Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιατί πρέπει να πάει στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση το ΕΧΚ Σελίου;

Από τον Γιώργο Μπαρμπαρούση*
Εν όψει χρηματοδοτήσεων και διαγωνισμών για βελτίωση του ΕΧΚ Σελίου, δεν επαρκούν τα υπουργεία Οικονομικών και Αθλητισμού; Ούτε χρεωκοπημένο είναι το Χιονοδρομικό για να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα, ενώ όλοι οι αναβατήρες του είναι καινούργιοι και το προσωπικό έμπειρο. Λείπει βασικά το τεχνητό χιόνι, όμως υπάρχει νερό και μπορεί πλέον να εγκατασταθεί, σύμφωνα με τις μελέτες που κατατέθησαν. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να πάει στο ΤΑΙΠΕΔ ή να ιδιωτικοποιηθεί;

Οι τοπικοί βουλευτές πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους, όπως και ο Δήμος Βέροιας, αφού στην Ευρώπη πολλά Χιονοδρομικά Κέντρα είναι Δημοτικά.

Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να έχω πρόβλημα κατ’ αρχήν με την ιδιωτικοποίηση, αυτή είναι βέβαιο ότι θα φέρει αύξηση τιμών εισιτηρίων και οικονομικές επιβαρύνσεις στις κοινωνικές & αθλητικές εκδηλώσεις του Χιονοδρομικού.

Αν θέλει η κυβέρνηση να βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη του ΕΧΚ Σελίου, με διατήρηση ταυτόχρονα του εθνικού χαρακτήρα του, ας λύσει επιτέλους το ζήτημα των χρήσεων γης γύρω από το χιονοδρομικό, που ταλανίζει από το 1974, τόσο τους Σελιώτες, όσο και τους ξένους, μικρούς και μεγάλους, επενδυτές.


* Ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης είναι πρώην Γεν.Γραμματέας του ΕΧΚ Σελίου

9 σχόλια:

  1. Αν εριχνε το χιονι που ειχαμε παλια δε θα υπηρχε αυτη η κουβεντα. Με αυτες τις συνθηκες δυσκολα θα βρεθει ιδιωτης να βαλει χρηματα εκτος αν το παρει ...τσαμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί οι βλάχοι εκεί κοιτάνε τί θα φάνε μόνο. και γκρίνια, πολύ γκρίνια
    Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δήμος δεν έχει σχέση με το χιονοδρομικό, δεν έχει λόγο, δεν είναι δικό του.
    Στην Ελβετία οι τράπεζες εδώ και 10 χρόνια δεν χρηματοδοτούν επενδύσεις σε χιονοδρομικά κάτω απ΄1500 μέτρα υψόμετρο. Κάτι ξέρουν.
    Αν είναι να γίνει κάτι θα πρέπει να γίνει με τεχνητή χιόνοση και για δράσεις εκτός χιονιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μελέτη τεχνητή χιονωση στο Σέλι αφορά αποκλειστικά τις πίστες όλες στο Ασουρμπασι στα 1700 και πάνω μέτρα.

      Διαγραφή
  4. Μια χαρά χιόνι υπάρχει για σκι στης πάνω πίστες στο Ασουρμπασι στα 1700+....Με την εγκατάσταση τεχνητής χιονωσης όπως προβλέπεται από τις τεχνικές μελέτες που έχουν κατατεθεί το Χιονοδρομικό είναι φιλέτο.Μια ώρα από την Θεσσαλονίκη με πίστες για όλα τα επίπεδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστεύω ότι το ιδιοκτησιακό θα φρενάρει την όλη διαδικασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν χιόνισε! Το πρόβλημα είναι ότι χειροκροτάμε τον κάθε ασχετο ψεύτη και σε τοπικό επιπεδο και σε κεντρικό. Αν το Σελι δεν έχει χιόνι είναι ηλίθιος ο ιδιώτης που θα το αγοράσει; Δεν έχουν διαθεση να ασχοληθούν η απλά θέλουν να το δώσουν σε δικούς τους! Απλό ξεπούλημα είναι. Συγχαρητήρια στους τοπικούς παράγοντες και την επομενη φορά που θα έρθει ο οποιοσδήποτε επίσκεψη στην περιοχή ρωτήστε τον πρώτα τι έχει κανει για την Ημαθία και μετά κεράστε τον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά πάλι τα ίδια και τα ίδια θα λέμε ?
    Το Σέλι είναι καμμένο χαρτί λόγω των βλάχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φύγανε οι βλάχοι οι συγκεκριμένοι στον κάμπο πια.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ