Quantcast

http://picasion.com/

Πριν από έναν αιώνα - Από αυτόν τον δρόμο πήγαιναν οι Βεροιώτες στην Κοζάνη

Στην εποχή της μείωσης του χρόνου των αποστάσεων, λόγω δημιουργίας Αυτοκινητοδρόμων, Εθνικών Οδών και Εγνατίας, έρχονται κάποιες εικόνες από το μακρινό παρελθόν, να μας θυμίσουν πως ζούσε ο κόσμος τον προηγούμενο αιώνα. Τότε που για να πας στην Κοζάνη έμοιαζε με ταξίδι στην... Αθήνα!

Μ' ένα άλογο και ένα κάρο, ένας χωματόδρομος και ένα δέντρο στην μέση του πουθενά, για να για να έχουν ίσκιο οι ταξιδιώτες, οι Βεροιώτες έφταναν μετά από 3 και 4 ώρες στην γειτονικό νομό.


Δεν πρόκειται για μονοπάτι. Είναι η οδός Βέροιας-Κοζάνης ψηλά στο Βέρμιο, το 1918. Πρέπει να είχε γίνει πρόσφατα διαπλάτυνση και χαλικόστρωση. Χαρακτηριστικό το δένδρο που δεν το έκοψαν αλλά το άφησαν μέσα στο δρόμο. Ίσως, το άφησαν για να έχουν ίσκιο οι ταξιδιώτες!

Τα ερείπια του κτίσματος υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου, σχολιάζοντας την εν λόγω φωτογραφία, ανέφεραν πως πρέπει να είναι τραβηγμένη από τον δασικό δρόμο που ανεβαίνει στο βουνό πριν τον εκχιονιστικό σταθμό όπου υπάρχει μία ποτίστρα (σύνορα Νομών Ημαθίας - Κοζάνης).

Πηγή Φώτο: Αναστάσιος Πατσίκας
Κοινοποίηση: Γ. Παπασουλιώτης

5 σχόλια:

  1. Πάλι στα ίδια θα γυρίσουμε με όλους όσους μας κυβερνάνε.
    Στην Ελλάδα τα περισσότερα και σημαντικότερα εργα έγιναν από 1967-1974.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Παπαδόπουλος has entered the chat!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσοι αυτοκινητιστές με χιόνια έκαναν αυτή τη διαδρομη Μετέφεραν πορτοκαλί από την Ήπειρο πήγαιναν Ηγουμενίτσα Επάγγελμα που θα γίνει παρελθον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TA PROBATA TA PROBATA TA GIDIA KAI TA PROVATA POU EINAI:TOTE PIGENAN SIGA KAI FTANAN GRIGORA TORA PAME GRIGORA KAI POLLES FORES DE FTANOUME POTE?EIDIKA ME TA TRENA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευκαιρία να κάνουμε αγώνες ιππασίας η ποδηλατοδρομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ