Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αγιασμός χωρίς «πρώτο κουδούνι» στο Δημοτικό Σχολείο της Άμμου


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων ενάντια στο κλείσιμο και την μεταφορά των μαθητών στα Ασώματα

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 σήμερα και το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της Ημαθίας, όπου και τελέστηκε ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά.

Στο Δημοτικό Σχολείο της Άμμου όμως, το κουδούνι φέτος δεν χτύπησε, καθώς έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το σχολείο κλείνει οριστικά και οι μαθητές κλήθηκαν από σήμερα να μεταφερθούν σε μια αίθουσα στο σχολείο των Ασωμάτων.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Βέροιας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και οι γονείς των μαθητών της Άμμου, κάλεσαν σήμερα τους γονείς της Ημαθίας στο προαύλιο του σχολείου, για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του δημοτικού της Άμμου.


Μάλιστα, τελέστηκε και ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά από τον πάτερ Νικηφόρο Γιαννόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού της Άμμου, ενώ στον χώρο του σχολείου ξεναγήθηκαν όσοι από τους παρεβρισκομένους δεν το είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, έγινε αναφορά από την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σοφία Καλτσίδου σχετικά με την απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου, από τον πρόεδρο της Άμμου Γιώργο Σίτα και από άλλους γονείς που ήθελαν να τοποθετηθούν.


Παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Παλουκίδης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Χασιώτης, Χρήστος Βοργιάδης, Ελισάβετ Νικολοπουλου Ταραλά, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μπάμπης Τσιφλίδης με τον επικεφαλής της παράταξης «Συν-Εργασία» Βασίλη Ρόκο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, ο πολιτευτής Απόστολος Εμμανουηλίδης και άλλοι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

































7 σχόλια:

  1. Τα σχολεία κλείνουν, γιατί η Ελλάδα πεθαίνει.

    Νέα ζευγάρια μεταναστευουν Γερμανία για μια αξιοπρεπή ζωή.
    Όταν επιστρέφουν το καλοκαίρι για διακοπες, μας λένε πόσο μετανιωμένοι είναι που δεν πήραν την απόφαση να φύγουν νωρίτερα.
    Έκλεισε το δημοτικό της Άμμου και δεν είναι το τελευταίο δημοτικό που κλείνει.

    Όσοι κλείνουν τα μάτια τους, δεν αλλάζουν την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλείψει μαθητών κλείνει ένα σχολείο και μεταφέρονται οι μαθητές στο παραδίπλα χωριό. Αυτό σημαίνει ορθολογιστική διαχείριση πόρων. Δεν γεννάει λεφτά το κράτος, διαχειρίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών. Ορθή η απόφαση. Οι πολιτευτές που παραβρέθηκαν τι υποστηρίζουν; Εντάξει, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων πρέπει να δείξει παρουσία και μαχητική διεκδίκηση. Οι πολιτευτές τι; Ο ιερέας ευλογεί ένα κτίριο χωρίς μαθητές ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας θέλοντας να υποστηρίξει τους ενορίτες του; Τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή τη χώρα; Τα παράλογα φαίνονται σε όλους λογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι συμβαινει;;
      Η χωρα τελειωνει απο νεους ( και δεν ειναι το μονο μεγαλο προβλημα της χωρας) και οι πολιτικοι εδω και δεκαετιες σφυριζουν αδιαφορα και το παιζουν τρελιτσα για ολα.
      Φυσικα φταιμε και εμεις για ολα τα παραμύθια που μας τάιζαν και δε μιλούσαμε ή βολευόμασταν!

      Διαγραφή
  3. Βεροιώτη δημοσίευσε και τα έγγραφα που δείχνουν ποιοι υπέγραψαν για το κλείσιμο αυτού του σχολείου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει κανείς να μας πει για πόσα παιδιά μιλάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο λόγια του αέρα και διαπιστώσεις ανέξοδες οι τζάμπα μάγκες νεοέλληνες. Εγώ έκανα την κίνηση και έφυγα από τις πολυκατοικίες -φυλακές και στερούμε στο μικρό χωριουδάκι μου. Κάντε το ίδιο αν θέλετε να αλλάξει ο κόσμος και αφήστε τον ύπνο με τα τσαρούχια ανάποδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μείνε εκεί, και κόψε και το ίντερνετ.
      Μπαξέ, κότες και πάρε και καμιά κατσίκα μήπως μάθεις και φλογέρα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ