Quantcast

http://picasion.com/

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε τόσο εκείνους που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή όσο και τις οικογένειές τους, οι οποίες βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους, δίνοντας δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία για την καταπολέμησή του.

Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, προς την κατεύθυνση της σωστής και άμεσης ενημέρωσης του ασθενούς και των οικείων του.

Στο ζήτημα της στήριξης των καρκινοπαθών, ο Δήμος Βέροιας στέκεται αρωγός με σειρά ενημερωτικών δράσεων σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της πόλης. Αυτές αφορούν στη συμμετοχή του στον Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, με δωρεάν μαστολογικό έλεγχο γυναικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και, μεταξύ άλλων, στη φωταγώγηση - στολισμό του κτιρίου του Δημαρχείου με το επίσημο σύμβολο της ροζ κορδέλας.

Ο Δήμος Βέροιας συμβάλλει οργανωμένα στην εκστρατεία ενημέρωσης κατά του καρκίνου αναλαμβάνοντας δράση με ενέργειες που επηρεάζουν θετικά το μέλλον μας. Με εκδηλώσεις που αφορούν στον καρκίνο του παχέος εντέρου -και τη δυνατότητα ελέγχου δημοτών μας σε διαγνωστικό κέντρο- όπως επίσης δράσεις για τον καρκίνο του προστάτη και διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων ΤΕΣΤ ΠΑΠ.

Οι πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης του κοινού μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες. Με το ισχυρό όπλο της πρόληψης, εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκτιμώντας ότι οι αιτίες και οι επιπτώσεις της νόσου μπορούν να αμβλυνθούν με την κινητοποίηση της πολιτείας και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ