Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γεωπολιτική ευλογία μπορεί να αποδειχθεί η υπόθεση Καϊλή

Του Γιάννου Μπαρμπαρούση

Δεν μας ενοχλεί το Κατάρ επειδή είναι αυταρχικό, αλλά επειδή συνιστά απειλή για τα δίκαια του Ελληνισμού. Επειδή τα γραπτά μένουν, παρατηρούμε πως ήδη επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές όσα είχαμε αναφέρει για το πώς και ποιοι έθεσαν σε λειτουργία τον μηχανισμό που οδήγησε τις βελγικές αρχές στις πρόσφατες ενέργειες.

Είναι βαθιά η θλίψη μας για την κυρία Καϊλή, αλλά όχι και η έκπληξη, καθώς γνωρίζουμε ότι είχε εγκαίρως και εγκύρως προειδοποιηθεί για το ποια (άκρως μισελληνικά) συμφέροντα εξυπηρετεί εδώ και μια δεκαπενταετία περίπου το Κατάρ και το Al Jazeera στο οποίο συχνάκις χάριζε τη λάμψη της.

Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι οι φαιδρότητες και τα ληρήματα κυριαρχούν στην ελλαδική, κυπριακή και γενικότερα ελληνική δημόσια σφαίρα, παγιδευμένη όπως είναι στο μαίανδρο της εσωστρέφειας, με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Η ομιλία της κυρίας Καϊλή με την οποία χαρακτήριζε το Κατάρ ως πρότυπο εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρέπει να λοιδορείται, διότι ακριβώς ίδιου τύπου ομιλίες υποχρεούνται να πραγματοποιούν Έλληνες και φιλέλληνες πολιτικοί σε σχέση με φίλες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ.

Μάθημα πρώτο λοιπόν: similia similibus curantur. Δεν μας ενοχλεί το Κατάρ επειδή είναι αυταρχικό, αλλά επειδή συνιστά απειλή για τα δίκαια του Ελληνισμού σε μία τόσο νευραλγική περιοχή που προκαλεί σεισμικές γεωπολιτικές εξελίξεις.

Η υπόθεση της κυρίας Καϊλή δεν πρέπει να συγχέεται με αυτή του μεταστάντος Α. Τσοχατζόπουλου ή τις αντίστοιχες των κυρίων Β. Παπαγεωργόπουλου, Ι. Παπαντωνίου και Δ. Παπαγγελόπουλου. Για τους δύο τελευταίους σημειώνουμε ότι δεν έχουν καταδικασθεί και απολαύουν του τεκμηρίου της αθωότητας, όπως βεβαίως και η κυρία Καϊλή.

Απαράδεκτες και σιχαμερές είναι και οι επιθέσεις στους Έλληνες δικαστές. Το φρόνημα, η επαγγελματική επάρκεια και η επιτελεστικότητα των Ελλήνων δικαστών βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Όσοι δεν γνωρίζουν, να μην εκφέρουν γνώμη. Κανείς ποτέ δεν υπέταξε την ελληνική Δικαιοσύνη. Ούτε οι δικτατορίες που περάσαμε. Ο κάθε Μάσσων και ο κάθε Κόλλιας είχε έναν αντίστοιχο Τερτσέτη και Σαρτζετάκη.

Μία υπόθεση διεθνούς κατασκοπείας στην οποία εμπλέκονται Αμερικανοί, Ρώσοι, αντίπαλοι Άραβες και επαγγελματίες λομπίστες των Βρυξελλών από τους οποίους η κυρία Καϊλή αποσπούσε πελάτες, δεν προσφέρεται για εύκολη ισοπέδωση. Η σύλληψη του πατρός Καϊλή αποτελεί ίσως την κορύφωση της σάχλας στην οποία παρασύρθηκαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι και γνωμοδιαμορφωτές: δεν χρειάζεται να μεταβείτε στις Βρυξέλλες για να μάθετε ότι μια Ελληνίδα σε κατάσταση σύγχυσης θα φωνάξει τον μπαμπά για να τη σώσει· αυτό μπορεί να σας το εξηγήσει και ένας αρχιφύλακας του ΥΔΕΖΙ (ο οποίος δεν υστερεί έναντι του Βέλγου συναδέλφου του).

Όσο διεφθαρμένοι είναι οι Έλληνες, άλλο τόσο και περισσότερο είναι αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο. Ναι, στην Ελλάδα λειτουργούν οικονομικοπολιτικά δίκτυα αφιερωμένα στο διαρκές ξέπλυμα χρήματος. Αλλά το Λονδίνο τι είναι; Το Χόλιγουντ τι είναι; Ξέπλυμα, ξέπλυμα, ξέπλυμα. Οι ίδιοι ακριβώς δικηγόροι κάνουν τη δουλειά στη Λεμεσό, στη Γενεύη και στο Λονδίνο, αλλά μόνο η Κύπρος κατηγορείται. Έλληνες, να ασχάλλετε με εκείνους που σας υποβαθμίζουν. Σταματήστε να φέρεστε ως πληβείοι και απελεύθεροι.

Η κυρία Καϊλή μπορεί τώρα να βοηθήσει ουσιαστικά την Ελλάδα και οι πρώτες κινήσεις της είναι ενθαρρυντικές. Τα ονόματα «Μπορέλ», «Γιόχανσον», «Μετσόλα» και, πρωτίστως, «φον ντερ Λάιεν» επιβάλλεται να ακουστούν. Όλοι τους είναι ήκιστα φιλικοί προς τις πραγματικές επιδιώξεις του Ελληνισμού. Υφίσταται και ικανοποιητικό υλικό στην κατοχή της κυρίας Καϊλή και της υπερασπιστικής της ομάδας. Η Γερμανία πρόσφατα ολοκλήρωσε συμφωνία με το Κατάρ.

Η φον ντερ Λάιεν είναι μια ανθυπομετριότητα, γνωστή κυρίως από τον τρόπο που της φέρθηκε με τον καναπέ ο Ερντογάν. Το είχε το δίκιο του ο Ταγίπ, δεν είναι για παραπάνω μια υπαλληλίσκος.

Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι η κυρία Καϊλή θα είναι ελεύθερη, αν όχι άμεσα, τότε σε διάστημα κάποιων μηνών. Πρέπει να παραμείνει στις Βρυξέλλες και να καταθέσει με σθένος τα πάντα για τις επαφές με το Κατάρ, και με ποιων την παρότρυνση πραγματοποίησε τις συγκεκριμένες επαφές. Θα προσφέρει έτσι αξιόλογες υπηρεσίες και ίσως λυτρωθεί για τα εισέτι πεπραγμένα (στα οποία, δυστυχώς, συμπεριλαμβάνονται και φιλοτουρκικές ενέργειες).

Ποιος ξέρει, ίσως η κυρία Καϊλή μας βοηθήσει να χτίσουμε νέα σπίτια για να στεγάσουμε τα ευρωπαϊκά όνειρά μας. Ας μη βρεθεί η ίδια «επί ασπαλάθων». Προτιμότερο να περάσουν τη δοκιμασία η Μετσόλα, ο Μπορέλ και η φον ντερ Λάιεν. Η υπόθεση να πάει μέχρι το τέλος.

Ο κόσμος συνταράσσεται, έχει ήδη αλλάξει. Έχει φθάσει το πλήρωμα του χρόνου για βαθιές τομές στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση. Εύα, μπορείς να μας βοηθήσεις. Άλλως, θα βρεθούμε θρηνούντες «επί των ποταμών Βαβυλώνος».

7 σχόλια:

  1. Εγώ την λυπάμαι... Ας της πάρουν όλη την περιουσία, αλλά να την αφήσουν ελεύθερη με βραχιολάκι για να είναι κοντά στο μωρό της.... Έχει ήδη τιμωρηθεί και άλλωστε όλοι, και οι Βέλγοι, λένε ότι εγκέφαλος ήταν ο Ιταλός ευρωβουλευτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο σκεπτικό αν και λιγάκι ανορθόδοξο επίσης πολύ ωραία ελληνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύγχυση έχει ο συγγραφέας; Ασύνδετο κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει απαράδεκτες και σιχαμερές τις επιθέσεις στους Έλληνες δικαστές.
    Ποιος συμφωνεί μαζί του ?

    Ποιος είχε εμπιστοσύνη στην ελληνικη δικαιοσύνη(οχι σε δικαστήριο που εχω εγώ με το γείτονα μου στο σελι για τον πάσσαλο της περίφραξης, αν του εφαγα η,του εφαγε ενα μετρο ,αλλα σε υψηλο επιπεδο ,συμβούλιο επικρατείας ,η αρειο παγο ,οι υποθέσεις λαμβάνονται αμεροληπτα???)

    Οσο για την αισιοδοξία του να γινει αφορμή η Καιλη για να αλλάξει κατι στη διακυβέρνηση της Ευρώπης,(μαλλον ) εθελοτυφλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μόνο που θ' αλλάξει, είναι ότι θα γίνουν πιο προσεκτικοί στις βρωμοδουλειές τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ