Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μια ξεχωριστή βράβευση για τη Μ.Α.μ.Α. στoν πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής

Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Eκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη ΔΕΘ, Helexpo. Μια συνδιοργάνωση της Eduact και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, της U.S Embassy και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Το κείμενου του συλλόγου Μ.Α.μ.Α για τη διοργάνωση:

Η ομάδα του συλλόγου μας ,η M.a.m.A ‘s Roboteam,ξεχώρισε με την παρουσία της ανάμεσα σε 52 ομάδες και 425 παιδιά και εφήβους τυπικής ανάπτυξης (40η θέση). Τα παιδιά μας με την καθοδήγηση των προπονητών τους, συμμετείχαν δυναμικά καταφέρνοντας να ολοκληρώσουν μεγάλο μέρος των αποστολών του robot και να αναδείξουν τη φιλοσοφία μας, που είναι η συμμετοχή και η συμπερίληψη!

Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος ,τα παιδιά μας παρουσίασαν και το ιδιαίτερο project τους, έναν ηλιακό φούρνο. Πρόκειται για μία κατασκευή αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας των παιδιών μας.

Στο τέλος των αγώνων ,ακολούθησε μια ιδιαίτερα συγκινητική, ειδική βράβευση της ομάδας μας, όπου καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους και τους συμμετέχοντες όλων των ομάδων ρομποτικής που έλαβαν μέρος.

Το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, από το Νοέμβριο του 2022, αποφάσισε να μας δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό το καινοτόμο διαγωνισμό. 

Οι συμμετέχοντες από το σύλλογο Μ.Α.μ.Α. έκαναν τη σχετική προετοιμασία στο χώρο του VeriaTechLab της Βιβλιοθήκης μαζί με τη βοήθεια του προσωπικού αλλά και των συνοδών τους προπονητών, Κωνσταντίνο Μουσένα και Λάμπρο Μπατσούρη (εκπαιδευτές κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α).

H ομάδα των εφήβων της M.A.m.A’s Roboteam,μέσα από την ενασχόλησή τους με τη ρομποτική, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μηχανική μέσω ενός στρατηγικά κατευθυνόμενου διεθνούς προγράμματος ρομποτικής. 

Ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη, πειραματίστηκαν και ανέπτυξαν δεξιότητες σχεδιασμού μέσω της διαδραστικής και πρακτικής μάθησης STEM και ρομποτικής. Συνεργάστηκαν, δούλεψαν με ομαδικό πνεύμα και ανέπτυξαν ένα κλίμα συνεργασίας!

Δεδομένου της ιδιαιτερότητας του αυτισμού και των αισθητηριακών δυσλειτουργιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα του φάσματος,τα παιδιά μας έφεραν εις πέρας τις αποστολές του robot σε ένα φιλικό περιβάλλον προς τα άτομα με αυτισμό (autism friendly environment).

H επιστημονική ομάδα της Μ.Α.μ.Α σε συνεργασία με τους οργανωτές του διαγωνισμού (Eduact), φρόντισαν να διαγωνιστούν τα παιδιά μας χωρίς να δυσφορήσουν από ερεθίσματα που ενδεχομένως θα τα αποδιοργάνωναν. Τους ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνεργασία και τον σεβασμό που έδειξαν απέναντί μας.

Ένα μεγάλο μπράβο στη M.a.m.A’s Roboteam, Θοδωρή Στριμπίνο, Χρήστο Λαναρά, Σωτήρη Παπαγιάννη, Γιάννη Παντελίδη, Λευτέρη Πανταζή και Μάριο Γαλάνη για την εξαιρετική τους εμφάνιση και φυσικά στους προπονητές μας, Κώστα Μουσένα και Λάμπρο Μπατσούρη, (εκπαιδευτές κδαπ αμεΑ Μ.Α.μ.Α:), για την καθοδήγηση, τη στήριξη και την προετοιμασία των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, που μας επέλεξε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ρομποτικής δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στη καινοτόμο αυτή δράση!

Ευχαριστούμε την επιχείρηση Liolios Carpenters ,στη Βέροια για τη προσφορά ξύλων για να κατασκευαστεί ο ηλιακός φούρνος που παρουσίασαν τα παιδιά μας στο διαγωνισμό.

Ευχαριστούμε την ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Έλενα Καμπάκη,για το όμορφο αφιερώμα στη συμμετοχή μας.

Ανακαλύπτοντας την αναπηρία του παιδιού σου περνάς από διάφορα στάδια. Σε ένα από αυτά δυσκολεύεσαι να κάνεις όνειρα ότι το παιδί σου θα πετύχει ή ότι θα το καμαρώσεις σε επιτεύγματά του.

Η Μ.Α.μ.Α ήρθε να ανατρέψει αυτό το στάδιο. Γιατί είναι στο χέρι μας και κυρίως στο χέρι της κοινωνίας και των θεσμών να μας συμπεριλάβει σε όλες τις εκδηλώσεις της!

Ο σύλλογός μας θα συνεχίζει να συμμετέχει σε καινοτόμες δράσεις που προάγουν την ενσωμάτωση, τη κοινωνικοποίηση τη συμπερίληψη, την αποδοχή.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ