Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κλείνει η «πληγή» της Κουλούρας με έργο 25 εκ. € - Παραδίδεται τέλη του 2025


Ιστορική μέρα για την Ημαθία - Βεσυρόπουλος: «Ηθική ικανοποίηση»

Η παρουσίαση της απόφασης ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του έργου που αφορά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Περιφερειακής Αγοράς στην περιοχή της Κουλούρας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Μαΐου 2023 στο Επιμελητήριο Ημαθίας.


Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ, συνολικής έκτασης 27.000 τ.μ. Φορέας υλοποίησης θα είναι η ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε., με την ΑΑΔΕ να αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά κόστη και με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του έως το τέλος του 2025.


Η παρουσίαση έγινε από τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ενώ στο πάνελ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της ΑΑΔΕ Κωνσταντίνος Μουρτίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ Γιάννης Καββαδάς, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε., ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού, εμπορικού και αγροτικού κόσμου της Ημαθίας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας.


Ηθική ικανοποίηση χαρακτήρισε την υλοποίηση του έργου ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Αρχικά αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Αγοράς της Κουλούρας, τις καταστροφές και λεηλασίες που υπέστη το κτίριο και τις εργασίες που χρειάστηκαν για την αποκατάστασή του, χαρακτηρίζοντάς την όχι εύκολη υπόθεση.

Σχετικά με το έργο, ο κ. Βεσυρόπουλος είπε ότι θα δώσει ζωή και προοπτική στον χώρο και την περιοχή, θα αναβαθμίσει το Τελωνείο της Βέροιας, θα δημιουργήσει έναν νέο εξαγωγικό κόμβο, ενώ θα συμβάλλει στην περιστολή του λαθρεμπορίου, με την ίδρυση κινητής ομάδας ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) με έδρα την Κουλούρα, καθώς και Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, π.χ. κατασχεμένα είδη.


Από την πλευρά του ο Γιώργος Πιστιλής, αναφέρθηκε στην χωροθεσία της Αγοράς της Κουλούρας, χαρακτηρίζοντας την τοποθεσία ιδανική και κομβική για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, καθώς όπως σημείωσε, επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση του ήδη βεβαρημένου οδικού δικτύου της Ημαθίας, Πέλλας Πιερίας, ελαχιστοποιούνται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εξοικονομείται χώρος, χρόνος, χρήμα, βελτιώνεται η λειτουργία του Τελωνείου και η πάταξη του λαθρεμπορίου.


Παίροντας τον λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, αφού προχώρησε στις απαραίτητες ευχαριστίες, σχολίασε πως οι συνεργασίες είναι αυτές που φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα, αναφερόμενος σε έργα που υποσχέθηκε η Περιφέρεια και υλοποιήθηκαν, όπως το συγκεκριμένο της Κουλούρας, όπως το Διοικητήριο και τον κόμβο που ακολουθεί.


Ένα από τα πρώτα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος το 2014 ήταν αυτό της μετακίνησης του Τελωνείου, ανέφερε ο Κώστας Βοργιαζίδης, χαρακτήρισε την ημέρα ευχάριστη και το έργο πόλο ανάπτυξης της περιοχής μας. Τόνισε πως το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί ενώ η αγροτική ανάπτυξη έφερε την περιοχή μας πολύ ψηλά, ο αγροτικός τομέας χρόνο με τον χρόνο πηγαίνει προς τα πίσω και δεν αποτελεί πλέον κινητήριο μοχλό για την Ημαθία.

«Η περιοχή θα ξαναβρεί την παλιά της αίγλη και την αξία της. Ας αποτελέσει αυτό το ξεκίνημα για μεγαλύτερη ανάπτυξη του νομού μας», είπε κλείνοντας.

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση και φωτογραφίες:









































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ