Φέρνουμε την θάλασσα στο πιάτο μας με αρωματικό μυδοπίλαφο!
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Μυδοπίλαφο. Αυτό το θεσπέσιο φαγητό που η γεύση του θυμίζει μόνο καλοκαίρι, θάλασσα και ουζάκι. Σίγουρη παραγγελία στο ουζερί και ιδανικό, όχι μόνο για μεζέ ή ορεκτικό αλλά και για κυρίως πιάτο.
Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια κλασική συνταγήτου για μυδοπίλαφο για να απολαύσουμε με το ουζάκι μας και να φέρουμε το καλοκαίρι και την θάλασσα στο πιάτο μας.
Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Υλικά
Για το πιλάφι
2 -1/2 φλ. ρύζι νυχάκι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ζωμό λαχανικών
1 λίτρο ζεστό νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για τα μύδια
1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
¼ φλ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 φλ. ούζο
Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια. Τα τρίβουμε εξωτερικά με βούρτσα ή συρμάτινο σφουγγάρι να καθαρίσει το κέλυφος. Αφαιρούμε το μουστάκι τραβώντας το. Όσα μύδια είναι μισάνοιχτα ή με σπασμένο κέλυφος τα πετάμε. Τα μύδια που θα μπουν στο φαγητό, πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά, δείγμα φρεσκάδας.
Κρατάμε τα μισά μύδια χωριστά σε ένα μπολ. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πιπεριά και τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μισά μύδια με το κέλυφος. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου να αχνιστούν και να ανοίξουν τα μύδια. Κουνάμε μια δυο φορές δυνατά το τηγάνι. Όσα μύδια δεν ανοίξουν μετά από αυτή την διαδικασία τα πετάμε. Βγάζουμε τα μύδια σε μπολ. Αφαιρούμε το κέλυφος και κρατάμε τη ψίχα. Φυλάμε τα υπόλοιπα υλικά του τηγανιού για το πιλάφι.
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και 1λίτρο ζεστό νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά του τηγανιού εκτός από τα μύδια. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 8-10 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τη ψίχα από τα μύδια και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και μπήγουμε στην επιφάνεια τα φρέσκα μύδια με το κέλυφος. Τρίβουμε πιπέρι και ξαναβάζουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε εωσότου ανοίξουν τα μύδια. προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και κρόκο Κοζάνης.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης χτυπούσε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον πεζόδρομο της Έλλης
-
Απόκοσμες φωνές, ψίθυροι από το πουθενά και αινιγματικές οπτασίες νεαρών κοριτσιών «φτιάχνουν» το μύθο της Μόρνας
-
Καθημερινά, χιλιάδες οδηγοί περνούν από την συγκεκριμένη διασταύρωση. Δυστυχώς όμως, αρκετοί απ' αυτούς δεν γνωρίζουν ποιος
-
Ανοίγει αύριο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 το μεγάλο μαγευτικό παγοδρόμιο που στήνεται φέτος στην πλατεία της Ελιάς.
-
Παρατεταμένα προβλήματα καταγράφονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Hμαθίας, καθώς η έντονη και συνεχής βροχόπτωση των
-
Από την Παλιά Εθνικής Αλεξάνδρειας - Βέροιας η κυκλοφορία Την Εγνατία Οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης απέκλεισαν πριν από λίγο
-
Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ζεστό κρασί και συναυλία με τον Χάρη Βαρθακούρη, άναψε το βράδυ της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου 2025 το
-
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Πτολεμαΐδα, όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 40 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εξετράπη της
-
Έξι χρόνια μετά την απελευθέρωσή της από τον Ελληνικό Στρατό, στις 16 Οκτωβρίου 1912, η Βέροια εξακολουθεί να είναι μια ζωντανή και
-
Χρόνια πολλά Νίκο, Νίκη και Νικολέτα! Του Αγίου Νικολάου σήμερα, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.