Quantcast

http://picasion.com/

Πήρατε ψάρι για την Κυριακή των Βαΐων; Φτιάξτε το αλά Σπετσιώτα!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Κυριακή των Βαΐων και η παράδοση θέλει σήμερα να τρώμε ψάρι, ως ένα μικρό διάλειμμα στην νηστεία του Πάσχα. Αν πήρατε ψάρι για σήμερα και δεν ξέρετε πώς να το μαγειρέψετε, ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας προτείνει να το κάνουμε αλά Σπετσιώτα, μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για ψάρι πλακί, αλλά με καταγωγή από τις Σπέτσες.

Δείτε τα υλικά και την συνταγή:

Υλικά

4-5 φέτες σφυρίδα ή συναγρίδα (καθαρισμένα από δέρμα και κόκκαλα)
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 κ.γ. τοματοπολτό (διαλυμένο σε λίγο νερό)
1/2 κούπα λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη
Λίγη φρυγανιά, λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψί κ περιχύνουμε με την εξής σάλτσα την οποία έχουμε προμαγειρέψει: σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον τοματοπολτό, συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. 

Συμπληρώνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20΄μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας. 

Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα, τοποθετούμε ροδέλες από φρέσκια ντομάτα επάνω σε κάθε κομμάτι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο φρυγανιά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200с για 40΄περίπου. 

10΄πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ώστε να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα στα φιλέτα μας. Εκτός φωτιάς πουδράρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ