Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του Σελίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας συζητείται σήμερα η «Διατύπωση απόψεων επί Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Αποστολή Απόφασης» για την «Κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 34.986,00ΚW που θα εγκατασταθεί στη θέση «Μικρού Μερά» στην Τ.Κ. Κάτω Βερμίου, του Δήμου Βεροίας, ΠΕ Ημαθίας, ΠΚΜ.».

Καταρχήν, πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι πλέον η θετική γνωμοδότηση των τοπικών κοινωνιών για τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) δεν αποτελεί προϋπόθεση για την κατασκευή τους. Συνεπώς, η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας δεν θα εγκρίνει ή όχι, απλώς θα διατυπώσει άποψη όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο τίτλος του επίμαχου 18ου θέματος.

Σύμφωνα με το εισηγητικό, η συνολική έκταση του γηπέδου εγκατάστασης είναι 403.457,53m2 (403 στρέμματα) για το οποίο ο φορέας του έργου έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα χρήσης για την ανάπτυξη Φ/Β σταθμού. Ο Φωτοβολταϊκός Σταθμός πρόκειται να εγκατασταθεί εντός των ορίων των γηπέδων με περίμετρο 4,3Κm. Σε κάθε περίπτωση, ο εξοπλισμός έχει χωροθετηθεί σε απόσταση μεγαλύτερη από 5 μέτρα από τα όρια του γηπέδου εγκατάστασης. Το Φ/Β Πάρκο θα εγκατασταθεί σε υψόμετρο 1520m περίπου, ενώ η επιφάνεια κάλυψης του γηπέδου είναι 181.660,00m2 (181 στρέμματα) από 403.457,53m2 (45%).

Το «γήπεδο» των 403 στρεμμάτων που ανήκει στον Συνεταιρισμό του «Μικρού Μερά» ξεκινάει από τις παρυφές του χωριού προς τον Σταυρό και τους υπερκείμενους πύργους κινητής τηλεφωνίας, συνεχίζοντας στην πίσω πλευρά του βουνού, στην πλαγιά που πλησιάζει το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο.

Επειδή πολλά ακούγονται, τουλάχιστον αυτό που πρέπει να αποσαφηνιστεί πλήρως σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας είναι η ακριβής χωροθέτηση του φωτοβολταϊκού πάρκου των 180 στρεμμάτων. Διότι άλλο είναι να εγκατασταθεί στην πλαγιά πίσω από το χωριό, άλλο στην πλαγιά ακριβώς μπροστά! Εάν επιβεβαιωθούν οι φωνές που αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι σε άμεση οπτική επαφή με το χωριό, τότε πρόκειται - αν μη τι άλλο - για μια εξέλιξη με πολλαπλές επιπτώσεις στη φυσιογνωμία του Σελίου αλλά και τις εκατοντάδες περιουσίες που βρίσκονται στο χωριό.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον, λοιπόν, τη σημερινή ενημέρωση και ελπίζουμε να είναι διαφωτιστική!

6 σχόλια:

  1. Βάλτε τις μπουλντόζες να ισοπεδώσουν το Σέλι να ηρεμήσει όλος ο κόσμος από τους Βλάχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι τοσο μισος ; τι τους εχουμε κανει οι βλαχοι ?

      Διαγραφή
    2. Γελοιος ίδης

      Διαγραφή
    3. ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

      Διαγραφή
  2. Βλάχικο Βιλαέτι. Προ-Βλάχικο αντάμωμα με χρήματα του Δημοσίου. Για να δούμε Βλάχους σε ένα βουνό...και μετά άντε να συνομιλήσει Βλάχικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ