Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

3 Ρωμαίοι, 26 Ιουλιέτες και 36 έφηβοι επί σκηνής!


Έτσι διηγήθηκαν οι ομάδες του ΔΗΠΕΘΕ τον σαιξπηρικό έρωτα
Με την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», έκλεισε η χρονιά των εφηβικών ομάδων θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Οι ομάδες Σχέδιο Α' και Σχέδιο Β' ενώθηκαν επί σκηνής, σε έναν γεμάτο Χώρο Τεχνών και υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Μαλλιάρα, παρουσίασαν μια νεανική εκδοχή του κλασικού σαιξπιρικού έργου.


Οι Καπουλέτοι και οι Μοντέγοι του Πέτρου Μαλιάρα όμως, φορούν t-shirt βαμμένα με σπρέι, φαρδιά σκισμένα τζιν και cargo παντελόνια, κάνουν βόλτες στους δρόμους της Βερόνας, τσακώνονται και βγάζουν όπλο για ασήμαντη αφορμή, χορεύουν break dance, αλλά όπως και οι ήρωες του Σαίξπηρ, μισιούνται θανάσιμα και αγαπούν μέχρι θανάτου.


Μια πολυπληθής ομάδα, 36 εφήβων, που συντονίστηκαν άψογα από τον Πέτρο Μαλιάρα, σε μια παράσταση με πολλή κίνηση, με έντονο ρυθμό, εναλλασσόμενες σκηνές και με πολλαπλή διανομή ρόλων, με το κοινό να παρακολουθεί κάποια στιγμή, ταυτόχρονα επί σκηνής, 3 Ρωμαίους και 26 Ιουλιέτες να ανταλάσσουν άψογα τις ατάκες τους σαν 2 πρόσωπα.


Η παράσταση έκλεισε με δάκρυα και πολύ χειροκρότημα. Δάκρυα χαράς, τόσο από τα παιδιά όσο και από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, που παραδοσιακά μετά την υπόκλιση χάθηκε στις αγκαλιές των ηθοποιών του. 


Δάκρυα για την ολοκλήρωση μιας υπερπροσπάθειας όπως είπε ο κ. Μαλιάρας, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της παράστασης και τους γονείς των παιδιών για την υπομονή τους.




Τους ρόλους ερμήνευσαν (αλφαβητικά):

Αγγελίδου Παναγιώτα, Ακριβόπουλος Διογένης, Αναστασίου Σπύρος, Βαφείδου Μελίνα, Βενετικίδου Κική, Βέργου Νικολέτα, Γκαβανά Νίκη, Γραμματικοπούλου Άλκηστις, Δοβλέτογλου Γιώτα, Ζάχου Μαριανίκη, Ζουμπούλογλου Καλλιόπη, Θεμέλη Νεφέλη, Καραϊωσήφ Ελένη, Κατσαμακίδου Ειρήνη, Κελεσμήτου Τριανταφυλλιά, Κοντογιάννη Μαρία, Κοπαλίδης Φίλιππος, Κοτρίδης Πέτρος, Κοτσαλίδου Μελίνα, Κουλακιώτης Παναγιώτης, Λύκας Ραφαήλ-Άγγελος, Μάρκου Δέσποινα, Μοσχοπούλου Μαρία-Βαρβάρα, Παπαδοπούλου Βασιλική, Πασχαλίδου Σοφία, Πελτέκη Αφροδίτη, Πίπου Αρχοντούλα, Πιστόλας Δημήτρης, Σαμανίδου Ηλέκτρα, Στεργίου Δημήτρης, Τσάνου άρτεμις, Τουλουμτζής Κωνσταντίνος, Τσιούντα Φιλιώ, Φυτίκα Αναστασία, Χατζησυμεωνίδης Μιχαήλ, Ψαρά Λευκοθέα






Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Διασκευή Κειμένου/Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας
Σκηνογραφία: Ιωάννα Στεφανοπούλου
Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος
Εικαστική Επιμέλεια Σκηνικών: Δαμιανός Οικονομίδης
Επιμέλεια Μουσικής/Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Σχεδιασμός/Χειρισμός Φωτισμών: Γιώργος Βέγκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Ψυχαράκης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

1 σχόλιο:

  1. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους μα τα περισσότερα στα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ