Quantcast

http://picasion.com/

Οικολογική Ομάδα Βέροιας: «Βιολογικός καθαρισμός, σκηνή δεύτερη»


Από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:
Χθες Δευτέρα 23-11-2023, έγινε επιδερμική αναφορά, για την κατάσταση στον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας. «Απαντήσεις» και «ενημέρωση», προέκυψαν από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ, κ. Διαμάντη. 

Είπε λοιπόν… «Έπεσε η ασφάλεια. Ήταν φυσιολογικό να φεύγουν στο «66». Όχι κύριε Διαμάντη. Δεν ήταν φυσιολογικό. Στην Ανανέωση της ΑΕΠΟ (Ελπίζουμε να ξέρει ο κ. Διαμάντης τι είναι η ΑΕΠΟ) του βιολογικού του 2004, που έγινε στις 8-11-2012, η παράγραφος δ7, αναφέρεται σε εξειδικευμένα μέτρα αντιρύπανσης, όπου στο σημείο 7.6 αναφέρει ως υποχρέωση «Να υπάρχει η κατάλληλη εφεδρεία στον εξοπλισμό της εγκατάστασης (π.χ αντλίες, κλπ)». 

Επίσης στο σημείο 8.3 , αναφέρει ως υποχρέωση «Για την σωστή λειτουργία της μονάδας, απαιτούνται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι, επίβλεψη χειρισμών από επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και μόνιμη απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού για την λειτουργία και τη συντήρηση της εγκατάστασης». Που ήταν η εφεδρική αντλία κ. Διαμάντη; Το μόνιμο προσωπικό είναι το αναγκαίο για την σωστή λειτουργία μιας κατάστασης δισεκατομμυρίων που έχει σχέση με την Δημόσια υγεία;

Η ιδέα του κ. Διαμάντη, να ειδοποιείται πριν από κάθε έλεγχο ο κάθε ελεγχόμενος, δεν είναι ούτε για γέλια. Επίσης δεν είναι για γέλια το γεγονός ότι ήθελε να ανοίξει αυτός την πόρτα, να μπουν οι ελεγκτές και να πάρουν δείγματα από εκεί που θα τους είχε υποδείξει ο ίδιος. Κι επειδή δεν έγινε όπως ήθελε, έμεινε με την απορία.

Επέμενε ότι δεν ήταν λάσπη αυτή που έπεφτε στο «66» και είπε επι λέξη: «Εμείς έβγαινε καφέ. Δεν έβγαινε λάσπη». Τώρα εμείς μείναμε με την απορία. Καφέ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ή ΝΕΣ ΚΑΦΕ ΚΛΑΣΙΚ; Στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάστηκε και μια έκθεση αναφορά ηλεκτρολόγου, που την συνέταξε στις 2-1-2023. Σ αυτήν την αναφορά λοιπόν, στο σημείο 3.β, αναφέρεται. « Μετά τον έλεγχο της γραμμής των λυμάτων διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένδειξη βλάβης στις αντλίες ανακυκλοφορίας της λάσπης (διακοπή λειτουργίας των αντλιών λόγω υπερθέρμανσής τους)».

Οι αντλίες που χάλασαν, πόσες ήταν τελικά; Πόσες διόρθωσε ο ηλεκτρολόγος; Οι εφεδρικές, να υποθέσουμε, λόγω αργίας, αργούσαν; Στο σημείο 3.δ αναφέρει «Σε επανέλεγχο της γραμμής λάσπης διαπιστώθηκε η ορθή λειτουργία της και η οποία δυσλειτουργία αποκαταστάθηκε πλήρως στις 23.00».

Κάποιος λέει ακόμη μια φορά ψέματα για τη λάσπη. Ο κ. Διαμάντης ή ο ηλεκτρολόγος; Ο ηλεκτρολόγος, ξαναπήγε στις 1-1-2023 και όλα δούλευαν κανονικά. Αλήθεια πώς το διαπίστωσε; Με το μάτι; Ο ίδιος αναφέρει ότι ο δειγματολήπτης εξόδου, ήταν και εξακολουθεί να είναι κλειδωμένος και εκτός λειτουργίας. Δηλαδή μας λέει ο ηλεκτρολόγος και όχι ο κ. Διαμάντης ότι δείγματα αναλύσεων τις ώρες που άδειαζε η λάσπη στο «66» και να θέλουμε, δεν υπάρχουν. Και αυτά που λένε ότι κάθε μια ώρα παίρνουν δείγματα;

Εξακολουθείτε κύριοι, να υπερασπίζεστε έναν επιχειρηματία που προφανέστατα, παραβίασε κατάφορα πολλούς κανόνες. Γιατί τον υπερασπίζεστε τόσο επίμονα, υποθέσεις μόνον μπορούμε να κάνουμε. Όσα λέτε, χονδροειδή ψέματα. 

Απορίας άξιο είναι ότι ο κ. Γκανάτσιος, δεν ένοιωσε την ανάγκη να παρέμβει, να απαντήσει σε κάτι ως Δόκτορας και ειδικός, παρά σιωπά και τον αντικαθιστά κάποιος κ. Διαμάντης. Αλήθεια, με ποιες γνώσεις επι του αντικειμένου; Και όχι κ. Διαμάντη. Δεν είναι αυτή η δουλειά του κ. Ασλάνογλου όπως είπατε το Δημοτικό Συμβούλιο παρά, λιγοστή αίσθηση καθήκοντος. Απεναντίας. Αυτή είναι η δική σας δουλειά, για την οποία σας πληρώνει αδρά και χωρίς καμία καθυστέρηση κάθε μήνα, ο Δημότης της Βέροιας. 

Υπάρχει έστω ένας ικανοποιημένος από τις εργασιακές επιδόσεις σας; Η συνέχεια θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Περιμένουμε απαντήσεις και μια χρωστούμενη. Σας την θυμίζουμε. Αυτές οι αντλίες, οι ρελέδες, χαλάνε τακτικά; Σε όλες τις αντλίες; Ξαναχάλασαν στο παρελθόν και πότε; Κύριε Διαμάντη, ρελέδες και δυσλειτουργίες, δεν αφορούν τις αντλίες αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα. Κι επειδή όλα δούλευαν κανονικότατα στις 2-1-2023, πάρτε και μια φωτογραφία από εκείνην την ημέρα.



10 σχόλια:

  1. Για το βιολογικό καθαρισμό είπαν ότι ήταν βλάβη σε κάποιο μηχάνημα.
    Αν ήταν βλάβη γιατί δεν λειτούργησε ο διαφημισμένος και πληρωμένος αδρά Τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός του βιολογικού ;
    Γιατί δεν ειδοποίησε το σύστημα για την κρίσιμη βλάβη ;
    Μήπως ειδοποίησε και κάποιος δεν έδωσε σημασία ή δεν την διόρθωσε ;
    Θα μας απαντήσει κανείς ; Υπάρχουν σίγουρα στοιχεία στο σύστημα του τηλεέλεγχου, η αναφορά της βλάβης, η ημέρα, η ώρα και το σημείο της βλάβης, θα μας τα δείξουν αυτά ; Είναι σημαντικό αυτό για την απόδοση της αλήθειας. Θα τα ζητήσει επίσημα κανείς σύμβουλος ή οικολόγος αυτά τα στοιχεία να δούμε και εμείς αν υπάρχουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιχειρήματα απο τη μια και σιγή νεκρού απο την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μάλλον για καλά στημένο 'παιχνίδι' μου μοιάζει, αλλά κι εσείς οι "οικολόγοι' έχετε καταντήσει γραφικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ;
      Επειδή κάνουν ότι δεν κάνουν οι πολιτικοί ;
      Δηλαδή πιέζουν μεθοδευμένα και αποτελεσματικά και εκθέτουν καταστάσεις σε αντίθεση με τους πολιτικούς που τα στρογγυλεύουν όσο μπορούν ;
      Αν δεν ήταν οι οικολόγοι θα είχε βρεθεί η συγκεκριμένη η ρύπανση ή μόλυνση ;
      Έχω την εντύπωση ότι αυτοί θα ξεκαθαρίσουν σύντομα την υπόθεση, ενώ οι πολιτικοί την διαιωνίζουν τόσα χρόνια.
      (και δεν είμαι στην ομάδα των Οικολόγων)

      Διαγραφή
  4. Το να κάνετε κριτική σε μια υπηρεσία είναι εύκολο , το να δουλέψετε είναι δύσκολο ....... εσείς των συλλόγων , που είστε τόσο χρόνια βολεμένοι . Γιατί δεν πάτε να προσφέρετε , με τις γνώσεις που έχετε , δωρεάν τις υπηρεσίες σας , αλλά να κάνετε μόνο αυστηρή κριτική ? Μόνο λόγια λόγια σαν τους πολιτικούς , τεμπέληδες είσαστε μόνο και κουλτουριάρηδες , έλεος ......αφήστε τις υπηρεσίες να δουλέψουν , πάτε να πληρώσετε τον λογαριασμό σας .....με τις ενέργειες που κάνετε δημιουργείτε μόνο κόστος και δίνετε λάθος εντυπώσεις στους πολιτικούς ...σας βαρέθηκα .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου. Την αλήθεια και την ορθή λειτουργία αναζητούμε όλοι. Ας δώσουν τα στοιχεία της βλάβης όπως αυτή έχει καταγραφεί στο σύστημα για να δουν όλοι τι έγινε. Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να ήπιες κάτι βαρύ εσύ.

      Διαγραφή
    3. Προς τον ...25 Ιανουαρίου 2023 στις 1:59 μ.μ. .Εύκολο είναι το "Σοβαρέψου" , εσύ για ποια αλήθεια μας λές κλπ.. , όταν μεσάνυχτα κάνετε "ντού" και μάλιστα 31 Δεκεμβρίου , χωρίς να ενημερώσετε τον φορέα ? Ποτέ δεν πήγατε στην υπηρεσία και ποτέ δεν έχετε δίκαιο , μόνο λαϊκίζετε , τέλος φίλε μου ...εσύ που αγαπάς την Βέροια .....

      Διαγραφή
    4. Στον (Ανώνυμος25 Ιανουαρίου 2023 στις 8:27 μ.μ.)
      Δώστε τα στοιχεία της βλάβης που υπάρχουν στον Τηλεέλεγχο και όλα μετά θα είναι αληθινά, σε σχέση με τη βλάβη τουλάχιστον. Θα φανεί αν ήταν βλάβη ή όχι. Εσείς δώστε τα πραγματικά στοιχεία, για τα άλλα θα αποφανθούν οι ειδικοί.
      Όσο για (την ενημέρωση του φορέα) που επικαλείσαι για τον απροειδοποίητο έλεγχο, ξέρεις εσύ η Εφορία να ειδοποιεί τα μαγαζιά όταν βγαίνει για έλεγχο ; ή η Τροχαία ; κλπ.
      Ξαναλέω λοιπόν Σοβαρέψου, κανείς δεν θέλει το κακό της Υπηρεσίας σου, την αλήθεια θέλουμε και την προστασία της φύσης και την δική μας ως επακόλουθο.
      (είμαι οικολόγος αλλά δεν είμαι στην ομάδα των οικολόγων)

      Διαγραφή
  5. Κομάντο, είπαμε οτι όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Σίγουρα, ειναι έτοιμο και το σχέδιο για ράβδο. Να υπολογίζεις και μένα στην ράβδο. Σκούριασα. Ο Καθηγητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ