Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Η πολιτική της κυβέρνησης βγάζει τους αγρότες στο δρόμο»

Από τον θεματικό τομέα της Αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, βγάζει για άλλη μια φορά τους αγρότες στο δρόμο. Η αδιαφορία και η ανικανότητα του ΥΠΑΑΤ ως εκφραστής της νεοφιλελεύθερης δεξιάς πολιτικής, έχει φτωχοποιήσει το σύνολο των παραγωγών της χώρας.

Εκτίναξη κόστους παραγωγής, αύξηση τραπεζικών χρεών και έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, κερδοσκοπία μεσαζόντων και ελληνοποιήσεις σε βάρος των αγροτών, χωρίς προετοιμασία και ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ

Είσοδος των ιδιωτών στους συνεταιρισμούς, νομοθέτηση για να τακτοποιήσουν τα δικά τους παιδιά ακόμα και ενάντια στις αποφάσεις του ΣΤΕ, διάλυση δομών και υποδομών, απευθείας αναθέσεις, απαξίωση ΟΠΕΚΕΠΕ με συνέπεια την κατάρρευση των πληρωμών. Κάθε πληρωμή είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Η έλλειψη εργατικών χεριών είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Οι δεξιές ιδεοληψίες, έδιωξαν τους εργάτες γης προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου προς το χειρότερο.

Ο ΕΛΓΑ αποστελεχώνεται μέσω της κινητικότητας. Έχει εξαντλήσει τα ταμειακά διαθέσιμα με αποτέλεσμα να είναι επισφαλείς οι πληρωμές των ζημιών του 2022.

Το Ταμείο Ανάκαμψης εκχωρείται μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα. 31,5 δις δικαιούται η χώρα, 500.000€ πάνε στον πρωτογενή τομέα. Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης πνέει τα λοίσθια με ευθύνη της κυβέρνησης.

Το ΥΠΑΑΤ νομοθετεί στηρίζοντας με φιλοδωρήματα, όποιες ομάδες θέλει με καθαρά πελατειακά και ψηφοθηρικά κριτήρια.

Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαιότητα γιατί δεν πρέπει καμία εκμετάλλευση να σταματήσει να παράγει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν και έχει δεσμευτεί μέσω του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα για:

Μη καταβολή του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα των αγροτικών μηχανημάτων, στην αντλία του βενζινάδικου

Οριζόντια μείωση της τιμής του Ηλεκτρικού Ρεύματος μέσω της επιβολής πλαφόν.

Ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας.

Μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, αλλά και στα τιμολόγια πώλησης εγχώριων αγροτικών προϊόντων.

Σχεδιασμός για παραγωγή το αμέσως επόμενο διάστημα των αναγκαίων για την οικονομία και τη διατροφή αγαθών.

Άμεση επιστροφή στην κανονικότητα των άμεσων και δίκαιων πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 €

Ανακατεύθυνση του Ταμείου Ανάκαμψης και όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Δημιουργία εθνικών αποθεμάτων και επιβολή πλαφόν ανώτατης τιμής στα είδη πρώτων υλών ζωοτροφών και σιτηρών για ανθρώπινη χρήση

Άμεση ενίσχυση του ταμείου του ΕΛΓΑ με παράλληλη αύξηση της συμμετοχής του κρατικού προϋπολογισμού και αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ».

7 σχόλια:

 1. Πάντως εσείς δεν πρόκειται να ξανά κυβερνήσετε.......εσείς παλεύεται πλέον για 2η ή 3η θέση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μη με ξυπνάτε όνειρο βλέπω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κυβερνησατε για πέντε χρόνια.... Εσείς τι κάνατε για τον αγρότη... Μάλλον δεν προλάβατε να κάνετε κάτι... Τώρα μιλάτε και ζητάτε κιόλας....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το καλυτερο θα ηταν να μην μιλατε... μετρηθηκατε ζυγιστηκατε και βγηκατε ελλιπης! Μονο το πασοκ εχει το δικαιωμα να μιλαει! Το γιατι το ξερετε πολυ καλα, μην τα ξαναλεμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εσείς λύσατε όλα τα προβλήματα και μιλάτε,οι αγρότες ας τολμήσουν να κλείσουν τους δρόμους και θα τα ακούσουν από εμάς που δουλεύουμε και μετακινουμαστε στους δρόμους,να κλείσουν τους δρόμους των χωραφιών τους,άντε τσουρέκια μας τα κάνετε κάθε χρόνο τέτοια εποχή που δεν έχετε δουλειές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν ξεχνώ τον νόμο του Κατρούγκαλο , μας διέλυσε , Αλξη δεν φόρεσες γραβάτα , αλλά την έστειλες στον λαό να πνιγεί . Μην μιλάτε μέσα σε λίγα χρόνια τα κάνατε μαντάρα , μούγκα και στο χρονοντούμπαλο.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η νότια Μακεδονία στηρίζει Αλέξη τσιπρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ