Quantcast

http://picasion.com/

Κατεδαφίζεται ετοιμόρροπη κατοικία στη Βέροια - Ποιος δρόμος κλείνει


Στην κατεδάφιση ετοιμόρροπης κατοικίας θα προχωρήσει η διεύθυνση τεχνικών του δήμου Βέροιας. Κατά την διάρκεια των εργασιών, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στην οδό Αθανασίου Διάκου, από την συμβολή της με την οδό Μ. Μαυρογένους έως την συμβολή της με την οδό Μ. Αντύπα.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης ετοιμόρροπης κατοικίας, αποφασίζουμε:

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, σε τμήμα της οδού Αθ. Διάκου από τη συμβολή της με την οδό Μ. Αντύπα έως τη συμβολή της με την οδό Μ. Μαυρογένους.

Α. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από έκδοση παρούσης έως την άρση της επικινδυνότητας της διέλευσης.

Β. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βέροιας και η εγκεκριμένη σήμανση, καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με ανωτέρω α/α (3) σχετική εγκεκριμένη τεχνική μελέτη, βασισμένα στην ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011 (ΦΕΚ 905, τ. Β΄ 20-05-2011) Απόφαση Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Γ. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών. Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν επηρεάζονται οι υπηρεσίες οδικής μαζικής μεταφοράς.

Δ. Επιπλέον:

i) η ανωτέρω εγκεκριμένη σήμανση θα τοποθετηθεί πριν από την έναρξη των εργασιών και θα απομακρυνθεί μετά το πέρας των εργασιών, με μέριμνα, εποπτεία και επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας.

ii) η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, να συντηρεί και να επιτηρεί την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση.

iii) σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας οφείλει να διασφαλίσει τη μη ύπαρξη παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα και να διασαλεύσει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

iv) να εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των εργαζομένων και των εργοταξιακών οχημάτων, από και προς τους χώρους εργασιών.

v) τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα ισχύουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης.

vi) σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλής διέλευση οχημάτων έκτακτης Ανάγκης.

vii) η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή διέλευση από και προς τις οικίες των κατοίκων και των ιδιοκτητών παρόδιων ιδιοκτησιών.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύς των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

4 σχόλια:

  1. Επιτελους! Αρχίστε να τα ριχνετε ολα αυτα τα μισογκρεμισμένα ερείπια. ειναι επικίνδυνα απο πολλές απόψεις (ατυχηματα, φωτιες, εστιες ρυπανσης, παρανομα στεκια, αισθητικης κτλ κτλ) . ΔΗΜΑΡΧΕ μη σταματας μονο σε αυτο, ειναι παρα πολλα και το γνωριζεις. γνωριζεις και τη διαδικασια! ΠΡΟΧΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να καθαρίζονται και κάποια οικόπεδα όπου έχει γίνει ζούγκλα και είναι κοντά σπίτια.

      Διαγραφή
  2. δημαρχε και κατι δηποδα ετοιμοροπα δεν τα ρηχνεις και αυτα?πουνε κοντα στα εκατο χρονων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω απολυτα με το παραπάνω σχόλιο για τα οικόπεδα χωρίς να εξαιρούνται αυτοί που εχουν κάποια πρόσβαση …ο νοών νοείτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ