Quantcast

http://picasion.com/

Συνταγή για απολαυστικές γαρίδες σαγανάκι


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορείς εύκολα να φτιάξεις και να απολαύσεις, είτε νηστεύεις είτε όχι, επιλέγοντας να προσθέσεις ή όχι την φέτα. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το μυρωδάτο αυτό πιάτο. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 12 γαρίδες
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/2 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
• 1/4 φλ. ούζο
• 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή κον κασέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 100 γρ. φέτα σε κομμάτια
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
• Αλάτι
• Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα.

Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4΄. Σβήνουμε με το ούζο.

Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις φυλάσσουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7΄μέχρι να μελώσει.

Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και βράζουμε για 1-2΄. Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού.

Σβήνουμε τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ