Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το παστίτσιο το λατρεύουμε - Τι θα λέγατε για παστίτσιο με τόνο;


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Το παστίτσιο, είναι, αν όχι το αγαπημένο, ένα από τα 3 αγαπημένα πιάτα των Ελλήνων. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια εναλλακτική εκδοχή του, παστίτσιο με τόνο, για όποιον θέλει να αποφύγει το κρέας ή να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. 

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά 

500γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
50 mlελαιόλαδο
50ml λευκό κρασί
100γρ μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 συσκ. Τόνο σε νερό
200γρ τομάτα κον κασέ
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρι, ρίγανη

Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. αλεύρι
900 ml γάλα, πλήρες
100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 αυγό (κρόκος)
Αλάτι 
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια μας. Τα κρυώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φυλάσσουμε στην άκρη.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και κατόπιν τα μανιτάρια. Αφού μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες κον κασέ και τον τόνο. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε, λίγη πάπρικα, λίγο κάρι και τέλος ρίγανη. Δίνουμε μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τώρα ,είτε στρώνουμε σε ταψί τα μακαρόνια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας, είτε παντρεύουμε μακαρόνια με μείγμα και το ρίχνουμε όλο στο ταψί. 

Στη συνέχεια κάνουμε τη μπεσαμέλ μας. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε να ψηθεί λίγο το μείγμα.Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κροκάδι αυγού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι ακόμη και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35΄μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ