Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την Ημέρα της Γυναίκας τίμησε η Επιτροπή Ισότητας του δήμου Βέροιας


Με forum στη Στέγη  με θέμα «Ρόλοι και Ψυχική Υγεία της Γυναίκας του Σήμερα»

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου στο Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Την εκδήλωση σε μορφή φόρουμ - ανοιχτής συζήτησης με θέμα «Ρόλοι και Ψυχική Υγεία της Γυναίκας του Σήμερα» διοργάνωσαν τα μέλης της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας, με το φουαγιέ της Στέγης να γεμίζει ασφυκτικά, κυρίως με γυναίκες όλων των ηλικιών.


Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων Συρμούλα Τζήμα, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε η Εξελικτική και Σχολική Ψυχολόγος, Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου- Κελεπούρη.


Πριν την έναρξη της συζήτησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων του σιδηροδρομικού τροχαίου των Τεμπών.

Για το θέμα συζήτησαν η Ψυχίατρος Παίδων και Εφήβων, Συντονίστρια-Διευθύντρια ΕΣΥ Γ.Ν. Γ.Παπανικολάου, Λίλιαν Αθανασοπούλου, η οποία ανέλυσε το θέμα « Η ψυχική υγεία της γυναίκας σήμερα», ο Σχολικός Ψυχολόγος και μέλος της δημοτικής επιτροπής ισότητας, Αντώνης Καραβασίλης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Η ψυχική υγεία της έφηβης γυναίκας», ο Φιλόλογος - Θεατρολόγος, Δρ. Δημήτρης Ταχματζίδης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Η ψυχική υγεία της γυναίκας και η τέχνη», ενώ η Γενική Διευθύντρια της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και φιλόλογος Κατερίνα Γρηγοριάδου, παρουσίασε στο κοινό τα προγράμματα πολιτισμού της ΚΕΠΑ και του ΔΗΠΕΘΕ, όπου μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι γυναίκες.


Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν γυναίκες, που είτε έθεσαν ερωτήματα στους ομιλητές είτε έκαναν τις δικές τους τοποθετήσεις σε θέματα που τις απασχολούν, ενώ στο τέλος προβλήθηκε το βίντεο της επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας που είναι ανεβασμένο στο YOUTUBE κανάλι του Δήμου Βέροιας.


Το βίντεο παρουσιάζει πέντε γυναίκες που διαπρέπουν σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα στην πόλη μας, ανατρέποντας έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, μιλούν για τις προκλήσεις και την εμπειρία από το χώρο εργασίας τους, όπως επίσης παρουσιάζει 12 γυναίκες, γεννημένες τους 12 μήνες του χρόνου, που χάρη στο ταλέντο, το δυναμισμό και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία.

Δείτε φωτογραφίες:





































3 σχόλια:

  1. Και μόνο ότι υπάρχει αυτή η επιτροπή υποβαθμίζει την γυναίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσαχουρίδης μετά την πρώτη φωτογράφιση έφυγε, ή κατά λάθος παρακολούθησε την εκδήλωση ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ίδια θέματα, τα ίδια πρόσωπα. Ξανά και ξανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ