Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αγρότες στην Κουλούρα ήρθαν αντιμέτωποι με λύκους - Έφτασαν μια «ανάσα» από το χωριό

Οι επανειλημμένες θεάσεις λύκων κοντά σε οικισμούς αλλά και οι επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει κατά καιρούς σε ποιμνιοστάσια και
κοπάδια ζώων, εντείνουν τις ανησυχίες αγροτών, κυνηγών και κτηνοτρόφων. Τελευταίο περιστατικό στην Ημαθία όπου τρεις λύκοι προσέγγισαν αγρότες που κλάδευαν τις καλλιέργειές τους.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ο αγρότης Νίκος Αγγελόπουλος, ο οποίος περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο, τα όσα βίωσε στο χωράφι του. Μάλιστα, σημείωσε πως οι λύκοι έχουν έρθει μια «ανάσα» από την κατοικημένη περιοχή και ότι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Δείτε το video:

8 σχόλια:

  1. Οι κυνηγοί του χωριού κυνήγησε και σκοτώστε τα πριν φάμε κανένα παιδί
    Άλλωστε γιαυτό είναι οι κυνηγοί να κυνηγάνε άγρια θηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος και οι κυνηγοί σέβονται τους νόμους! Κυνηγάνε μόνο τα θηρεύσιμα είδη. Δεν είναι τουφεκιοφόροι που κυνηγάνε τα πάντα!

      Διαγραφή
  2. Γι'αυτό οι βουλευτές μένουν σε πόλεις και δε κατεβαίνουν στα χωρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει επειγόντως να γίνει άρση της προστασίας του λύκου σε ολόκληρη την επικράτεια και να ορισθούν ζώνες, κατά κανόνα ορεινές, όπου θα προστατεύονται. Είναι ανεπίτρεπτο στον κάμπο να έχει λύκους που δήθεν κατέβηκαν από τα βουνά προς αναζήτηση τροφής. Είναι "φυτευτοί " από ανθρώπινο παράγοντα. Απευθυνθείτε στους βουλευτές που ψηφίζετε διαφορετικά δε θα λυθεί το πρόβλημα. Αν αυξηθεί ο πληθυσμός τους τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα και θα φοβόμαστε να πάμε μόνοι μας στο χωράφι για δουλειά . Ενεργήστε άμεσα πριν να είναι αργά και θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα χωράφια υπάρχουν αγρότες που εργάζονται μόνοι ή με τις οικογένειές τους τέτοια εποχή (κλαδέματα κλπ).
      Αν συμβεί κάτι σε κάποιον τότε θα αναζητηθούν ευθύνες .
      Βρισκόμαστε στην περίπτωση που τα άγρια ζώα εισβάλουν σε κατοικημένες περιοχές και όχι οι άνθρωποι εισβάλουν στο δάσος.

      Διαγραφή
  4. Δεν είναι μόνο οι λύκοι είναι και τα αγριογούρουνα Και οι αρκούδες πλήθαιναν Να τα πάρουν οι οικολόγοι στα σπίτια τους Οι κτηνοτρόφοι απειλούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ