Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δύο παικταράδες και ο υπέρτατος Μίμης

Μια φωτογραφία, 1000 λέξεις μπάλας! Η ”Βασίλισσα” κατά την εποχή εκείνη είχε όχι απλά παίκτες, αλλά το ”κανταρόμετρο” είχε τερματίσει! Στην κεντρική φωτογραφία, απεικονίζονται τρεις παίκτες οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ένας από αυτούς είναι ο τεράστιος Μίμης Παπαϊωάννου.

Από αριστερά: Μίμης Παπαϊωάννου, Βαγγέλης Συρόπουλος, Γιώργος Τσιντσόγλου (από το βιβλίο του αειμνήστου επίσης Γ. Γαλανομάτη ”Η ιστορία του ποδοσφαίρου της Βέροιας”) – Γήπεδο Βέροιας 1961

Ο μεσαίος είναι ο Βαγγέλης Συρόπουλος με μεγάλη καριέρα σε Βέροια και Άρη Θεσσαλονίκης με καταγωγή από το Καμποχώρι της Ημαθίας, ενώ στα δεξιά της φωτογραφίας, βλέπουμε τον Γιώργο Τσιντσόγλου με καταγωγή από τη Δράμα, ο οποίος φυσικά έζησε από νεαρό παιδί στη Βέροια, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της ”Βασίλισσας”, αλλά υπηρετώντας την και ως προπονητής και στους ερασιτέχνες, αλλά και στην επαγγελματική ομάδα.

Ο εκ αριστερών, είναι φυσικά ο εκλιπών Μίμης Παπαϊωάννου, ο καλύτερος Έλληνας παίκτης του 20ου αιώνα, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας και μεγαλούργησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η φωτογραφία αναδημοσιεύτηκε από τη σελίδα “Queen of North” στο Facebook (αλίευση:ψηφιακό αποθετήριο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας ”Μέδουσα”, πνευματικά δικαιώματα Δήμος Ασικίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ