Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Δημήτρη Πατσίκα με τίτλο: «Η συνταγματική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας»

Στα τέλη του 2022 εκδόθηκε και τέθηκε σε κυκλοφορία από τις εκδόσεις Σάκκουλα το βιβλίο του διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρη Χ. Πατσίκα με θέμα «Η συνταγματική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας – Οι διαβαθμίσεις της έντασης του ελέγχου συνταγματικότητας στις αποφάσεις της ολομέλειας (2011-2020)». Το εν λόγω βιβλίο αποτελεί την ολοκληρωμένη μορφή της διδακτορικής διατριβής του συγγραφέα, την οποία εκπόνησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του συγγραφέα είναι αρχικά να διαγνώσει και στη συνέχεια να αποτιμήσει τις διακυμάνσεις της έντασης του ελέγχου συνταγματικότητας, όπως ασκείται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με έμφαση στις αποφάσεις της ολομέλειας που εκδόθηκαν τη δεκαετία 2011-2020.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στον πρόλογό του ο Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ακρίτας Καϊδατζής, «Με τη μονογραφία του ο Δημήτρης Πατσίκας πετυχαίνει έναν πολύ δύσκολο συνδυασμό. Προσφέρει, από τη μια, στον νομικό της πράξης μια κατατοπιστική, πλήρη και ευσύνοπτη παρουσίαση της συνταγματικής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως διαμορφώθηκε κατά τη δεκαετία της κρίσης, αλλά και από την άλλη, ταυτόχρονα, στον θεωρητικό μελετητή, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, το πρωτογενές υλικό που του επιτρέπει να σχηματίσει εικόνα για την πορεία του Συμβουλίου της Επικρατείας ως δικαστηρίου συνταγματικότητας και τη θέση του στη λειτουργία του πολιτεύματος».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του βιβλίου μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site των Εκδόσεων Σάκκουλα, καθώς και στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ