Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αιθέρια έλαια της Herbstore.gr

Θεραπευτικά, χαλαρωτικά και φυτικά
Τα αιθέρια έλαια, είναι πτητικές ουσίες και παράγονται κυρίως από αρωματικά φυτά, φρούτα και μπαχαρικά, ενώ εξατμίζονται πολύ εύκολα. Εξαιτίας της πτητικότητας τους, είναι ιδανικά για την αρωματοθεραπεία και τον καλλωπισμό του προσώπου και του σώματος, για μασάζ, αλλά και για χαλάρωση, βελτίωση της διάθεσης και ανακούφιση από πόνους!
 Η Herbstore.gr χρησιμοποιεί για την παραγωγή των ελαίων αυτών, αποκλειστικά φυτικά προϊόντα που καλλιεργούνται στην περιοχή της Ημαθίας. Ποιες όμως είναι οι θεραπευτικές τους ιδιότητες;

Αν ψάχνεις να βρεις ένα αιθέριο έλαιο για μασάζ, τότε πρέπει να επιλέξεις σύμφωνα με το πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις. Ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο γίνεται το αρωματοθεραπευτικό μασάζ, χρησιμοποιούνται διαφορετικοί συνδυασμοί και αναλογίες αιθέριων ελαίων. Υπάρχουν μείγματα χαλαρωτικά, τονωτικά, ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, ανακούφισης των μυϊκών πόνων, βελτίωσης της διάθεσης κ.λπ.


Για χαλάρωση και καταπολέμηση του στρες θεωρούνται κατάλληλα αιθέρια έλαια όπως το χαμομήλι, η λεβάντα, η μαντζουράνα και το γεράνι. Επίσης, οι μαλάξεις καλό είναι να γίνονται απογευματινές και βραδινές ώρες, ώστε να επιτευχθεί η χαλάρωση.

Για τόνωση είναι προτιμότερο το μασάζ να γίνει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι με αιθέρια έλαια όπως το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το πορτοκάλι, τα οποία έχουν δυνατή και αναζωογονητική δράση. Για ακόμη πιο τονωτικό αποτέλεσμα, μπορεί να εμπλουτιστεί και με αιθέρια έλαια γαρίφαλου ή κανέλας.

Για τη βελτίωση της διάθεσης, τα αιθέρια έλαια που θεωρείται ότι βοηθούν είναι το περγαμόντο, το γκρέιπφρουτ, το νερολί (από τα άνθη νεραντζιάς) και το petite grain (από τα φύλλα της νεραντζιάς).

Για την ανακούφιση από πόνους (π.χ. των μυών, των αρθρώσεων), χρησιμοποιούνται μείγματα πιο «θερμών» αιθέριων ελαίων, όπως η μέντα, ο ευκάλυπτος και το μαύρο πιπέρι.



Ακόμα, κάποια έλαια, όπως ο άνηθος, χάρη σε σημαντικές αντισπασμωδικές ιδιότητες που διαθέτουν είναι ιδανικά για τη διατήρηση της καλής υγείας του πεπτικού συστήματος. Επίσης, υπάρχουν έλαια που έχουν παραπάνω από μια δράσεις, όπως το Αιθέριο Έλαιο Αστεροειδής Γλυκάνισος που χρησιμοποιείται σε σιρόπι για τον βήχα, μπορεί να θεραπεύσει στομαχικές διαταραχές, ενώ ακόμα το βρίσκουμε σε καλλυντικά σαπούνια.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα για τα αιθέρια έλαια της Herbstore.gr και τις ιδιότητες τους, εδώ.


Περισσότερα προϊόντα της Herbstore.gr θα βρείτε στο κατάστημα της εταιρείας Κεντρικής 71 Βέροια, στο E-shop καθώς και στα social media της εταιρείας: Facebook & Instagram.




☎ +30 23310 62472,

+30 2331 502 411,

+30 698 5729561


Κεντρικής 71 Βέροια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ