Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λουκία Κασαμάκη: Το δικό μας αστέρι του τελικού Super Cup στο «Καραϊσκάκης»!


Η 10χρονη από την Βέροια που συγκίνησε παίκτες και θεατές
Ο τελικός Super Cup μεταξύ των ομάδων Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2023 στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης στον Πειραιά.

Πέραν του αγωνιστικού ενδιαφέροντος που είχε η βραδιά και την παρουσία δεκάδων παγκοσμίων αστέρων του ποδοσφαίρου και των δύο ομάδων, εμείς οι Βεροιώτες είχαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε και ένα δικό μας αστέρι να παρελαύνει στον αγωνιστικό χώρο.


Ο λόγος για την 10χρονη Λουκία Κασαμάκη, ένα υπέροχο και χαρισματικό πλάσμα από την Βέροια με οπτική αναπηρία και με αγγελική φωνή, που μαζί με τον 11χρονο Λέανδρο από την Θεσσαλονίκη, επίσης με αναπηρία όρασης, ήταν τα δύο παιδιά της καμπάνιας «A ball for all» που η UEFA Foundation for Children επέλεξε να συμμετέχουν στον τελικό, σε συμπεριληπτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή και ανήμερα του αγώνα.


Η Λουκία και ο Λέανδρος είχαν την ευκαιρία, την παραμονή του αγώνα, να συναντήσουν τους παίκτες των δύο ομάδων, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτυ και της κατόχου του Europa League Σεβίλλης, να συμμετέχουν στην τελευταία προπόνηση και να παίξουν μαζί τους με την ειδική μπάλα για παιδιά με οπτική αναπηρία, που δημιούργησε η «A ball for all». Η Λουκία είχε επίσης την ευκαιρία να πάρει και συνέντευξη από έναν παίκτη από κάθε ομάδα.


Την βραδιά του τελικού, κρατώντας τα χέρια των παικτών, συνόδευσαν στον αγωνιστικό χώρο την επίσημη ενδεκάδα των δύο ομάδων.


Οι συγκινητικές στιγμές όμως συνεχίστηκαν, καθώς την Λουκία και την οικογένειά της περίμενε άλλη μια έκπληξη. Η 10χρονη Λουκία είχε την τιμή και χαρά να σταθεί ανάμεσα στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της UEFA κατά την απονομή των μεταλίων.




Τι είχε πει η Λουκία Κασαμάκη για την συμμετοχή της στον τελικό Super Cup

«Ζω στη Βέροια, Βόρεια Ελλάδα. Το πάθος μου είναι να ακούω, να παίζω και να συνθέτω μουσική. Επίσης μου αρέσει να κάνω αθλητισμό και να μαθαίνω ξένες γλώσσες όπως Αγγλικά, Ιταλικά. Θα ήθελα πολύ να πάρω μια συνέντευξη από έναν ποδοσφαιριστή του Super Cup UEFA και είμαι ευγνώμων για όσους έκαναν την επιθυμία μου πραγματικότητα και να συμμετάσχουν σε αυτή την καταπληκτική διοργάνωση!»

8 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Βεροιωτη. Αυτή είναι ενημέρωση. Χωρίς αυτήν η είδηση αυτή θα περνούσε απαρατήρητη από την Ημαθία και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να πεις για την ηλιαχτίδα αυτή είναι λίγο. Συγχαρητήρια πολλά και στους γονείς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Λουκια μπορεί ο Θεός να την»αδίκησε»με το φως των ματιών την προίκισε όμως με τόσα χαρίσματα που αυτή η αναπηρία της φαντάζει λίγη μπροστά σ όλο αυτό που βλέπουμε.Συγχαρητηρια κορίτσι μου και Συγχαρητήρια Χρυσοστομε και Πέννυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια Λουκία, είσαι ένα υπέροχο, έξυπνο και ταλαντούχο παιδί και θα διαπρέψεις! Συγχαρητήρια Χρυσόστομε και Πηνελόπη, κάνετε καταπληκτική δουλειά ως γονείς! Μόνο περήφανοι μπορείτε να αισθάνεστε!
    Ως μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ επίσης , θα ήθελα να σας εκφράσω το θαυμασμό μου! Είστε υποδειγματικοί γονείς και άνθρωποι.
    Συγχαρητήρια Βεροιώτη, τέτοιες αναρτήσεις θέλουμε να βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια. Είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί από τα μέρη μας να διαφημίζει τόσο πολύ σε όλοκληρη την Ευρώπη. Το όνομα της παίζει παντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπεις αυτή την ανάρτηση και πλημμυρίζες με χαρά και συγκίνηση..Ανατρέχεις σε αναρτήσεις του παρελθόντος και βλέπεις κάποια κούνια Μπέλα, κάποια Τραϊάνα αυνανία και γεμίζεις θλίψη και αγανάκτηση. Είναι άδικο αυτή η ψυχούλα να υποφέρει και να μη μπορεί να χαρεί την ζωή της από τόσο μικρή ηλικία και από την άλλη διάφορα σκουπίδια που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην κοινωνία, να κάνουν ζωάρα και να πρέπει να τις βλέπουμε. Συγχαρητήρια βεροιώτη για αυτή την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Λουκία μας έβαλες όλους γυαλιά. Πολλά συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ