Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Σπίτι μου», το οποίο εισάγει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική, στηρίζοντας 137.000 συμπολίτες μας -κυρίως νέους και ευάλωτους-, με δράσεις που εμπνέονται από τις επιτυχημένες πρακτικές προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και με συνολικό προϋπολογισμό 1,8 δις ευρώ. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται προβλέψεις, όπως:
Άτοκα/Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους ηλικίας έως 39 ετών.
Πρόγραμμα «Κάλυψη» για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας (πολύτεκνους, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κ.λ.π.), που βασίζεται στα 1.000 σπίτια που θα απελευθερωθούν από το πρόγραμμα «Εστία» στο τέλος του έτους.
Κοινωνική Αντιπαροχή μέσω της ΔΥΠΑ. Μέσω συμβάσεων παραχώρησης παραχωρούνται «λιμνάζοντα» ακίνητα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με διαγωνιστικές διαδικασίες. Ο παραχωρησιούχος παίρνει τμήμα των διαμερισμάτων για δική του εκμετάλλευση και ένα άλλο τμήμα αξιοποιείται για κοινωνικές κατοικίες. Προβλέπεται επίσης ο θεσμός του rent to own, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να γίνουν κύριοι των διαμερισμάτων που ενοικιάζουν με χαμηλό ενοίκιο.
Κονδύλια 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους για την αξιοποίηση κενών ιδιωτικών κατοικιών.
Πιλοτική δράση Κοινωνικής Κατοικίας.
Πρόγραμμα Ανακαινίζω - Ενοικιάζω για κενά σπίτια.
Το νομοσχέδιο θέτει στο επίκεντρο κυρίως τα νέα ζευγάρια, τα οποία με την υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να διευκολυνθούν σημαντικά στην απόκτηση φτηνότερης στέγης, ώστε να ξεκινήσουν, από μια πλεονεκτικότερη θέση, τη δημιουργία οικογένειας. Επιπρόσθετα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, το πρόγραμμα θα διευρύνει τους δικαιούχους αλλά και θα εμπλουτιστεί, όσο η οικονομία αναπτύσσεται.
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Έχουμε ως προτεραιότητα τους νέους ανθρώπους και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Με τη νέα στεγαστική πολιτική, χιλιάδες νέοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας θα μπορέσουν να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φτηνότερα την κατοικία τους. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τους νέους, αυτής της χώρας.Τους το χρωστάμε!»
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Συγκίνηση και βαθιά συναισθηματική φόρτιση προκάλεσε η επίσκεψη του Ματθαίου Τσαχουρίδη στο πατρικό του σπίτι που βρίσκεται στο
-
Ξεκίνησαν τα πρώτα κομβόι για Αθήνα - Το ραντεβού δόθηκε στον Περιφερειακό - Θα διανύσουν 1.040 χλμ για να δούνε το
-
Μια διαφορετική και αρκετά χιουμοριστική ιστορία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Live You» του ΣΚΑΪ, με πρωταγωνιστή έναν επιχειρηματία της
-
Από τη Βέροια ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, ανυπομονησία και εκείνη τη μοναδική προσμονή που μόνο μια συναυλία των Metallica μπορεί να
-
Η θρυλική Generation X επιστρέφει για ένα βράδυ αναμνήσεων και διασκέδασης
-
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 και ώρα
-
«Τον μετέφερα στα Επείγοντα σε ημιαναίσθητη κατάσταση και υπέγραψα εγώ για να γίνει η αιμοκάθαρση, ώστε να του σώσουν
-
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανακοίνωσε προσωρινές
-
Nothing Else Matters... εκτός από το συγκεκριμένο live, που θα παρακολουθήσουν πάνω από 120.000 άτομα!
-
Είναι μια από τις πιο παλιές και εντυπωσιακές φωτογραφίες της Βέροιας. Απεικονίζει την πρωτεύουσα της Ημαθίας, πριν από πολλές δεκαετίες σε





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.