Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μηνύματα ζωής και υψηλού επιπέδου επιδόσεις στους 3ους «Αγώνες Φιλίας» στο Μακροχώρι


Η διοργάνωση που έγινε λατρεία και πλέον θεσμός πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά στο ΔΑΚ «Βικέλας», με τεράστια συμμετοχή και μηνύματα ζωής που περάστηκαν με διαδραστικό τρόπο.

Μπορεί την πρώτη φορά ο καιρός να ήταν «εχθρός», αλλά σήμερα οι συνθήκες ήταν ιδανικές, με τους μικρούς και μεγάλους αθλητές να πιάνουν υψηλά στάνταρ αποδόσεων.

Οι αγώνες φιλίας είναι μια διοργάνωση που διεξάγεται για τρίτη φορά στην Ημαθία από το ΑΣ ΑμεΑ Ημαθίας «Αιγές Βεργίνα» υπό την Αιγίδα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, με τη στήριξη του Be Active Hellas, της ΓΓΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ημαθίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τα άτομα με αναπηρίες, όσο και για τους τυπικούς μαθητές, γιατί σαν στόχο έχει την συνύπαρξη, την αποδοχή και την ενσυναίσθηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν μαθητές από συνολικά 21 σχολεία.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΑΠΑ Θανάση Δέλλα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και εκ μέρος του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη.


Ακολούθησε η επίδειξη των παραολυμπιακών και ολυμπιακών αθλημάτων στην αίθουσα «Δημήτρης Γκίμας» του κλειστού γυμναστηρίου.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον μέρος της διοργάνωσης ήταν αυτό των αγώνων επίδειξης των αθλημάτων με τη συμμετοχή των μαθητών. Εκεί με τεχνικά μέσα (π.χ. μάσκα στα μάτια) είδαν μέσα από βιωματικό τρόπο τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές με αναπηρίες.

Στη συνέχεια, όλοι κατευθύνθηκαν προς το στάδιο του ΔΑΚ «Βικέλας», όπου το πρόγραμμα των αγώνων περιελάμβανε τα αγωνίσματα 50μ, 100μ, 400μ, 800μ, 1500μ, σκυταλοδρομίες, μήκος και η σφαίρα. Μετά από κάθε αγώνισμα ακολούθησε βράβευση στους κορυφαίους τρεις κάθε κατηγορίας.

Παρόντες στο ΔΑΚ «Βικέλας» ήταν οι Βουλευτές της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχη Κώστας Καλαϊτζίδης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Γεωργία Μπατσαρά, Συρμούλα Τζήμα, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, η υποψήφια Βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Ολυμπία Αποστόλου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ημαθίας Θανάσης Αλατζόγλου κ.α.


Εκφωνητές ήταν η Πρόεδρος του ΑΣ ΑμεΑ Ημαθίας «Αιγές Βεργίνα» Έφη Καραγιάννη και ο Γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Γιάννης Καραγιάννης.

Δείτε φωτογραφίες:
















































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ