδικές στιγμές ψυχικής ανάτασης, που μόνο η μουσική μπορεί να δώσει. 

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, καλωσόρισε το καταξιωμένο μουσικό σύνολο της Ηong Kong String Orchestra και στη συνέχεια αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με την καλλιτεχνική διευθύντρια Γιάο Τζου. 

Η περιοδεία που φέρει τον τίτλο Strings of the Bauhinia και εντάσσεται στο διεθνές project The Belt and Road Initiative, πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας στην Αθήνα και τη Νάουσα και θα συνεχιστεί στη Σόφια, το Βελιγράδι, τη Βιέννη και το Βουκουρέστι. 

Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Η.Π. Νάουσας και την υποστήριξη του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας «Εστία Μουσών», ενώ οι εμφανίσεις του καταξιωμένου μουσικού συνόλου στη χώρα μας υποστηρίχθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας και την Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα.

Δείτε φωτογραφίες του Θωμά Τσιμπρή:





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ