Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Περιήγηση του 8ου Δημοτικού στις γειτονιές και στο παρελθόν της Βέροιας - Μέσα από το βιβλίο της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου

Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, η συγγραφέας Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου μαζί με τους/τις μαθητές/τριες του Ε2 τμήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, συνοδεία του εκπαιδευτικού Λαζόπουλου Μελά, περιηγήθηκαν στις γειτονιές και στο παρελθόν της πόλης μας. 

Οι μαθητές/τριες με αφορμή το βιβλίο της συγγραφέως «Οι μπρούτζινοι κύβοι», ήρθαν σε επαφή μ’ ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης και με αφορμή τις περιπέτειες των ηρώων, ανακάλυψαν νέα στοιχεία της ζωής ανθρώπων που δραστηριοποιήθηκαν παλιότερα σ΄ αυτές τις γειτονιές. 

Μέσα από τα ερωτήματα που τους δημιουργήθηκαν από όλα αυτά που άκουσαν και τις απαντήσεις που έλαβαν στις απορίες τους από τη συγγραφέα, επέστρεψαν στην τάξη ενθουσιασμένα, γεμάτα συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

«Ευχαριστούμε πολύ τη συγγραφέα Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου γι’ αυτήν την όμορφη εμπειρία που μας χάρισε» καταλήγει η ανακοίνωση του Σχολείου.

4 σχόλια:

  1. ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.
    ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλύτερο "μάθημα" απ' το να γνωρίζουν τα παιδιά μας το παρελθόν και την ιστορία της πόλης τους, με τρόπο ζωντανό και βιωματικό, πιστεύω πως δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  2. Ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και διαβάζεται εύκολα . Διαδραματίζεται στη Βέροια και περιγράφει με απλό τρόπο και χωρίς φρικιαστικές περιγραφές το δράμα των Εβραίων στην πόλη μας . Αξίζει να το διαβάσουν και τα παιδιά μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήση που ρέει παρά το δύσκολο θέμα με το οποίο καταπιάνεται. Μια ιστορία βγαλμένη από το παρελθόν της πόλης, με αντιστοιχίες όμως και στο σήμερα. Διαβάζεται ευκολά αλλά δίνει τροφή για σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ