Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αρκοχώρι: Τι σημαίνει το όνομα του πανέμορφου χωριού της Ημαθίας

Στην καρδιά του Βερμίου το Αρκοχώρι, που κυριολεκτικά σημαίνει το «χωριό της αρκούδας» με την παλαιότερη ονομασία του να είναι Αρκουδοχώρι, απέχει περίπου μισή ώρα οδικώς από τη Βέροια και μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Νάουσα, είναι ένα πανέμορφο, γραφικό χωριό. Βρίσκεται πάνω σε

μονοπάτια που άνοιγε στο πέρασμά της η αρκούδα τα παλιότερα χρόνια, στην οποία οφείλει και την ονομασία του. Τα κτίρια του χωριού ανακαινίστηκαν πριν από αρκετά χρόνια και πλέον αποτελεί έναν δημοφιλή εναλλακτικό προορισμό για όσους επιθυμούν να περάσουν λίγες μέρες μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Με όμορφα στενά δρομάκια με εκπληκτική θέα στις απότομες, δενδροφυτεμένες πλαγιές του Βερμίου και με μια σειρά από παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια που προσφέρουν τοπικές λιχουδιές, το Αρκοχώρι είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείτε, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αυτή την εποχή του χρόνου, οι πλαγιές που περιβάλλουν το χωριό παρουσιάζουν μια υπέροχη παλέτα ζωντανών φθινοπωρινών χρωμάτων. Στη συνέχεια, αυτά παγώνουν αργότερα με χιόνι, προσθέτοντας στη γοητεία της περιοχής. Το Αρκοχώρι βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, και αποτελεί την ιδανική απόδραση για όσους ξέρουν να απολαμβάνουν τις ομορφιές του βουνού.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Πανέμορφο χωριό, τρομερό φαγητό, απίστευτα σοκάκια να κάνεις τη βόλτα σου και όσοι είναι λάτρεις της πεζοπορίας έχει σημαδεμενα μονοπατια κάτω από οξιές και καστανιές. Έχει τρεις φοβερούς ξενώνες παραδοσιακους με πολύ ζεστούς ανθρώπους, αξίζει να μείνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφο χωριό, τρομερό φαγητό, εκπληκτικές βόλτες στα σοκάκια και σημαδεμενα μονοπατια για πεζοπορία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ