Φέρνουμε την θάλασσα στο πιάτο μας με αρωματικό μυδοπίλαφο!
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Μυδοπίλαφο. Αυτό το θεσπέσιο φαγητό που η γεύση του θυμίζει μόνο καλοκαίρι, θάλασσα και ουζάκι. Σίγουρη παραγγελία στο ουζερί και ιδανικό, όχι μόνο για μεζέ ή ορεκτικό αλλά και για κυρίως πιάτο.
Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια κλασική συνταγήτου για μυδοπίλαφο για να απολαύσουμε με το ουζάκι μας και να φέρουμε το καλοκαίρι και την θάλασσα στο πιάτο μας.
Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Υλικά
Για το πιλάφι
2 -1/2 φλ. ρύζι νυχάκι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ζωμό λαχανικών
1 λίτρο ζεστό νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για τα μύδια
1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
¼ φλ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 φλ. ούζο
Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια. Τα τρίβουμε εξωτερικά με βούρτσα ή συρμάτινο σφουγγάρι να καθαρίσει το κέλυφος. Αφαιρούμε το μουστάκι τραβώντας το. Όσα μύδια είναι μισάνοιχτα ή με σπασμένο κέλυφος τα πετάμε. Τα μύδια που θα μπουν στο φαγητό, πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά, δείγμα φρεσκάδας.
Κρατάμε τα μισά μύδια χωριστά σε ένα μπολ. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πιπεριά και τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μισά μύδια με το κέλυφος. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου να αχνιστούν και να ανοίξουν τα μύδια. Κουνάμε μια δυο φορές δυνατά το τηγάνι. Όσα μύδια δεν ανοίξουν μετά από αυτή την διαδικασία τα πετάμε. Βγάζουμε τα μύδια σε μπολ. Αφαιρούμε το κέλυφος και κρατάμε τη ψίχα. Φυλάμε τα υπόλοιπα υλικά του τηγανιού για το πιλάφι.
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και 1λίτρο ζεστό νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά του τηγανιού εκτός από τα μύδια. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 8-10 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τη ψίχα από τα μύδια και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και μπήγουμε στην επιφάνεια τα φρέσκα μύδια με το κέλυφος. Τρίβουμε πιπέρι και ξαναβάζουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε εωσότου ανοίξουν τα μύδια. προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και κρόκο Κοζάνης.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Την πόλη της Βέροιας επισκέφθηκε η Νανά Αηδόνα. Η «εκλεκτή» του Απόστολου Τζιτζικώστα για την θέση της Περιφερειάρχη Kεντρικής
-
Μεγαλώνοντας η Κατερίνα ολοένα και χάνει την αυτοπεποίθηση που είχε ως παιδί καθώς συναντάει εμπόδια μπροστά της από κάθε κατεύθυνση,
-
Ημέρες χαράς για τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, ο οποίος θα μπορεί πλέον να μεταλαμπαδεύει τις ιδέες του στις επόμενες γενιές. Τη Δευτέρα
-
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους λάτρεις του χειμερινού αθλητισμού και της φύσης,
-
Θλίψη επικρατεί στην Πέλλα, καθώς πέθανε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Θεόφιλος Κουπτσίδης. Ο δήμος Πέλλας, με ανακοίνωσή του,
-
Η Κωνσταντία ∆ηµογλίδου είναι εδώ και δύο χρόνια η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της
-
Την κορδέλα έκοψε ο Νέστορας Κολιός από τα Γιάννενα Ο καιρός έκανε το χατήρι και το μεσημέρι της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου
-
Προχωρούν οι εργασίες στον Ε65, ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί στο σύνολό του θα εξασφαλίσει ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση σε ένα πλήθος
-
Το βουνό είναι μαγευτικό και ειδικά τέτοιες ημέρες, όπου όλα είναι λευκά και φωτίζουν! Το Σέλι είναι ένα από αυτά τα μέρη, αποτελώντας τον
-
Με περίπου 650 δρομείς που στήθηκαν στην γραμμή εκκίνησης στη Βεργίνα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 8/12 ο 11ος Φιλίππειος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.