Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το καλλιτεχνικό έργο του Βαρλάμη γίνεται γέφυρα επικοινωνίας της Ελλάδας με την Ανατολή

«Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Κουβέιτ»
Την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου εγκαινιάστηκε στο πολιτιστικό κέντρο CAP (Contemporary Art Platform) της πόλης του Κουβέιτ υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρέσβη κ. Κων. Πιπερίγκου και με την παρουσία του υπουργού Eμπορίου & Βιομηχανίας Mazen Al Nahed, των υπουργών από την Ελλάδα κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Κων. Φραγκογιάννη, πρεσβευτών, των Καθηγητών Dr. Abdulach Al Ajmi και Dr Abdulhach Alhargi από τη Σχολή Τεχνών του εθνικού πανεπιστήμιου του Κουβέιτ, του Καθ. Κυρ. Αναστασιάδη, προέδρου της Ιατρικής Σχολής και του Καθ. Παν. Γκλαβίνη κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και πλήθους κόσμου η εντυπωσιακή έκθεση του Ευθ. Βαρλάμη για το Μεγαλέξανδρο με 79 έργα ζωγραφικής και γλυπτά.


Είναι μια καλλιτεχνική δράση, που όπως αναφέρει και στον τίτλο της, ανοίγει πολλαπλά επίπεδα κατανόησης και προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και ο Αλέξανδρος επιστρέφει μετά από 24 αιώνες στην περιοχή του Κουβέιτ, όπου, όπως γράφει ο Αρριανός και άλλοι αρχαίοι ιστορικοί, σχεδίαζε να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου και στη γειτονική νήσο Φαϊλάκα (Φυλάκιο) δημιούργησε τον ναύσταθμο, απ’ όπου ο Νέαρχος απ’ την Αμφίπολη προετοίμαζε το στόλο για να κάνει τον περίπλου της Αραβίας και της Αφρικής.

Η επίσημη αγγελία της έκθεσης την προηγούμενη Παρασκευή από τον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου του Κουβέιτ προβλήθηκε από το σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών και ΜΜΕ του Κουβέιτ και ευρύτερα του Αραβικού Κόλπου και αναπαράγεται από τα κοινωνικά δίκτυα του φοιτητικού κόσμου.

Στις Φωτογραφίες που ακολουθούν:

1. Η διεθνούς φήμης ελληνίδα μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας συγκίνησε με τα όμορφα τραγούδια της που απηχούν το κοσμοπολίτικο πνεύμα του Αλέξανδρου τους επισκέπτες στα εγκαίνια της έκθεσης

2 & 3. Ο κ. Παύλος Τροχόπουλος ξεναγεί τους Έλληνες υπουργούς στην Έκθεση.

4. Ο Σερβιτόρος με την παραδοσιακή στολή υποδέχεται και προσφέρει αραβικό καφέ στους επισκέπτες.

5. Οι συντελεστές της έκθεσης: από αριστερά ο ιδιοκτήτης της CAP Amer Huneidi, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κουβέιτ Κωνστ. Πιπερίγκος και οι Αστέρης Νένος & Παύλος Τροχόπουλος από το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας.

6. Από αριστερά στο πάνελ ο Πρέσβης Κων. Πιπερίγκος, ο κοσμήτορας της σχολής τεχνών του εθν. Πανεπιστημίου του Κουβέιτ Dr. Abdulach Al Ajmi, ο Καθηγ. Hassan Badawy που μετέφραζε από τα ελληνικά στα αραβικά και ο υφυπ. Εξωτερικών κ. Κων. Φραγκογιάννης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ