Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο δίκτυο αυθεντικών χωριών εντάχθηκε το Σέλι

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου «ADRIONET – Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών »,, που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο οποίο έχει επιλεχθεί να συμμετέχει στην Π.Ε. Ημαθιας, το Σελι τοποθετήθηκε (πρόχειρα) πριν λίγες ημέρες ενημερωτική πινακίδα στο χωρο του Παρκινγκ στην εισοδο του οικισμου. Η πινακίδα βέβαια αυτή θα πρέπει να μεταφερθεί και να επανατοποθετηθει δίπλα από την πλατεία.


Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου «Αυθεντικών Χωριών» με στόχο την προώθηση της διατήρησης των φυσικών και πολιτιστικών αγαθών, την προσπάθεια ανάπτυξης με βάση την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα, με έμφαση πρωτίστως στην ποιότητα ζωής και την ευημερία του τοπικού πληθυσμού μέσω μια ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που θα σέβεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου.


Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Φαρσαρώτος

«Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ημαθίας που επέλεξε το Σέλι για να ενταχθεί στα Αυθεντικά Χωριά, το τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας και τον ΠΤΟ Σελίου για την όλη καθοθήγηση και συνεργασία. Η Περιφέρεια αναγνωρίζει το Σέλι ως πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της Ημαθίας με την αξεπέραστη φυσική του ομορφιά, σε συνδυασμό με το Χιονοδρομικό του Κέντρο.

Ήταν μια τουριστική/αναπτυξιακή πρωτοβουλία την οποία επιδιώξαμε με ζήλο, την στηρίξαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ημαθίας, βάζοντας έτσι τις βάσεις προκειμένου να ερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι κατευθυντήριες αρχές του έργου αυτού, μπορούν να εναρμονιστούν στα δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες κάθε οικισμού ξεχωριστά».


28 σχόλια:

  1. Μήπως να τοποθετηθεί και μια πινακίδα που να λέει παλαιολιθικοί άνθρωποι και νοοτροπίες ;;;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΩΣ ΙΔΑΝΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξανά χτυισε η βλακεια και κομλεξισμοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μπαστουνόβλαχοι, ευτυχώς ήρθαμε εμείς και σας φέραμε τον πολιτισμό, αλλά όσο και να προσπαθήσαμε ακόμα με τα τσαρούχια κοιμάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 27 Μαΐου 2023 στις 5:55 μ.μ.....Ντροπή σου αλήτη , που έφερες τον πολιτισμό ....αγαπητέ Βεροιώτη με τα λύπης , μη δέχεσαι αυτές τις δημοσιεύσεις από ανθρώπους ρατσιστές που φάγανε ψωμί εδώ στην Ελλάδα ....Θεόδωρος !

      Διαγραφή
    2. Θεόδωρε ξέφυγες, διάβασε και λίγο ιστορία και θα καταλάβεις. Κακό πράγμα η αμορφωσιά....

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Θόδωρε όταν ήρθαμε εμείς στην Ελλάδα δεν ξέρατε τι είναι το ψωμί, οπότε καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...

      Διαγραφή
    4. Προς 28 Μαΐου 2023 στις 5:00 μ.μ. & 28 Μαΐου 2023 στις 5:06 μ.μ. ...Εσείς να διαβάσετε την ιστορία , εμείς είμαστε διαβασμένοι καλλίτερα από εσάς και να μάθετε να σεβόσαστε όπως σας σεβαστήκαμε και εμείς , δεν σας ξεχωρίσαμε , σας υποδεχτήκαμε με ανοικτές αγκάλες , με πειράζει που μας βρίζετε ....τέλος !

      Διαγραφή
    5. Υπήρχε κάποιος πολιτισμός αλλά πολιτισμός άλλης ποιότητας - υφής ήρθε από τη... θάλασσα!

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ κύριε Θόδωρε, δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί δεν λέμε τίποτε για τους ντόπιους, παρά μόνο για τους βλάχους; Βάλε λίγο το μυαλό σου να δουλέψει....

      Διαγραφή
    7. 28 Μαΐου 2023 στις 9:21 μ.μ....Συνεχίζεις και προσβάλεις όχι μόνο εμένα αλλά ολόκληρη την πληθυσμιακή ομάδα ..... με τους βλάχους μεγαλώσατε και αισθανθήκατε την αγάπη κλπ. .... είπα τέλος !

      Διαγραφή
    8. Ντροπή σου αντί να δώσεις μια μάχη για την αγαπημένη σου Ανατολία,ήρθες στην Ελλάδα για να σπείρεις το κόμπλεξ σου αμόρφωτε από την Ανατολία...

      Διαγραφή
  5. Δεν έχουμε κανέναν γνωστό να δώσει τις συντεταγμένες του Σελίου στον Κιμ Γιονγκ Ουν, και να του πει ότι εκεί είναι πεδίο βολής να το ισοπεδώσει με βαλλιστικούς πυραύλους ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σαι καλά καλέ μου άνθρωπε.Ειμαστε και νέοι άνθρωποι με παϊδάκια. θέλεις να μας σκοτώσεις δηλαδή?

      Διαγραφή
    2. στο Σελι υπάρχουν όλες οι ράτσες της Ελλάδας.Υπαρχουν πλέον μοντέρνοι άνθρωποι. μάλλον όλοι αναφέρεστε σε αυτούς που πέθαναν η είναι ετοιμοθάνατο.Τα πράγματα έχουν αλλάξει.Εκτος αν όλοι εσείς που γράφετε είστε άνω των ογδόντα.

      Διαγραφή
    3. Όλο και κάποιον γνωστό όμως θα έχεις στα βάθη της Ανατολίας από όπου ήρθες.....

      Διαγραφή
    4. 27 Μαΐου 2023 στις 7:18 μ.μ.....Ηλίθιε , πολεμοχαρή , για αυτό έχετε τα μαχαίρια σας στην παραδοσιακή στολή όταν χορεύετε , από την χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν , ήλθατε , ντροπή σας !

      Διαγραφή
  6. Πολλά μπλα μπλα μπλα στην ειδηση αλλά τίποτα που να δείχνει την "αυθεντικότητα" του ορεινού χωριού που όπως και τα περισσότερα στη Β. Ελλάδα δεν έχουν τίποτα το ξεχωριστό πέρα από το φυσικό τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Αμερική έχουν τους κάου-μπόις κι εμείς εδώ στην Ελλάδα τους γκλιτς-μπόις από το Σέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός!
      Οι rednecks της χώρας!

      Διαγραφή
    2. Πάλι οι βλάχοι…
      Επεισόδιο 7543764368743

      Διαγραφή
    3. Άνθρωποι γεμάτοι αγάπη και κατανόηση για τον συνάνθρωπο,
      Άνθρωποι ανιδιοτελείς,εργατικοί,γεματοι ανθρωπιά και αίσθηση του δίκιου,
      Οι έννοιες του φθόνου,της εκδίκησης,της υποκρισίας,της προδοσιας,είναι έννοιες εντελώς άγνωστες για αυτούς.
      Άνθρωποι που πάντα κρατούν τον λόγο τους,μπεσαληδες,
      Έτοιμοι να βοηθήσουν πάντα τον Διπλανο τους,
      Και κάποιοι κακοπροαίρετοι έβγαλαν παροιμίες με φίδια και τέτοια,
      Όσοι γνωριζετε βλάχους,σίγουρα έχετε παρόμοιες εντυπώσεις,
      Έτσι δεν είναι;
      Αλήθειες γράφω.

      Διαγραφή
    4. Μας βρήκατε σε αυτό τον τόπο ,δεν σας βρήκαμε.....

      Διαγραφή
  8. Μπράβο παιδιά πολύ ωραία, σε ανώτερα εύχομαι. Σέλι κόσμημα για την περιοχή, πανέμορφος τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Σέλι που όλοι γνωρίζουμε ( τουλάχιστον ως τόπο και οικίες, ας αφήσουμε τους... καλοκαιρινούς κάτοικους και τις ανύπαρκτες δραστηριότητες) δεν έχει καμία σχέση με τους στόχους και τις προϋποθέσεις του δικτύου της πινακίδας. Το ενδιαφέρον για τη μεταφορά της ελάχιστη σημασία μπορεί να έχει ελλείψει ...περιεχομένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχος του προγράμματος είναι και η τουριστική ανάδειξη και προβολή του Σελίου μέσα από το δίκτυο της adrionet.....μια χαρά σχέση έχει με το Σελι

      Διαγραφή
    2. να δει τι;; ο τουριστας στο σελι;;; βουνα και δεντρα ειναι σχεδον ολοκληρη η Ελλαδα και η Ευρωπη ολοκληρη. δεν υπαρχει κατι το μοναδικο ,το σπανιο, το ιδιαιτερο , το αξιο παρατηρησης (υδροβιοτοπος, αγρια ζωα, θέα, αρχαια, εκκλησιες, μοναστηρια, δόμηση κτλ κτλ) . Βαλτε πινακιδες χωρις αντικρισμα!!!

      Διαγραφή
  10. Μπράβο στην Περιφέρεια.Βαζοντας το Σέλι στην λίστα με τα αυθεντικά χωριά έβαλε στοπ στο φωτοβολταϊκό πάρκο δίπλα ακριβώς στο Σέλι και το χιονοδρομικό.Εξυπνα και αποτελεσματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ