Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Την Δράμα επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου το ΚΑΠΗ Δημου Βέροιας πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Χώρα των Νερών, στην Πανέμορφη Δράμα. Τα μέλη του ΚΑΠΗ, επισκέφθηκαν την μόνη Αναλήψεως, στους Ταξιάρχες (Σιψα) Δράμας, όπου μόνασε ο Άγιος Γεώργιος Καρσιλιδης, είχαν την ευλογιά να προσκυνήσουν τον τάφο του και να ακούσουν τον θαυμαστό βίο του Όσιου, από το στόμα της γερόντισσας!

Στη συνεχεία οι εκδρομείς ήρθαν αντιμέτωποι μ' ένα θαύμα της φυσης, το πανέμορφο «Σπήλαιο των Πηγών» του Ποταμού Αγγιτη, ενός σπηλαίου του οποίου η απώτερη προϊστορία αγγίζει τα 30.000 χρόνια πριν από σήμερα. Θεωρείται μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα, με μήκος περί τα 15 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 12,5 περίπου έχουν χαρτογραφηθεί.


Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 12 χιλιομέτρων. Εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό.

Μετά από ένα πλουσιο μεσημεριανο γευμα στο κεντρο της Δράμας ,οι εκδρομεις επεστεψαν γεματοι με πλουσιες εικονες και καινουργιες παραστασεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ