Quantcast

http://picasion.com/

Προβολή ντοκιμαντέρ «Γαβριέλα - Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» στο Βυζαντινό Μουσείο

Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέργειας τους με την Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας, και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σας προσκαλούν στις 25/1 (19:30) στην προβολή της ταινίας: «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» του Δομήνικου Ιγνατιάδη, που θα προβληθεί στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας («Υπόγειο της Μνήμης»).

«Το ντοκιμαντέρ (βραβευμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας 2022 και υποψήφιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Newcomers του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που γεννήθηκε στη Γερμανία μετά τον πόλεμο και της συντριπτικής της ανάγκης για ζωή και αγάπη. 

Δύο χρόνια μετά τον θάνατό της, ο γιος της κάνει μια εις βάθος έρευνα στο ημερολόγιο, τα γράμματα, τους ανθρώπους και τα μέρη που γνώριζε κάποτε. Ένα ταξίδι ανάμεσα στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας και την Αλεξάνδρεια της Ελλάδας με μια ερώτηση που εκκρεμεί: «τι είδους ζωή είναι αυτή;» 

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ο γιος της προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την πάντα εξαφανισμένη μητέρα του, «τη Γερμανίδα με το ποδήλατο».

Η ταινία προβάλλεται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας.

Διάρκεια: 95’

Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Δομήνικο Ιγνατιάδη και το κοινό.

* Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας (τα μέλη του Συλλόγου προηγούνται με την επίδειξη της κάρτας μέλους κατά την είσοδο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ