Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

7 συνήθειες για να ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί

Κεφάλαιο πρωινό ξύπνημα: Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που ανοίγουν τα μάτια τους το πρωί και νιώθουν πανέτοιμοι να ξεκινήσουν τη μέρα τους, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια. Ωστόσο, όλοι οι υπόλοιποι (και είναι πολλοί) δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι τους και να αποχωριστούν το μαξιλάρι τους.

Τα καλά νέα; Ακόμα κι αν το πρωινό ξύπνημα είναι για σένα βασανιστήριο, υπάρχουν τρόποι για να τα συνηθίσεις και να μπορείς να ξυπνάς πιο εύκολα. Ακόμη και μικρές αλλαγές στη ρουτίνα σου μπορούν να τονώσουν τη διάθεση και την ενέργειά σου. Μικρές τροποποιήσεις στις καθημερινές σου συνήθειες, μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να κλείσεις τα μάτια σου την ώρα που πρέπει και να μην κοιμάσαι αργά. Εάν κοιμάσαι τουλάχιστον 7- 8 ώρες τη νύχτα, αλλά εξακολουθείς να νιώθεις εξαντλημένη, αναζήτησε ιατρική συμβουλή. Ένα πρόβλημα υγείας ή μια διαταραχή ύπνου, όπως η υπνική άπνοια μπορεί να ευθύνεται.

Για να ξυπνάς εύκολα το πρωί χαμήλωσε τα φώτα

Τα έντονα φώτα τη νύχτα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα μελατονίνης στον οργανισμό. Aυτή είναι μια ορμόνη που σε βοηθά να νιώθεις υπνηλία. Και δεν είναι μόνο τα φώτα στην κρεβατοκάμαρά σου που μπορεί να σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου. Το φως των κινητών τηλεφώνων, των υπολογιστών και των τηλεοράσεων επιβραδύνει επίσης την παραγωγή μελατονίνης. Η λύση: Χαμήλωσε τα φώτα στο σπίτι και απενεργοποίησε όλες τις οθόνες γύρω σου, τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ.

Πες όχι στο αλκοόλ πριν τον βραδινό σου ύπνο

Ναι, το αλκοόλ σε κάνει να νυστάζεις. Αλλά στην πραγματικότητα επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου και μπορεί επίσης να δυσκολέψει το πρωινό ξύπνημα. Προτίμησε να μείνεις σε ένα ποτηράκι, ιδανικά μαζί με το δείπνο σου ή τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν τον ύπνο.

Βρες μια χαλαρωτική ρουτίνα

Απόφυγε στρεσογόνους παράγοντες, όπως το επαγγελματικό σου email και τις δύσκολες συζητήσεις με φίλους και συγγενείς, τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Για να μπεις σε sleep mode, μπορείς να δοκιμάσεις διαλογισμό, stretching, ένα ζεστό ντους ή μπάνιο ή να διαβάσεις ένα βιβλίο σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό. 

Για να ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί, βάλε το ξυπνητήρι σου μακριά

Ας το παραδεχτούμε: Το snooze δεν βοηθά με κανένα τρόπο στο πρωινό ξύπνημα. Στην πραγματικότητα, σχετικές έρευνες διαπιστώνουν πως η αναβολή μέχρι το επόμενο χτύπημα, σε κουράζει περισσότερο. Αλλά υπάρχει ένας άλλος λόγος για να σηκωθείς αμέσως μετά αυτόν τον ενοχλητικό ήχο. Όταν ξυπνάς και κοιμάσαι την ίδια ώρα κάθε μέρα, κρατάς συγχρονισμένο το εσωτερικό ρολόι του σώματός σου. Κάτι που πρακτικά σε κάνει να νυστάζεις τις ίδιες ώρες το βράδυ και να ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί.

Αφού ξυπνήσεις το πρωί:

Let the sunshine in

Μόλις ξυπνήσεις, άνοιξε τις κουρτίνες ή τα στόρια. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι πως το ηλιακό φως μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και την ενέργειά σου, καθώς ενεργοποιεί τον εγκέφαλό σου και διατηρεί το ρολόι του σώματος καλοκουρδισμένο.

Πες ναι στην πρωινή γυμναστική

Μια πρωινή προπόνηση μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σου και να ανεβάσει στροφές, πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο. Επίσης η πρωινή γυμναστική μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο νωρίς το βράδυ.

Το καλό πρωινό ξύπνημα από το καλό πρωινό γεύμα φαίνεται

Ακόμα κι αν δεν πεινάς ιδιαίτερα αφού ξυπνήσεις, προσπάθησε να έχεις ένα μικρό πρωινό γεύμα ούτως ή άλλως. Ακόμη και ένα ελαφρύ σνακ, όπως ένα φλιτζάνι γιαούρτι με φρούτα ή βρώμη με φυστικοβούτυρο, δίνει στο σώμα σου την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει τη μέρα. Το πρωινό γεύμα ενισχύει επίσης τη συγκέντρωση, τον μεταβολισμό και τον κιρκάδιο ρυθμό, το βιολογικό ρολόι που φροντίζει για τον κύκλο ύπνου και αφύπνισης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ