Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκλογές 2019: Τι ποσοστά είχαν πάρει τα κόμματα στην Ημαθία - Η απλή αναλογική φέρνει ανατροπές

Για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική Ελλάδα οι ερχόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε πολλές ανατροπές και εκπλήξεις, όχι μόνο στην χώρα, αλλά και εδώ στο νομό μας. 

Κι αν τα δύο μεγάλα κόμματα, πάντα έβγαζαν έδρες, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και ένα «μικρότερο» κόμμα στην Ημαθία να εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, αναμένεται να βγει τουλάχιστον μια έδρα που θα προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ ή το ΜέΡΑ 24. 

Σίγουρα, μια εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας στους πολιτευτές των λεγόμενων «μικρών» κομμάτων. Μην ξεχνάμε πως στις εκλογές του 2012, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν καταφέρει να εκλέξουν Βουλευτή.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα, τι ποσοστά είχαν πάρει τα κόμματα στις εκλογές του 2019:



5 σχόλια:

  1. Πάνω από 77% ψήφισαν συστημικά κόμματα. Καμία ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άραγε οι 54.819 ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν ("Αποχή") είναι πραγματικό νούμερο ή αφορά σε πολλές περιπτώσεις παλιούς εκλογικούς καταλόγους που δεν έχουν επικαιροποιηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι βάζετε πίνακα που δείχνει στο 4% την Χρυσή Αυγή ενώ αυτό δεν ισχύει πως δικαιολογείται για να ξέρουμε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε γίδι, ο πίνακας είναι της Ημαθίας. Η Χρυσή Αυγή πήρε 4% στο νομό στις εκλογές του 2019. Τι δεν ισχύει λες? Γράφει πανω ο πίνακας ΗΜΑΘΙΑ δεν διαβάζεις;;;; Άνοιξε τα στραβά σου. Αν είσαι άσχετος μην γράφεις δημοσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ