Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το νέο Μουσείο Αιγών στη Βεργίνα εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα εγκαινιάστηκε το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2022, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός έφτασε λίγο πριν τις 11:00 στη Βεργίνα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τους υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μουσείου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη.


Παρώντες στα εγκαίνια και ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίσης και Άγγελος Τόλκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι Δήμαρχοι Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας, Κώστας Βοργιαζίδης, Παναγιώτης Γκυρίνης και Νικόλας Καρανικόλας αντίστοιχα και εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών και πολιτειακών αρχών της Ημαθίας.


Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Προϊσταμένη Αγγελική Κοτταρίδη, η Υπουργος Λίνα Μενδώνη, ο περιφερειάρχης Απόστολςο Τζιτζικώστας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια, η κα Κοτταρίδη ξενάγησε το πρωθυπουργικό ζεύγος και τους υπόλοιπους καλεσμένους στους χώρους του νέου Μουσείου. Ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν αποχωρήσεις, αφού την συνεχάρη για την δουλειά που έχει γίνει στο Μουσείου, δέχθηκε κάποια δώρα και αποχώρησε με επόμενο προορισμό την Αλεξάνδρεια.

Δείτε βίντεο και το φωτορεπορτάζ του veriotis.gr:




















































































18 σχόλια:

  1. Μόνο επίσημοι και καλεσμένοι μετρημένοι στα δάχτυλα. Τόσο καλά!
    Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η Κοτταριδη θα λειτουργούσε ως πλυντήριο του Μητσοτάκη και μάλιστα προεκλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον περιμένουμε να εγκαινιάσει και το κέντρο μακεδονικής γλώσσας. Θα έχει καλεσμένους από τη "Μακεδονία" και προβολή σε όλο τον κόσμο. Θα έρθει και ο Ζάεφ για να εκφωνήσει λόγο στη μακεδονική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι "Πατριώτες" της Ν.Δ. μαζεμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγινε καποια ιστορικη αναφορα πως εφθασε μεχρι εδω....εχει την εντιμοτητα ολη αυτη η γαλαζια ακολουθια να αναφερθει στο ιστορικο της ανεγερσης;;;; αυτη η κακια και η αλαζονεια ειναι η μαστιγα του Μητσοτακεικου και των υπηκοων της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο οργή προκαλουν οι εικόνες από τα εγκαίνια του Μουσείου της Βεργίνας.Ο απλός κόσμος ήταν αποκλεισμένος ενώ όλοι οι καρεκλοκενταυροι
    αυτοί που αρέσκονται σε φωτογραφίες ήταν πρώτη μούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι όσοι φαίνονται στις φωτογραφίες μόνο τον σταυρό τους ορίζουν...προσέξτε βουλευταδες του Νόμου μην πάθετε καμία νίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γραβατωμενοι και καπελωμενοι μαζεύτηκαν να συγχαρούν ο ένας τον άλλον.Ο απλός λαός πάλι απών αλλά τέτοιους θιάσους δεν τους χρειάζεται ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπω πολλά τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ και δεν μπορώ να καταλάβω με ποια ιδιότητα βρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου Μουσείου,την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν είχε δικαίωμα να παρευρεθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Κυριάκος με ζιβάγκο , που είσαι Ανδρέα ....σε έφαγε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον Κοτζιά γιατί δεν τον κάλεσε; Τόσα έκανε για την Μακεδονία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήταν όσοι δεν έπρεπε να είναι και κανείς από αυτούς που αγωνίστηκαν να γίνει αυτό το μουσείο επι 40 και πλέον χρόνια.Εδώ που τα λέμε και ο συγχωρεμένος ο Ανδρονικος δεν έβλεπε με καλό μάτι το Μουσείο στη ΒΕΡΓΙΝΑ.Σήμερα όμως νίκησε η ημαθιώτικη γη και όχι η γειτονική Θεσσαλονίκη σεβαστε και αείμνηστε κύριε Καθηγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φαντάζεστε εγκαίνια με τον απλό κόσμο σαν εμάς να είμασταν σήμερα όλοι εκεί;;;έχουμε καιρό να το επισκεφτούμε κι εμείς ρε παιδιά, αρκεί να το θελήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tragodia. Aftoi theloun t kalo tha ellados. E re mosxari ellina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκατά στα μούτρα τους... να πάνε στην Φλώρινα να μιλήσουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ με τους Σκοπιανούς... Μακεδονικοί τάφοι και @@... Μόνο την τσέπη τους κοιτάνε ΟΛΟΙ, αριστεροί - δεξιοί ... 20 Υπουργοί και Βολευτές, και κάτι κομματόσκυλα από την Τοπική... Ο κοσμάκης στην απέξω ξανά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιοι εθνικιστές Πόντιοι γίνονται βαρίδια στην πρόοδο της χώρας. Εδώ είναι Ευρώπη, όχι Ελλήσποντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα ικανά και σεβάσμια από εμάς πρόσωπα τα τόσο ικανά που οργανωσαν αυτά τα τόσο πολυαναμενωμενα εγκαίνια για τους ανθρώπους της περιοχή μας τουλάχιστον, που θα ήταν μια γιορτή και μια ευκαιρία ανάδειξης της περιοχής μας που έχει πεθάνει κυρίως από τις ενέργειες και παραλήψεις των εικονιζόμενη και όχι μόνο.Ξερετε είχε δημιουργηθεί και ένα δωμάτιο φίλων του νέου Μουσείου Βεργιανας που σίγουρα έχει πάθει ένα πολύ μεγάλο σοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έπρεπε να είναι δηλαδή ο Πρωθυπουργός της χώρας την ΙΔΙΑ στιγμή με το ανώνυμο πλήθος για να είμαστε ευχαριστημένοι ε;;;έχει λογική αυτό;;;τόσος πόνος πια γι' αυτά τα εγκαίνια;;;λες και το μουσείο θα φύγει από εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ετσι γινεται σε ολα τα επισημα εγκαινια σημαντικων χωρων σε ολο τον κοσμο. Την πρωτη μερα πανε μονο οι επισημοι για να προβληθει το μουσειο κιολας. Μην ειστε τοσο συμπλεγματικοι ορισμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ