Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το βιβλίο της «Κάμερα» παρουσιάζει στη Βέροια η Κατερίνα Γαϊτάνου


Το βιβλίο της «Κάμερα» παρουσιάζει η Βεροιώτισσα συγγραφέας Κατερίνα Γαϊτάνου. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00, στον χώρο Εκτός Χάρτη  (Βενιζέλου 43), Βέροια.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Δημήτρης Ταχματζίδης, Διδάκτωρ Γνωστικής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Διευθυντής Μουσικού Γυμνασίου Βέροιας.


Η «Κάμερα» είναι μια σειρά από διηγήματα με κοινό παρονομαστή απλά, καθημερινά στιγμιότυπα στη ζωή συνηθισμένων ανθρώπων στην προσπάθειά τους να έρθουν σε συμφιλίωση με τη μοναξιά, τις τύψεις ή τις πληγές τους. Πολλές φορές αρκεί ένα γεγονός σύντομο σαν το κλικ! μιας φωτογραφικής μηχανής προκειμένου οι χαρακτήρες να δουν την αλήθεια κατάματα ή να κάνουν το αποφασιστικό βήμα που θα τους λυτρώσει από τα αδιέξοδά τους. Η λύτρωση αυτή έρχεται πάντοτε στο τέλος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και αποτυπώνεται στο άλμπουμ του χρόνου, που θα μπορούσε να είναι το άλμπουμ με τις αναμνήσεις του καθενός από εμάς.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κατερίνα Γαϊτάνου γράφει με σημείο αναφοράς την καθημερινότητα όπως τη φαντάζεται να λειτουργεί κυρίως σε ένα ασυνείδητο επίπεδο. Πιστεύει στην απόλυτη δύναμη των λέξεων και στην καθοριστική σημασία της στιγμής. Όταν δε γράφει κείμενα αλληλεπιδρά στο Twitter, φωτογραφίζει τοπία για το Instagram, ή απλώς κοιτάζει έξω από το παράθυρο την ίδια πάντα θέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ