Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχεται «λουκέτο» στη Super League 2

Ο πρόεδρος του Μακεδονικού, Παύλος Ανδρώνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Ο Κόσμος των Σπορ” της ΕΡΤ3 και παραχώρησε συνέντευξη αναφερόμενος στην σκανδαλώδη απόφαση του κ. Αυγενάκη να κόψει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, από τα ποσά που είχαν να λάβουν οι ομάδες της Super League 2 από το στοίχημα.

Ακόμη αναφέρθηκε σε όσα θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα σημειώνοντας ως μονόδρομο την αποχή όλων των ομάδων αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην αυριανή συνάντηση των μελών του πρωταθλήματος.

Για την αρχική ενημέρωση που είχαν οι ΠΑΕ της Super League 2 και τις τελευταίες εξελίξεις: “Αυτό που είχε σχεδιαστεί και υπολόγιζε κάθε ΠΑΕ ήταν τα έσοδα από τα δικαιώματα του στοιχήματος τα οποία ήταν 8.7 εκατομμύρια ευρώ. Έπειτα μετά από ένα τελετουργικό το ποσό αυτό περικόπηκε στα 5.1 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι να φτάσουμε χθες το απόγευμα να μάθουμε ότι τελικά θα είναι 1.7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η περικοπή σε οποιονδήποτε φορέα συμβεί, τον τελματώνει άμεσα, στην συγκεκριμένη περίπτωση το ποδόσφαιρο της Super League 2”.

Για το αν πρόκειται για το μικρότερο ποσό που διατίθεται ανάμεσα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες ανεξαρτήτως αθλήματος: “Ναι έτσι είναι και πραγματικά δυσκολεύομαι να κατανοήσω το σκεπτικό της απόφασης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κ. Αυγενάκης δεν γνώριζε τι θα προκαλούνταν, αλλά έχω την αίσθηση πως οι λόγοι είναι παρασκηνιακοί. Ωστόσο δεν μπορώ να πω περισσότερα γι’ αυτό προς το παρόν. Πρόκειται για απόφαση προσβλητική προς τις 30 ΠΑΕ που βρίσκονται στην κατηγορία.

Η απόφαση αυτή αναπόφευκτα θα εγείρει κινητοποιήσεις. Ακόμα και ανθρώπινα να το δούμε, στην κατηγορία παίζουν αθλητές, φροντιστές, προπονητές που βιοπορίζονται από το ποδόσφαιρο και χρησιμοποιούν τα χρήματα που λαμβάνουν για να καλύψουν καθημερινές τους ανάγκες. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο θα γίνει και γι’ αυτούς. Με έχει εκπλήξει αυτή η απόφαση του Υπουργού”.

Για το αν θα πάμε σε διακοπή του πρωταθλήματος: “Θα πάμε σε συνολική αποχή της Super League 2, η οποία θα είναι άμεση αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι αύριο από τα υπάρχοντα δεδομένα.Μιλώντας και με τον πρόεδρο της Super League 2, τον κ. Λεουτσάκο του είπα πως εμείς έχουμε αποφασίσει να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα και το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και άλλες ομάδες για να διεκδικήσουμε το σύνολο των 8.7 εκατομμυρίων που μας αναλογούν. Ίδια άποψη με την δική μου έχουν και πρόεδροι άλλων ομάδων που έχω μιλήσει”.

Για το αν υπήρξε από την πλευρά της ηγεσίας της Super League κάποια επικοινωνία με τον κ.Αυγενάκη: “Ο Κ. Λεουτσάκος με ενημέρωσε πως είχε βρεθεί με τον κ. Αυγενάκη και η απόφαση του ήταν αυτή που γνωστοποιήθηκε. Δεν τέθηκε καν θέμα συζήτησης να αλλάξει το ποσό των 1.7 εκατομμυρίων ευρώ. Για να καταλάβετε η κάθε ομάδα γνωρίζαμε πως θα είχε ως έσοδα περίπου 280.000€ και σήμερα με όσα αποφασίστηκαν μας αναλογεί ένα πολύ χαμηλό ποσό περίπου στις 56.000€. Αυτή η απόφαση σε βγάζει από κάθε προϋπολογισμό που μπορεί να έχεις κάνει”.


5 σχόλια:

  1. Θα το πω για μια ακόμη φορά.
    Για να σωθούν οι ομάδες είναι απαραίτητο να συγχωνευθούν.
    Άρα, Βέροια και Νάουσα δύο πόλεις μια ομάδα.
    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επικινδυνος το λιγοτερο....

      Διαγραφή
    2. Στον (Ανώνυμος2 Φεβρουαρίου 2023 στις 5:03 μ.μ.)
      Οι παγκόσμιες εταιρείες κολωσσοί πάντως συγχονεύτικαν για να επιβιώσουν στα δύσκολα και τα κατάφεραν. Δεν ξέρω τώρα ποιος από τους δυό μας είναι ποιο επικίνδυνος.

      Διαγραφή
  2. τον προεδρο να σοσουμε ασε της ομαδες,κανουμε και καινουργιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ