Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσία Δημάρχου η Σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας


Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Βέροιας, κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 18 Σεπτεμβρίου 2023, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) Δήμου Βέροιας, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Βέροιας στην τοποθέτησή του υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, εστιάζοντας στο ζήτημα της εκταμίευσης κονδυλίων με στόχο την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.


«Η κλιματική κρίση είναι μια δυναμική κατάσταση και τα έργα που θα εκτελεστούν πρέπει να στηρίζονται σε διαρκώς επικαιροποιημένες μελέτες και δεδομένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Δήμου Βέροιας, κ. Γιάννης Σημανίκας, αναφέρθηκε με τη σειρά του στο «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας Υδάτινου Διαμερίσματος Δυτ. Μακεδονίας», σημειώνοντας πως το επίπεδο επικινδυνότητας σε περιοχές του Δήμου Βέροιας είναι χαμηλό έως μέσο. Όπως επισήμανε η επικινδυνότητα έγκειται στον παράγοντα κορεσμό υπεδάφους (βροχοπτώσεις προηγούμενων ημερών), φυτοκάλυψης του εδάφους (στην περιοχή μας αγγίζει το 80%), χρήσεις γης (η πλειονότητα των εκτάσεων στην περιοχή μας είναι αγροτικές) και στο πλούσιο υδρογραφικό δίκτυο.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διοικητής της Π.Υ. Ημαθίας, Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, Αστυνόμος Α’, Θωμάς Μοσχόπουλος, ο εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητή ΙΜΠ, Σ/χης, Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Δασάρχης Βέροιας, κ. Γεώργιος Παπαρουσόπουλος, η Προϊσταμένη Δημοτικής Αστυνομίας, κα Ελένη Σιακαβάρα, ο Διευθυντής Τ.Υ. Νοσοκομείου Βέροιας, κ. Δημήτρης Ράμμος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνος Βεργώνης και από το ΕΚΑΒ ο κ. Στάματης Ιωάννου.




7 σχόλια:

  1. χάρτες επικινδυνότητας έχετε να μας δείξετε για βροχές αντίστοιχες του Ιανού και του Ντάνιελ η μόνο θα μας διαβεβαιώνετε ότι όλα πάνε καλά; Τέτοια έλεγε και ο Αγοραστός αλλά στη Θεσσαλία έγινε μακελειό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΉΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Θερμαϊκός στο Σελι θα φτάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε αφού ειναι αρμόδιος αυτός που ειναι για το περιβάλλον και για τα σκουπίδια, ο Παπαδόπουλος, να κοιμόμαστε ήσυχοι. Θα μας βρει στον ύπνο και δεν θα καταλάβουμε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάτε καλά; Διαβάζω "...εστιάζοντας στο ζήτημα της εκταμίευσης κονδυλίων με στόχο την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων'. Δηλαδή, τώρα θα ψάξετε λεφτά, και αν τα βρείτε, ΘΑ κάνετε αντιπλημμυρικά έργα; Διαβάζω για " έργα που ΘΑ εκτελεστούν κατα πότε λέτε; Πριν το 2050; Για να καθαρίσετε τις σχάρες, ψάχνετε λεφτά; Θα κάνετε και μελέτη καθαρισμού; Προμήθεια για τζουγράνες έχει το κοντύλι; Μετά απο δυο θητείες, ΘΑ ψάξετε για λεφτά; Ναι;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκκενωστε προς καστανια. Όσες γριές έχουν smartphone, οι άλλες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό βασικό είναι να καθαριστεί ή κοίτη της διορυγας 66

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ