Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με συλλογή κοτσίδων τίμησαν την Ημέρα της Γυναίκας το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Βέροιας


Μια υπέροχη δράση για 7η χρονιά στη Βιβλιοθήκη, για τις γυναίκες με καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ο ισόγειος χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας φιλοξένησε μια υπέροχη δράση του ΕΠΑΛ Βέροιας και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας και εκπαιδευτικοί του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης, μετέτρεψαν τον χώρο σε κομμωτήριο για κοπή κοτσίδων αλλά και σημείο συγκέντρωσης κοτσίδων, για την δημιουργία περουκών για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο και υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες. Μια δράση που επαναλήφθηκε φέτος για 7η φορά, σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και τον πανελλήνιο σύλλογο γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής».


Περίπου 50 ήταν οι κοτσίδες που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 8/3 στην δράση της Βιβλιοθήκης, όχι μόνο από γυναίκες που προσήλθαν κατά την διάρκειά της και πρόσφεραν επί τόπου τα μαλλιά τους αλλά και από κομμωτές που συλλέγουν κοτσίδες όλο τον χρόνο και προσήλθαν στην Βιβλιοθήκη για να τις προσφέρουν. Για την προσφορά και την στήριξη αυτή θέλησε να ευχαριστήσει το Σωματείο Κουρέων - Κομμωτών Βέροιας η συνονίστρια της δράσης, εκπαιδευτικός Χριστίνα Καγκελίδου.


Όπως δήλωσε η κ. Καγκελίδου, η δράση αυτή πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια, έχοντας συγκεντρώσει περίπου 65ο κοτσίδες συνολικά, με το 1ο ΕΠΑΛ και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο να είναι αρωγοί του προγράμματος «Χάρισε δύναμη» του πανελλήνιου Συλλόγου γ
υναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», που συλλέγει κοτσίδες από όλη την Ελλάδα. 

«Στα εργαστήριά μας δεχόμαστε κοτσίδες όλο τον χρόνο, από πολίτες, που επιθυμούν να τις προσφέρουν αλλά και από κομμωτήρια. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς στέλνουμε τις κοτσίδες που έχουμε συλλέξει στον σύλλογο «Άλμα Ζωής», όπου αυτός με την σειρά του τις μετατρέπει σε περούκες και τις προσφέρει σε γυναίκες με καρκίνο», σημείωσε η κ. Καγλελίδου, η οποία θέλησε να ευχαριστήσει και τις συναδέλφισες εκπαιδευτικούς Κατερίνα Αλεξοπούλου, Μαρία Βασιλειάδου, Στέλλα Κακαγιάννη και όλα τα τμήματα κομμωτικής που όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν μια ομάδα που από κοινού διοργανώνουν την δράση αυτή.

Τα μαλλιά πρέπει να έχουν μήκος, από το λαστιχάκι, τουλάχιστον 21 εκατοστά, να είναι φυσικά, χωρίς βαφή και άλλες χημικές επεξεργασίες, να είναι λουσμένα και χωρίς προϊόντα styling. Για να δημιουργηθεί μια περούκα χρειάζονται περίπου 11 κοτσίδες.


Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, «Η δράση αυτή που συμμετέχει το Ε.Κ. Βέροιας και που έχει σχέση με το άνοιγμα προς την κοινωνία, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και μαθητές και τους συμπολίτες μας στη δωρεά κοτσίδων για τις γυναίκες με καρκίνο», ευχαριστώντας παράλληλα την Βιβλιοθήκη που κάθε χρόνο στηρίζει την δράση αλλά και τον κόσμο που προσφέρει τις κοτσίδες.

(Για πληροφορίες σχετικά με την δράση ή την προσφορά κοτσίδων, μπορείτε να καλέσετε στο 1ο Ε.Κ. Βέροιας, τηλ: 2331065600 και 1ο ΕΠΑΛ τηλ. 2331029511)

Δείτε φωτογραφίες:






















 


2 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την εξαίρετη δράση.
    Καλή πρόοδο στους μαθητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια. Η προσφορά σας ανεκτίμητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ