Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα κρέμασε τα παπούτσια του...


«Κρέμασε τα παπούτσια του». Φράση που χρησιμοποιείται μεταφορικά στην αθλητική ορολογία, όταν έναν αθλητής αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να βάλει έναν επίλογο στην καριέρα του.

Κρεμασμένα παπούτσια στα καλώδια της ΔΕΗ. Εικόνα που συναντάμε χρόνια τώρα, σε διάφορες περιοχές της Βέροιας και όχι μόνο, με ζευγάρια αθλητικά -κυρίως- παπούτσια, δεμένα μεταξύ τους από τα κορδόνια τους να αιωρούνται από καλώδια της ΔΕΗ.

Υπάρχει και ονομασία για το φαινόμενο αυτό. Λέγεται «shoefiti» και παγκοσμίως ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως. Το έχουμε δει αρκετές φορές πάνω από την γέφυρα στην λαϊκή της Βέροιας, τώρα και στην οδό Πυθαγόρα. Τώρα, αν shoefiti ήθελε να κάνει ο συμπολίτης μας... αυτό δεν το ξέρουμε.




3 σχόλια:

  1. Εικαστική παρέμβαση. Ακούω απόψεις ,για το τι θέλει να μας πει ο καλλιτέχνης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουμπούρας μαθητής από το γειτονικό 3ο Γυμνάσιο είναι. Δεν κατάλαβε το Πυθαγόρειο θεώρημα και κρέμασε σαν υποτείνουσα τα κορδόνια στην οδό Πυθαγόρα....

      Διαγραφή
  2. Τα κρεμάνε συνήθως στην οικία και δίπλα στα έπαθλα ή επαίνους , που έχει λάβει ο αθλητής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ