Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανθισμένες Ροδακινιές: Τη ροζ «θάλασσα» του κάμπου περιμένει η Βέροια

Είναι ο μήνας που ο κάμπος της Βέροιας μετατρέπεται σε μια απέραντη… ροζ θάλασσα. Τον Μάρτιο οι εκατοντάδες ροδακινιές ανθίζουν και με αφορμή τη δράση που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο δραστήριος Τουριστικός Όμιλος Βέροιας η πόλη και η ευρύτερη περιοχή αποκτούν περαιτέρω δημοσιότητα.

Πέρυσι το σύνθημα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (ΤΟΒ) που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια τη δράση «Ανθισμένες Ροδακινιές» ήταν η Αναγέννηση, πρόπερσι, εν μέσω πανδημίας, τύπωσαν την «Αφίσα της Άνοιξης», μια αφίσα γεμάτη συμβολισμούς με μια κλειστή πόρτα -της ζωής μας λόγω της πανδημίας- σε αντιδιαστολή με το ανοιχτό, ανθισμένο κλαδί της ροδακινιάς (σ.σ. φωτογραφία της Εύης Τσιώμου η οποία βραβεύτηκε στον διαγωνισμό φωτογραφίας του ΤΟΒ το 2019) που συνδυάστηκε με την ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη.

Ποια είναι, όμως, η εικόνα φέτος σ’ ότι αφορά την πολύ πετυχημένη δράση που θα διοργανώσει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο;

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr η πιθανότερη ημερομηνία για τη φετινή διοργάνωση της δράσης «Ανθισμένες Ροδακινιές» είναι την Κυριακή 19 Μαρτίου. Αυτήν την ημέρα, όπως συνηθίζεται από τις τελευταίες διοργανώσεις, θα περιλαμβάνεται ποδηλατάδα, πεζοπορία καθώς και διαγωνισμός φωτογραφίας. Ωστόσο, εάν δεν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, τότε οι «Ανθισμένες Ροδακινιές» θα διοργανωθούν στις 26 Μαρτίου.

Κάποια πρώιμα χωράφια έχουν ήδη πρασινίσει, όμως για το διάσημο πλέον «ροζ “χαλί”» του κάμπου της Βέροιας το αποκορύφωμα είναι μεταξύ 19 – 26 Μαρτίου» δηλώνει η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας Γιάννα Πιλιτσίδου.

«Χτυπούν» τα τηλέφωνα από όλη τη χώρα


Οι παρατεταμένες υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, έχουν ήδη φέρει την ανθοφορία στα δέντρα και στις ροδακινιές της Βέροιας. Βέβαια, όπως κάθε χρόνο, στα μέσα Μαρτίου, λαμβάνει χώρα η συγκεκριμένη δράση η οποία ξεκίνησε το 2017, με μια αναγκαστική αγρανάπαυση δυο ετών, λόγω πανδημίας.

Τα τηλέφωνα «χτυπούν» συνέχεια από ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θέλουν να μάθουν πότε θα γίνει φέτος η δράση, ούτως ώστε να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στη Βέροια.

«Έχουμε ήδη πολλά τηλέφωνα. Μας τηλεφωνούν τουριστικά πρακτορεία για να οργανώσουν εκδρομές», δηλώνει στο GRTimes.gr ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΤΟΒ και νυν αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ζήσης Πατσίκας. 

Όπως ο ίδιος εξηγεί, η περιοχή συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, είτε με τη Βεργίνα και τελευταία με το νέο μουσείο των Αιγών, αλλά και την Παναγιά Σουμελά, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου κτλ. «και οι Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια δράση που προσθέτει δημοσιότητα, κερδίζει τον κόσμο, “ακούγεται” η Βέροια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσίκας.

Να σημειώσουμε ότι ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ) ιδρύθηκε το 1958 και μέχρι και το 1962 διοργάνωνε τα περίφημα Φεστιβάλ Παραγωγής Βέροιας, όπου εκτός από την πόλη της Βέροιας, τον πολιτισμό της, προβάλανε και την παραγωγή του τόπου. Απαρτιζόταν δε από 1.500 μέλη.

Ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει κανείς να επισκεφθεί…

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας ανασυστάθηκε το 2014 και, μεταξύ άλλων, διοργανώνει με επιτυχία το Φεστιβάλ Ροδάκινου – ως ναυαρχίδα της τοπικής παραγωγής- και βεβαίως τις περίφημες «Ανθισμένες Ροδακινιές» οι οποίες μάλιστα, μαζί με τη Βέροια, προβλήθηκαν σε εκπομπή του National Geographic «Η Ευρώπη από ψηλά», και εμφανίστηκαν ανάμεσα στον Παρθενώνα, τα Μετέωρα και τη Σαντορίνη, ως ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει κανείς να επισκεφθεί στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από περίπου 70 μέλη.

Συνέργειες με το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Βεροίας;

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργασία τόσο με τον Δήμο Βέροιας όσο και με το Επιμελητήριο Ημαθίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας και λοιπούς φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΟΒ θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου, με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βέροιας Λάζαρο Ασλανίδη. Θα συζητήσουν και θα εξετάσουν από κοινού για περαιτέρω δράσεις με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ανάδειξη της εκδήλωσης «Ανθισμένες Ροδακινιές».

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΟΒ

Μόλις τη Δευτέρα 6 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας, οι οποίες -σημειωτέον- μετατέθηκαν μια εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Επίσης, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
  • Γιάννα Πιλιτσίδου – πρόεδρος
  • Αντώνης Θεοχαρόπουλος – αντιπρόεδρος
  • Νατάσσα Κωνσταντινίδου – γραμματέας
  • Βαλάντης Καραγιάννης – ταμίας
  • Αθανάσιος Σαμούκας – Αν. γραμματέας / υπεύθυνος μητρώου μελών
  • Αριστείδης Ορφανίδης– υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
  • Κατερίνα Ζδράγκα – μέλος /υπεύθυνη εικαστικών & δράσεων
  • Δαμιανός Οικονομίδης μέλος / υπεύθυνος εικαστικών & δράσεων
  • Μάρα Κοκκίνου μέλος/ υπεύθυνη εικαστικών & δράσεων.
Αναπληρωματικά Μέλη:

Μαρία Σιλιγκούνα, Στέργιος Ζυγουλιάνος, Ισαβέλλα Κωνσταντούδη, Ζήσης Πατσίκας.

Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέγονται:

Μυρτώ Κελεπούρη
Μαίρης Ναζλίδου
Αντώνιος Τσιάρας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος και από την επανίδρυση του ΤΟΒ, το 2014, πρόεδρος ήταν ο Ζήσης Πατσίκας, ο οποίος στο νέο Δ.Σ. συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ